سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰
نظرات: ۰
۰
-
دولت برای کاهش ناترازی برق برنامه اضطراری رو کرد

 دولت با هدف کاهش ناترازی برق در تابستان پیش رو، ۳۶ برنامه اضطراری را به اجرا می گذارد که مدیریت مصرف در تمامی بخش ها جزو اولویت این برنامه ها است.

اطلاعات نوشت: عباس علی آبادی وزیر نیرو دیروز گفت: در فصل گرم سال ۳۵ هزار مگاوات به تقاضای برق کشور توسط کولرها و سامانه های برودتی افزوده می‌شود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.

وزیر نیرو افزود: از این پس، با افزایش دما در نقاط مختلف کشور که تا فصل تابستان به اوج خود خواهد رسید، ناترازی بزرگی میان ظرفیت تولید و مصرف برق کشور به وجود خواهد آمد و در اوج بار امسال پیش‌بینی می‌شود که تقاضای برق کشور به ۸۵ هزار مگاوات برسد.

این در حالی است که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور تنها ۶۵ هزار مگاوات خواهد بود، یعنی ناترازی برق امسال از ۲۰ هزار مگاوات عبور می کند.علی آبادی ادامه داد: برای حل این چالش‌ و کاهش ناترازی پیش رو، وزارت نیرو ۳۶ بسته مدیریتی تنظیم کرده است و امیدواریم با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کنتورهای هوشمند و پایش مستمر، میزان تقاضای مصرف برق را حدود ۱۰ هزار مگاوات کاهش دهیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ کشور، مصرف بسیار بالای برق به ویژه در حوزه استخراج غیرمجاز رمزارز است. این فعالیت‌ها خسارت سنگینی به شبکه برق وارد می‌کنند و باید با همکاری دستگاه‌های مختلف، نسبت به مقابله با آن‌ها اقدام شود.

همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم در تشریح مفاد ۳۶بسته مدیریت مصرف برق گفت: تابستان پارسالنسبت به تابستان قبل از آن، با ۶۸۰۰مگاوات رشد مصرف در کشور روبه‌رو شدیم که برای جبران آن باید ۱۱هزار مگاوات نیروگاه احداث کرد. ولی امروزه هیچ کشوری قادر به ساخت ۱۱ هزار مگاوات ظرفیت جدید طی یک سال در حوزه برق حرارتی نیست.

معاون وزیر نیرو افزود: به همین دلیل موضوع مدیریت مصرف در بخش برق و انرژی در صدر برنامه های ما قرار گرفته است.

حائری گفت:فاصله فعلی ۱۰هزار مگاواتی بین تولید و مصرف برق در کشور را نمی‌توان یکساله پاسخ داد و از میان برداشت.

وی افزود: میانگین ساخت ظرفیت جدید نیروگاهی کشور از سال ۱۳۶۹تا کنون سالانه برابر با ۲۰۰۰مگاوات بوده است. بنابر این نمی توانیم روی ساخت نیروگاه های جدید برای جبران فوری ناترازی ها حساب کنیم.

وی از ریل‌گذاری جدید در خصوص توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: امید است از تابستان امسال و تابستان سال‌های آینده نیروگاه‌های تجدیدپذیر به کمک نیروگاه‌های حرارتی بیایند؛ نکته مهم اینکه زمان به مدار آمدن این دست از نیروگاه‌ها سریع‌تر از نیروگاه‌های حرارتی است.

مصطفی رجبی مشهدی معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) هم اعلام کرد: امسال به دلیل بروز خشکسالی ها امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه های برق آبی را نداریم.

وی ادامه داد: امسال نسبت به سال گذشته فقط از یک سوم ظرفیت این نیروگاه ها برای تولید برق می توانیم استفاده کنیم.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان‌کرد: علاوه بر آن بخشی از برنامه تعمیرات نیروگاه ها به دلیل آنکه سال گذشته محدودیت هایی در سوخت داشتیم، به امسال موکول شده که اینها حتما باید تعمیرات اساسی شوند.

رجبی مشهدی گفت:حدود ۳۰درصد نیروگاه  های کشور عمربالایی دارند و حتما این تعمیرات باید برای آنها انجام شود.

وی ادامه داد: برای آنکه تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر را در تیر و مرداد داشته باشیم، این نیروگاه به دلیل عملیات تعویض سوخت از مدار خارج شد.

رجبی مشهدی از رشد مصرف برق کشور در این دوره ابتدایی سال به بیش از ۶درصد خبر داد و گفت: این رشد عدد بسیار بزرگی است.

وی خاطرنشان کرد: از مردم درخواست داریم نسبت به کاهش مصرف اقدام کرده و در نقاطی که کولرها روشن شده حتما نسبت به تنظیم درجه در دمای آسایش اقدام شود.

مدیرعامل توانیر از صنایع بزرگ دارنده نیروگاه خواست تا نیروگاه های خود را وارد مدار کنند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرسنجی

وضعیت اینترنت در دولت چهاردهم؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی