شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۵
نظرات: ۱۴
۰
-
برنامه سپنج

دکتر مسعود شیروانی، فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب نکات جدید و جالبی درباره مغز و نقش این عضو مهم بدن در زندگی را بیان کرد.

مسعود شیروانی، فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب، مهمان سی‌ویکمین برگ از دفتر «سپنج» بود. او در گفت‌وشنودی که در طول این برنامه با علی درستکار داشت، نگاه جدیدی درباره عملکرد عضو کلیدی بدن یعنی مغز و نقش آن در روزمره زندگی را مطرح کرد و از ارزش آدمی در طول زمان زندگانیش گفت.

شیروانی با بیان این‌که صرف کردن عمر به پای علم، می‌تواند آن معنای زندگی که دنبالش هستیم را تعریف کند، گفت: نه اینکه بگویم پول و اقتصاد ارزش ندارد اما صحبتم این است که یک انسان هیچ وقت نباید قانع شود تا پیشرفت کند. از یک مدیر گرفته تا کارمند و هر فرد دیگری در هر جایگاهی که هست باید با میل پیشرفت و قناعت نکردن به شرایطی که دارد، مسیر رو به ارتقایی را پیش بگیرد.

کشف راه‌های تازه و اتفاقات نو در هر کاری هم از دیگر موضوعاتی بود که این جراح با اشاره به آن بیان عنوان کرد: هر فردی باید مسیرش را پیدا کرده و جدا از روزمرگی و تکرار سراغ آن برود. این جریان برای هر کسی می‌تواند متفاوت باشد اما چیزی که برای من جالب است این است که بدانم ما چه هستیم؟ از کجا آمدیم و به کجا باید برویم؟ برای همین روی دنیای کروموزوم‌ها خیلی کار می‌کنم، به دنبال آن هستم که هدف این خلقت را دریابم. باید به این واقعیت‌ها فکر کرد، اینکه آیا فقط ما در این جهان هستیم یا زیست‌های دیگری هم وجود دارد و موارد بسیار دیگری در این حوزه که پرداخت و اندیشیدن به آنها باعث می‌شود وجودمان گسترش پیدا کند و بزرگ شویم.

شیروانی با تأکید بر اینکه مغز بزرگ‌ترین اثر خلقت روی زمین است، افزود: هر آنچه امروز در دنیا می‌بینیم، نتیجه فعالیت همین مغز است. زمانی که من برای بار اول وارد اتاق عمل شدم و مغز را باز کردم، جز خون و چربی و مقداری پروتئین چیزی نبود و سوال اینجاست که با این ساختار چطور چنین فعالیت عظیمی توسط آن صورت می‌گیرد؟ این جزو عجایبی است که بعد از بیش از ۳۵ سال هنوز برای من تازگی دارد و هربار نکته تازه‌ای را درک می‌کنم. حتی وزن این مغز در اغلب آدم‌ها یکی است، چه یک دانشمند چه یک فرد جاهل و این پروسه‌ای که در مغز هرکس می‌گذرد است که باعث می‌شود شاهد تفاوت‌ها باشیم. ما هنوز نمی‌دانیم اطلاعات مختلف در حافظه چطور ذخیره می‌شوند و یک سلول چطور می‌تواند این میزان اطلاعات را ذخیره کند و هیچ نمود بیرونی هم نداشته باشد.

واکنش‌های شیمیایی که در بدن تبدیل به رفتار می‌شوند هم موضوع دیگری بود که در طول این گفت‌وگو مطرح شد و شیروانی در خصوص آن گفت: این واکنش‌ها در هر فردی متفاوت است، به همین دلیل است که ویژگی‌ها و رفتار آدم‌ها با یکدیگر تفاوت دارد و همین باعث می‌شود تا اداره یک جامعه ساده نباشد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا ناهیدپور IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    درود بر شما...آری بدرستی که مغز از عجایب خلقت انسان است..و گنجایشی نامحدود از اطلاعات را داراست و توانمندی‌های بسیاری در پردازش و خلاقیت و نوآوری که جهان پیرامون ما شاهدش هستیم...واین شگفت انگیز است...!!!؟
  • رضا ناهیدپور IR ۰۱:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    درود بر شما..مغز انسان شاهکار معماری خداوند بزرگ است.با گنجایشی غیر قابل وصف و توانمندی فوق تصور..در خلاقیت و آفرینش...فتبارک الله احسن خالقین..
  • Ali havashi IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    با سلام مگه فلاش یا همون مموری وزن خالی و پر ،دیتا فرق میکنه?
  • Ali havashi IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    با سلام مگه فلاش یا همون مموری وزن خالی و پر ،دیتا فرق میکنه?
  • ابراهیمی اصفهان IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    سلام نقطه اوج آفرینش باشندگان زندگی مغز انسان است که تیغ برای نادانی و خرافات است.❤️👍🥰
    • علی IR ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۵
      دقیقا کسایی که مذهبی نیستن و منکر خدا و شیعه هستن مصداق همون احمق و جاهلی هستند که وزن مغزشون با دانشمندا یکیه اما درونش تهیه
  • خدا IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
    وزن یک کیلو طلا و یک کیلو آهن هم یکی هست فقط کارایی ها فرق داره ، مغز جاهل دنبال یادگیری خلاف و فنون دزدی هست مغز دانشمندان دنبال یاد گیری علوم و فنون
  • داریوش لندرودی IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    سلام جناب دکتر صحیح می فرمایند ولی در باره نحوه ذخیره سازی و پردازش مغز رجوع شود به کتاب مغز خلاق با عنوان فرعی عصب شناسی مغز خلاق اثر نانسی سی اندریاسن .

نظرسنجی

رابطه شما و تلویزیون در نوروز ۴۰۴؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی