یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
نظرات: ۰
۰
-
مذاکرات ایران و آمریکا به شکست می‌انجامد؟

مرتضی مکی تحلیلگر روابط بین الملل گفت: مذاکره ایران و آمریکا بسیار سخت و پرچالش خواهد بود. در عین حالی که سیگنال‌های مثبتی از هر دو سو مطرح شده، اما گمانه‌زنی‌هایی هم درباره احتمال شکست این دور از مذاکرات مطرح شده که باید به این گمانه‌زنی‌ها توجه کنیم.

مرتضی مکی تحلیلگر روابط بین‌الملل در گفت و گو با آرمان ملی با اشاره به برگزاری اولین دور مذاکرات ایران و آمریکا گفت: در حال حاضر نفس مذاکره بین ایران و آمریکا از اینکه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم باشد مهم‌تر است. موضوع مذاکره غیرمستقیم نیز بیشتر در ایران مورد بحث بوده تا در رسانه‌های بین‌المللی.

وی افزود: روایتی که از مذاکرات و آینده آن مطرح می‌شود بسیار مهم است. در روزهای اخیر روایت‌های مختلفی از مذاکرات در فضای داخلی کشور و فضای داخلی آمریکا وجود داشته است. آن چیزی که برای موفقیت مذاکرات حائز اهمیت است روایتی است که در ایران و آمریکا درباره مذاکرات اعلام می‌شود. این در حالی است که برخی روایت‌هایی را از مذاکرات ارائه می‌دهند که واقعی نیست و در نهایت ممکن است به ضرر مذاکرات تمام شود. هدف باید تداوم مذاکرات و رسیدن به یک نتیجه ملموس در آینده مذاکرات باشد.

به گفته وی، باید به صورت هوشمندانه به مواضع ترامپ نگاه کنیم. ایران باید برای بهترین و بدترین شرایط ممکن در ادامه مذاکرات برنامه از پیش فکر شده داشته باشد. انتخاب آقای وتیکاف به عنوان نماینده ارشد آمریکا در مذاکره با ایران یک سیگنال مثبت به ایران بوده و معنای آن مذاکره برای رسیدن به نتیجه مثبت است. بدون تردید مذاکره بهترین راه برای عبور از چالش‌های کنونی در عرصه داخلی و خارجی است و به همین دلیل باید از هر روزنه‌ای برای کاهش تنش و لغو تحریم‌ها و از بین بردن هرگونه احتمالی از درگیری استفاده کرد.

وی افزود: واقعیت این است که مذاکره ایران و آمریکا بسیار سخت و پرچالش خواهد بود. در عین حالی که سیگنال‌های مثبتی از هر دو سو مطرح شده، اما گمانه‌زنی‌هایی هم درباره احتمال شکست این دور از مذاکرات مطرح شده که باید به این گمانه‌زنی‌ها توجه کنیم. به هر حال دستور کار ایران در مذاکرات مشخص است و ایران اعلام کرده تنها درباره پرونده هسته‌ای مذاکره می‌کند و نه مسائل دیگر. این وضعیت تا حدودی روند مذاکرات بین ایران و آمریکا را مشخص می‌کند.

به گفته وی، به احتمال زیاد ایران و آمریکا در روند مذاکرات به صورت گام به‌گام جلو خواهند رفت. در این وضعیت احتمال اینکه آمریکا بخشی از تحریم‌ها را به حالت تعلیق در بیاورد و در مقابل ایران نیز میزان غنی‌سازی خود را متناسب با آن کاهش دهد وجود دارد.

مکی افزود: تجربه برجام نشان داد که این توافق تأثیر چندانی بر روند اقتصاد ایران نداشته، اگرچه یک تأثیر جدی بر بازار ایران داشت. این اتفاق می‌تواند پس از مذاکرات اخیر نیز به وجود بیاید.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرسنجی

وضعیت اینترنت در دولت چهاردهم؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی