خبرآنلاین نوشت: رییس اتحادیه طلا و جواهرگفت: صنعت طلا از ابتدای سال دچار آسیبهای مالی و اقتصادی شده و شرایط مطلوبی نداشته و واحدهای تولیدی و توزیعی دچار آسیب شدند.
بذرافشان گفت: کاهش تقاضا و رکود طی ماههای گذشته بیسابقه بوده است. یعنی در دوره کرونا تا این حد رکود و کاهش تقاضا را نداشتیم، اما متاسفانه طی ۶ ماه اول سال یک چنین شرایط بحرانی را در صنعت طلا داشتیم.
وی افزود: ابتدای سال را با ماه رمضان روبهرو بودیم که بازار طلا وارد رکود شد. پس از آن، خبرهای سیاسی و اقتصادی و احیای برجام و آزادی پولهای بلوکه شده مطرح شد و در کنار آن، ثبتنام خودرو باعث شد که شرایط خاصی و رکودی در صنعت طلا ایجاد شود. البته در همه صنوف، رکود را شاهد بودیم، اما این وضعیت در صنعت طلا شدت داشت.
رییس اتحادیه طلا و جواهر یادآور شد: میتوانم به جرات بگویم طی ۶ ماه اول سال تنها ۳۰ تا ۴۰ روز صنف طلا وضعیت مطلوبی داشت، ولی در بقیه روزها با رکود و کاهش تقاضا و تعطیلی روبهرو بود که واحدهای تولیدی و توزیعی را دچار آسیبهای شدید مالی و اقتصادی کرد.
پیشبینی وضعیت بازار
بذرافشان با بیان اینکه به اعتقاد من، تا پایان ماه صفر هم که تقریبا روزهای پایانی شهریور میشود، نوسان افزایشی یا کاهشی قیمت را نخواهیم داشت، میگوید: در نهایت، همین قیمتها را با نوسان یک تا ۳ درصد در بازار طلا و سکه خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه باید ببینیم نوسان اونس جهانی طلا، بازار ارز و عرضه و تقاضا چگونه خواهد بود، میافزاید: ما باید ببینیم در نیمه دوم سال و ماه ربیعالاول، آیا رونق به صنعت بازمیگردد یا شرایط تغییر میکند یا خیر.
رییس اتحادیه طلا و جواهر عنوان میکند: پیشبینی تحلیلگران تا سال میلادی جدید و ژانویه این است که اونس جهانی طلا به ۲ هزار و ۵۰۰ دلار میرسد. اگر این اتفاق بیفتد، به طور قطع بازارهای داخلی دنیا نیز تحتتاثیر قرار میگیرد و افزایش قیمت داریم.
بذرافشان تصریح میکند: ما باید ببینیم براساس این تحلیلها، آیا این اتفاق تا ژانویه میافتد یا خیر. ولی در بازار داخلی فعلا شرایط نوسانی نیست.
وی متذکر میشود: کاهش تقاضا در بازار، مردم را دچار شبهه و شک و گمان کرده که امکان دارد کاهش قیمتها باشد، اما من اعتقادی به این موضوع ندارم.