پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۶
نظرات: ۱۸۸
۱۱
-
سریال پایتخت

یک خبرگزاری حوزوی نقدهای زیادی را به قسمت اول سریال پایتخت وارد دانسته و بسیاری از دیالوگ‌های این سریال را مورد انتقاد قرار داده است.

رسانیوز در نقدی به قسمت یک سریال پایتخت ۷ نوشت: سریال پایتخت ۷ از همان قسمت اول دچار اشتباهات قابل‌توجهی است که از همان ابتدای کار به چشم می‌آیند، اگرچه هنوز برای ارزیابی کلی زود است و باید دید سریال چگونه جلو می‌رود اما حتی در قسمت اول نیز می‌توان نکات قابل نقدی یافت که امیدواریم در ادامه کار این روند اشتباه، ادامه پیدا نکند.

تضاد پیام‌های سریال با سیاست‌های کلان کشور

در قسمت اول این سریال چند نکته وجود دارد که نشان‌دهنده اشتباهات استراتژیک در نویسندگی و کارگردانی است، در واقع این سریال حرکتی بر خلاف جهت سیاستهای فرهنگی کشور است.

به عنوان مثال در نظام ما معمولاً بر مشارکت مردم در انتخابات، راهپیمایی‌ها و سایر رویدادهای سیاسی و اجتماعی تأکید زیادی می‌شود و با نزدیک شدن به مناسبت‌هایی مانند روز قدس نمی‌توان پذیرفت که سریالی طنز – ساخته‌شده با هزینه بیت‌المال و پخش شده از رسانه ملی – پیامی خلاف این جریان را منتقل کند؛ پیامی که در واقع مخاطب را از سیاست دور کرده و به نوعی مشارکت اجتماعی را کم‌رنگ جلوه دهد.

در بخشی از داستان، شخصیت ارسطو که یک کمپر خریداری کرده، با افتخار اعلام می‌کند که تنها به سینماگرها و پولدارها سرویس می‌دهد و به اهالی سیاست یا مدیران سیاسی کشور، هیچگونه خدماتی ارائه نمی‌دهد؛ او حتی در دیالوگ خود تأکید می‌کند که “خط قرمز من سیاست است”.

چنین عبارتی در سریالی که با بودجه عمومی تولید شده پیام عجیبی علیه سیاست در ایران منتقل می‌کند! این در حالی است که از یک طرف رسانه ملی سیاست‌هایی مبتنی بر تشویق مردم به مشارکت اجتماعی و سیاسی را دنبال می‌کند، اما از طرف دیگر در همین رسانه سریالی ساخته می‌شود که عملاً مسیری برخلاف این راهبردها را پیشنهاد می‌کند.

انسان آرمانی اسلام، انسانی سیاسی و سیاست شناس و با بصیرت است که از سیاستها و سیاستمداران بد دوری کرده و به سیاست و سیاستمداران خوب تمایل داشته و او را در مسیر خدمتش، یاری می‌کند، اما تنابنده در این سریال، چنان شروع میکند که بگوید من اگر سریال پایتخت ۷ را ساختم، تأیید نظام جمهوری اسلامی و سیاستمداران آن نیست و هدفم فقط خدمت به سینماگران و پولدارها بوده؛ همان کسانی که در سالهای اخیر همواره با ورود نادرست به سیاست، کشور را گرفتار فتنه و آشوب کردند و خسارتهای جانی و مالی و آسیبهای اقتصادی زیادی به مردم زدند اما در نهایت خودشان همچنان از مواهب رسانه ملی، ارتزاق می‌کنند.

این تضاد در مدیریت پیام های سیاسی رسانه ملی باعث می‌شود بیننده احساس کند در رسانه ملی و در نظام فرهنگی رسانه ای کشور، آشفتگی و سردرگمی وجود دارد، اگر در یک سریال اصرار به دوری از سیاست باشد چطور می‌توان انتظار داشت که همان بیننده چند روز بعد در یک راهپیمایی سیاسی مثل روز قدس شرکت کند؟ این تناقض آشکار نشان‌دهنده نیاز به دقت بیشتر در تدوین پیام‌هایی است که از طریق رسانه‌های مختلف ارائه می‌شوند.

این مطلب را هم ببینید: سکانس عجیب پرواز پراید در سریال پایتخت +ویدیو

پرداخت نامناسب به موضوع فرزندآوری

نکته دوم به یکی دیگر از سیاست‌های کلان نظام در حوزه جمعیت مربوط می‌شود، در گذشته اشتباهی درباره سن فرزندآوری ترویج می‌شد که پشتوانه علمی و پزشکی نداشت و صرفاً به‌دلیل سیاست‌های نادرست تحمیلی کنترل جمعیت به جامعه تزریق شده بود، حالا دقیقاً در این سریال در قسمت اول تکرار می‌شود؛ شخصیت «هما» – که به‌عنوان یکی از چهره‌های اصلی و عاقل داستان شناخته می‌شود – دیالوگی مطرح می‌کند که کاملاً قابل تأمل است.

ماجرا از اینجا شروع می‌شود که هما در گفت‌وگو با مشاور می‌گوید: «من و همسرم با رفتن دوقلوها از خانه، تصمیم گرفتیم بچه بیاوریم» این دیالوگ با لحنی طنزآمیز توسط مشاور سریال مسخره می‌شود اما آنچه بحث‌برانگیز است این است که خود هما نیز در ادامه، این تمسخر را تأیید کرده و به نوعی هم‌نظر با اوست، این در حالی است که در فصل‌های قبلی سریال مشخص شده بود هما به دلیل تصادفی که داشته دیگر امکان بچه‌دار شدن را ندارد، این موضوع از لحاظ داستانی منطقی بود و می‌توانست دلیلی قوی برای تصمیم او به قبول فرزندخوانده از بهزیستی باشد. اما متأسفانه به جای تأکید بر این نکته انسانی و احساسی، تاکید دیالوگها بر مسخره کردن آرزوی مادر شدن اوست.

شخصیت هما در این سریال نه یک زن سالخورده است و نه کسی که از نظر سنی از بچه‌دار شدن گذشته باشد؛ او شخصیت جوان و توانایی است که صرفاً دو فرزند بزرگ دارد، اینکه او بچه‌ای را از بهزیستی قبول کرده حرکتی قابل تحسین است، اما نحوه پردازش این جریان در داستان و عدم انتقاد از مشاور داستان که آرزوی هما را به سخره می‌گیرد جای بحث دارد، این نوع روایت نه‌تنها با سیاست‌های جمعیتی فعلی نظام همخوانی ندارد بلکه عملاً تضادی آشکار با ارزشهای فرهنگی جامعه و ارزش مادری ایجاد می‌کند.

نگاه هجوآمیز به جایگاه پیشکسوتان کشتی

این سریال که با نقش اولی یک پیشکسوت کشتی ایران از خطه پهلوان پرور مازنداران شروع شد و ابتدا بر سادگی و مردانگی و حتی مظلومیتهای این گروه الگو در جامعه تأکید میکرد، در ادامه و با ورود آرش عباسی به عنوان نویسنده، بارها از دریچه طنز تصویری نامناسب از پیشکسوتی در کشتی ارائه داده است؛ سریال به جای احترام به مقام پیشکسوتان ورزش کشتی، رویه‌ای تمسخرآمیز و تخریبی علیه آنها را در پیش گرفته است، که موجب توهین و خدشه وارد کردن به چهره پیشکسوتان کشتی شده است؛ شاید دیدگاه نویسنده یا محسن تنابنده این باشد که این رویکرد عامل جذب مخاطب و سرگرمی و برای طنز است اما مگر در فصلهای نخست که ما این همه توهین به کشتی گیرها نداشتیم، مردم بیشتر و بهتر سرگرم نشدند و خنده بر لبشان ننشست؟! 

در فرهنگ ایرانی پیشکسوت کشتی نماد اخلاق، مردمداری و اصالت است؛ کسانی چون پوریای ولی و جهان پهلوان تختی نمونه‌های برجسته‌ای از این نمادهای فرهنگی هستند، اما در سریال پایتخت وقتی نقی به‌عنوان یک پیشکسوت معرفی می‌شود با رویکرد طنزآلود و گاه تحقیرآمیز هم گذشته کشتی و هم شأن پیشکسوتی زیر سؤال می‌رود، صحنه‌ای مانند به نمایش گذاشتن تندیسی ساده با قالیچه‌ای که روی صندلی انداخته شده و نوشتن تقدیرنامه پشت آن نه‌تنها جذابیتی به موضوع نمی‌دهد بلکه مفهوم احترام به پیشکسوتان را تخریب می‌کند.

وقتی انگشت نقی در دهان شیر این صندلی – نماد جایگاه اجتماعی پیشکسوتان کشتی ایران – گیر می‌کند و می‌گوید: «شیر پدرسگ» معلوم می‌شود پایتخت ۷ نیز مانند پایتخت ۶ قرار است جایگاه اجتماعی یک پیشکسوت کشتی را به چالش بکشد و احتمالا نقی نیز قرار است خودش هم به عنوان یک قهرمان کشتی ایران، به این نماد فرهنگی در ایران لگد بزند.

کشتی در میان ورزش‌های مختلف ایران همواره جایگاهی ویژه داشته و قهرمانانش به اخلاقیات و ارزشی والا شهره بوده‌اند، در حالی که ممکن است در سایر ورزش‌ها نمونه‌های نامناسبی از الگوها دیده شود کشتی به‌عنوان یک نماد فرهنگی است که قهرمانانش فراتر از مدال‌آوری، اسوه‌های اخلاقی بوده‌اند، اما متأسفانه پرداخت سطحی و گاه هجوآمیز در این سریال به این موضوع، ضمن تخریب چهره پیشکسوتان و قهرمانان می‌تواند تأثیری منفی بر ذهن جوانان این مرزوبوم بگذارد.

این مسئله تنها مربوط به یک قسمت یا یک فصل خاص از سریال نیست بلکه تکرار این رویکرد نشان‌دهنده جهت‌گیری خاصی است که با فرهنگ ایرانی-اسلامی سازگاری ندارد، بنیان‌های فرهنگی کشور ما متکی بر احترام به ارزش‌هاست و هر تولید هنری به‌ویژه در تلویزیون ملی، مسئولیت بزرگی در پاسداری از این مفاهیم بر دوش دارد، اینکه چنین سریالی بارها راهی خلاف مسیر فرهنگی ایران اسلامی را طی کرده جای بررسی جدی دارد!

مناسب نبودن برخی دیالوگ‌ها برای پخش خانوادگی

نکته پایانی درباره تبلیغات این سریال در سایت تلوبیون به بخشی مربوط می‌شود که در معرفی فیلم اعلام شده مناسب افراد بالای ۱۳ سال است، سوال اساسی اینجاست که چرا سریالی که در ایام نوروز در زمان طلایی پخش و با محتوای طنز جذاب برای جمع‌های خانوادگی طراحی شده باید طوری ساخته شود که تنها مخاطبان بالای ۱۳ سال بتوانند پای آن بنشینند؟؟؟ به این ترتیب کودکان که علاقه‌مند به تماشای این سریال طنز خاطره انگیز در کنار خانواده هستند از دایره مخاطبان حذف می‌شوند؟! مگر می‌شود بچه ها را در خانواده ایرانی از نشستن پای سریال پایتخت منع کرد؟ مگر فیلم سینمایی است؟ با این حساب رسانه ملی با اینکه می‌داند این سریال مخاطب خانوادگی دارد اجازه داده است تا محتوای نامناسب برای نونهالان و کودکان زیر ۱۳ سال در آن نمایش داده شود و خودش نیز از آن آگاه است!

این مشکل از قسمت اول سریال نیز خود را نشان داده است؛ مثلا شوخی‌های زننده‌ای مانند دیالوگ مشاور که خطاب به هما می‌گوید “دوستت دارم، عاشقتم، می‌خوامت” و بعد از گفتن این حرفها، پیشنهاد می‌کند این جملات را به شوهرش بگوید! این شیوه نمایش اگرچه با نیت ایجاد موقعیت طنز گنجانده شده اما نمی‌توان از نظر بی اخلاقی و بی حیایی لحظه ای آن چشم‌پوشی کرد.

تبلیغاتی که تصویر نادرستی از شادی ارائه می‌دهند

یک نکته دیگر درباره آنونس این سریال است که نشان دهنده اشکال در فهم مسئولان رسانه ملی از مفهوم طنز است. آگهی‌های تبلیغاتی سریال پایتخت از نیمه‌های اسفندماه در تلویزیون شروع شدند و نکته‌ای که توجه را جلب می‌کند این است که بیشتر این آنونس‌ها مملو از صحنه‌های رقص و پایکوبی هستند، درست است که شاید این صحنه‌ها مقدار اندکی از کل سریال را تشکیل دهند اما تکرار چندین‌باره آن‌ها در تبلیغات صداوسیما برای جامعه مناسب نیست و با ارزش‌های یک جامعه اسلامی سازگار به نظر نمی‌رسد، این رویکرد نه تنها تصویر نادرستی از شادی ارائه می‌دهد بلکه به طور غیرمستقیم نشان می‌دهد که گویی تنها عاملی که باعث شادی مردم می‌شود رقص است، آیا جامعه ما هزاران راه دیگر برای خندیدن و شاد شدن ندارد؟

این انتخاب محتوایی در آگهی‌های تبلیغاتی نه با سیاست‌های صداوسیما همخوانی دارد و نه با اهداف کلان نظام فرهنگی کشور، چرا به‌جای این تصاویر، موقعیت‌های طنز واقعی نمایش داده نمی‌شود؟ برای شادی بخشیدن به مردم نیازی به محتوای سطحی یا لودگی نیست، اگر هنرمند در خلق طنز ناکام باشد و نتواند موقعیت‌های طنز خنده‌داری ایجاد کند، چنین تصاویری جایگزین می‌شوند که نه تنها شادی حقیقی ایجاد نمی‌کنند بلکه همچون مخدر، جامعه را افیون زده خواهد کرد؛ طنز یعنی موقعیت یا گفت و گویی خلق شود که ضمن ایجاد لبخند و خنده بر لب مخاطب و حس فرح و شادی درونی، حرف جدی خود را نیز بزند و پیام عمیقی منتقل کند.

این وضعیت نشان می‌دهد که تیم سازنده و حتی تیم نظارتی صداوسیما از مفهوم واقعی طنز فاصله گرفته‌اند و به جای آن به دام هجو و لودگی افتاده‌اند، تعریف طنز را تغییر داده‌اند و محتوایی ساخته‌اند که چیزی جز سطحی‌نگری ندارد؛ امیدوارم این مسئله تنها محدود به آنونس سریال باشد و در دل سریال با محتوایی عمیق‌تر و خلاقانه‌تر مواجه شویم.

نتیجه‌گیری؛ نیاز به بازنگری در نظارت بر محتوا

سازمان صدا و سیما به عنوان متولی تولید محتوا، وظیفه دارد نظارتی جدی بر محتوای ارائه‌شده داشته باشد تا چنین مواردی تکرار نشود، این سؤال مهم همچنان پابرجاست که آیا روند تولید آثار نمایشی تحت نظارت دقیق صورت می‌گیرد یا خیر؟ امیدواریم پاسخ قانع‌کننده‌ای برای این موضوع وجود داشته باشد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 79
  • نظرات در صف انتشار: 97
  • نظرات غیرقابل انتشار: 12
  • اسی IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    تو این قرن جدید مگه ااریم از این …های که تو همه چی نظر میدن
  • بیننده غیر منتقد IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چقدر بدفهمی ،خوب نمی فهمی انتقاد نکن
  • محمد IR ۰۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    نویسنده محترم شما بیمارین، نکنه توقع داشتی از حوزه یه چند عدد آخوند واسه سریال کمدی کمک میگرفتن، این اراجیفا چیه، برو خودتو به یه روانشناس نشون بده...
  • Masoud IR ۰۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    به نظر میرسه نویسنده این مقاله هیچ درک درستی از جامعه الان ایران نداره ، یه سری ایرادات الکی گرفته ، به نظرم تلویزیون برای همین سخت گیریا به این انزوا کشیده شده ، اگه بازم قراره دیدگاه کلی همیت باشه نتیجه ای هم که گرفته میشه قرار نیست عوض شه ، بلکه بدترم میشه ، اکثر مردم تلویزیونو روشن میکنن سرگرم باشن تا سحر ، همینم چهار تا دیالوگ طنز رو از مردم بگیرین که همینم دیگه نگاه نکنن
    • بی نام IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      اون چیزی که انسان میبینه بر ناخودآگاهش اثر میزاره و با تکرار این اثر گذاری ها این دیده ها تو رفتارش خودشو نشون میده. اگه با نگاه روانشناسانه و اجتماعی و آگاه به اثررسانه بر مخاطب به این فیلم و دیالوگ هاش نگاه کنیم ایرادات الکی نیست خیلی هم به جاست وداره از جامعه ایرانی قبح شکنی میکنه. مشکلش یکی دوتانیست.بزرگترینش اثر روی بچه هاست.
    • کیوان IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      راست میگه، جامعه الان ایران پای ماهواره و بی بی سی نشینند .. من و تو نگا میکنن، بدترشم میبینن! اینا که دیگه برای منحرفین عددی نیست که !
  • فرزاد IR ۰۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    ۹۰ در صد برنامه های صدا و سیما شده اراجیف یه مشت مجری و‌کارشناس نابلد که وقت ملت و‌پول ملت دارن حیف و‌میل میکنن ،
  • حسین CA ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    خبرگزاری حوزه ؟؟؟؟!!!!!
  • هادی IR ۰۴:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    دقیقا خیلی مزخرف شده پایتخت
  • علیرضا IR ۰۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    به شما باشه همش باید عزا باشه. خجالت بکشید
    • زن ایرانی IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      برو گم شو میگن فحش ناسزا خوب نیست پدر سگ توله سگ شادت می کنه پس تحویل شما شادی کن
  • ایرانی IR ۰۵:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    حذف بابا پنجعلی از این سریال اشتباه بود. حضور وی بار معنوی زیبایی بخشیده بود از جمله احترام به بزرگتر تعهد به نگهداری از پدر و مادر و خودش وسیله ای بود که این سریال از بنای فرهنگ ایرانی و اصیل خارج نشه.
  • شریف IR ۰۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    اصلا حیف میلیاردهاتومان تومان که صرف ساختن این سریال شده.سریالی بی محتواوبی نمک واعصاب خردکن...آیانمیشدبجای اون یه فیلم یاسریال بهتری میساختن؟...هدررفت بیت المال
    • محمد IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      آره تو راست میگی باید کفن هدیه میدادن که مناسب احوال شما باشه
    • ویلموتس IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      تبلیغات این سریال از کل بودجه صدا و سیما بیشتره البته که هزینه تبلیغات از جیب مردمی می ره که به دعوای تکراری نقی و ارسطو میخندند
  • ع IR ۰۶:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    آره یه سری حرفا و دیالوگای بیخود که جالب و خوب نیست توش زده میشه.
  • صنم IR ۰۶:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    واقعا خیلی بدآموزی داره خودکاری که به مواد آغشته ست و فهیمه میگه اگه بهبود بود چندتا دود میگرفت تا گردن بگیره‌. یا عاشقتم و میخوامت گفتن های مشاور که اول انگار داره به هما میگه‌. سکانس هایی داره که بی حیایی ترویج میشه. و اکثر مردم با اعضای خانواده این سریال رو میبیند.. وقطعا این راحتی و آزادی در دیالوگ ها در ناخوداگاه ذهن مخاطب اثر میزاره‌ و موضوع اعتیاد برای افراد (مخصوصا نوجوان ها) شکسته میشه.
    • ساموان IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      نه بد آموزی نداره و شما یه تختون کمه
    • محمد IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      بد آموزی نیست دوست عزیز هیچ حرف یا حرکتی در تایید مواد نمایش داده نشده اتفاقا برعکس،فقط حقیقت با حقایق جامعه رو بصورت نمایشی طنز نشون میدن، مساله مواد هم متاسفانه چیزیه که اکثریت جامعه باهاش سر و کار دارن یا شما چشم و گوشتو بستی و داری توی فانتزی ایران توی افکارت زندگی میکنی یا کلا درک درستی از مسائل جامعه نداری و از جماعت"شعار و لب و دهنی"
    • حمید IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      شماهاشل مغزهافاتحه مملکت خوندید. اخه … درخانواده شمامعلومه عقده ایی زیاده که حتی واژه دوستدارم براتون سنگینه. وکل دنیادارن اعتیادنشون میدن تاجوان هابدانندکه چیزبدیه واخروعاقبت نداره. بایدبه نوجوان اموخت ویادداد. که اعتیادچیه ولی شماهاادمهای بیخود. عقده ایی فاتحه مملکت خوندیدبعدمیگی خانواده نشسته. متاسفم برای امثال شماها
    • ۱۳۷۱ IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
      به نظر من شما خودتو به یک دکتر نشون بده توی این صدا و سیمای مزخرف یک سریال نسبتا خوب که پیدا میشه یه سری ها ناراحت میشن
  • محمد IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    کل دنیا در حال توسعه و پیشرفت ما دنبال تخریب
  • علی IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    دوستان جزوی اگر بیل زن هستند اول باغچه خود را بیل بزنند،شما وضعیت دین و اعتقادات مردم را که به باد داده اید درست کنید سریال های تلویزیونی پیش کشتان ،اگر شما مردم را بی اعتقاد نمی کردید،مردم در مقابل تمام هجمه های فرهنگی واکسینه بودند.
  • علیرضا IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بابا اینا صبح نوشتن دیالوگ رو شب اجرا کردن نه فکری تو این دیالوگ ها هست ن ادبی خجالت بکشید شده مثله فیلم های سینمایی تون که پر از فحش و رقصه این بودجه صدا سیما سراسر حرومه ناحقه تف
  • وحید یزدی IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    په نه په باید در عیدی نوحه و عزا پخش بشه و مردم گریه کنند؟! بابا جمع کنید این خشکه مذهبی هاتون رو. گند زدید به همه چی. یه برنامه طنز نداریم مردم شادی ندارند. این کسی که این نقد رو کرده برای چی نگاه میکنه؟ بره نماز و دعا بخونه اون موقع!
  • ناشناس IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    اصلاخداوکیلی ارزش نگاه کردن نداره
  • ایرانی IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بابا تو رو خدا ولمون کنین ،یه سریاله دیگه ،همه چی رو ول کردین مملکت به این روز افتاده .اینهمه انتقاد از یک قسمت سریال که کلا بیست درصد مردم شاید ببینن
  • نوید IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چی میگی دور برداشتی واسه خودت واقعا سریال خوبیه عالیه نظر تو واسه بقیه مهم نیست فهمیدی مههههههههم نیست معلوم نیست چی میگی واسه خودت نقدتو قاپ کن واسه خودت نظرت برا این ملت مهم نیست نیست نیست نیست نیست چون چرندیاتی بیش نگفتی
  • باجولوند DE ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    میگم با سریال امام علی اشتباه نگرفتی ..‌قراره پایتخت باشه نه سریال ....
  • بنده خدا IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    فیلماتون که آدم نگاه میکنه یاد بدهکاریش میفته مروم همیجور گرفتار هستن
  • مهدي IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بهتر است ساكت شوند بابا426
  • ایران IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    سالهاست با صدا و سیمای میلی خداحافظی کردم ، و امروز واقعا فهمیدم بهترین کار انجام دادم
  • فافا IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    میشه دیگه از ازاین چرندیات نبافین
  • محمد IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    یک فیلم حتما باید قسمت هفتم رو تولید کنه این اشتباه صدا و سیماست ... صدا و سیما میتونه طرحی رو اجرا کنه تا به نویسندگان جوان امکان ارائه طرح اولیه داستان فیلم رو بده تا بهترین فیلمنامه یک سریال جدید رو بنویسن و بعد یک کارگردان که بتونه از عهده اجرا بر بیاد رو منصوب به تولید کنند به جوانان هم بها بدین بگذارین نسل جدید هم استعداد هاشون رو شکوفا کنند پیشرفت فقط در دست پیشکسوت نیست
  • ناشناس IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    خیلی از مسائل مهمتر و اساسی تر در سریال ها و فیلم ایرانی وجود دارد. از جمله دروغ گوئی و عدم مضمون شناختن دروغ، که موجب عادی شدن و جاری شدن آن در سطح جامعه می شود. دروغ گوئی مهمترین آفت جامعه کنونی ماست که اعتماد را که ارزشمندترین خصلت انسانی است از بین می برد.
  • محمد IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    خیلی وقتها یک فیلم باید در اوج خداحافظی کنه نه با محتواهای که خانواده رو زیر سئوال میبره دوباره و دوباره تولید بشه
  • حسن IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    اطلاعات آنلاین بسیار بسیار مریضه از دو جهت یکی اینکه مزدبگیراست دوم اینکه با صداوسیما مشکل داره یا تبلیغاتش زیر سیوال می بره با سرزالش را یکدفعه از یک برنامه تمجید نمی کنه واقعا پستید
  • Zand IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    خیلی ساده اس نگاه نکنید
  • تت IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    ماشاالله حوزه تصمیم داره پا ببزاره سینما فقط همین جا مونده کارشناسان ویژه در راهند
  • میثم IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    این سری سریال بر اساس دیالوگ‌های خفیف و مبتذل هستش فقط سریهای اولی بد نبود.
  • محمد IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    انگار توی سریال خیلی ذوب شدی..همه مثل تو متحجرانه فکر نمیکنن..همگی ما از ۱۰ساله تا ۷۵ساله میشینیم می‌بینیم میخندیم هم ب سریال هم ب ریش تو
  • ناشناس IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    توروخدا به اسم اسلام باروح وروان مردم بازی نکنید کجای اسلام اومده که مردم همیشه غمگین باشند آیااسلام شادی روحرام کرده بابا ملت توغم وغصه آب شدن تمومش کنی این حرفها و بزاریدعموم مردم شادباشن نه عده ای خاص اون هم بخاطر وضع اقتصادی خاص وفربه
  • مرتضی IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    با احترام به همه نظرات گذشته از از اینکه این سریال طنزه و هدف طنز هم معلومه و واقعا مورد نیازه ولی مقداری از فرهنگ ما فاصله گرفته الفاظ دوپهلو و نامناسب زیادی به کار برده میشه مثلاً یارو پشم یه ملت دستشه طرف زن برده یا زن نبرده و ... اینا معانی خوبی در عرف جامعه نداره و خواسته یا ناخواسته تکه کلام بچه های معصومی میشه که نگاه میکنن بهتره از الفاظ طنز و مناسب تری استفاده بشه
  • مهدی پور IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    سلام هرکی بدش میاد نگاه نکنه خیلی عالی وخوبه بهتر از فیلمهای مزخرف خارجیه والا نمیدونم این مملکت تا کجا پیش میره که فقط اه وناله گریه وعزداری دوست دارهسیلین
  • مردم IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    جاهلیت و نادانی ثمره اینگونه نگرش است !
  • ایرانی IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    لطفاً منتقدان تندرو وکهنه مغز اصلا به این سریال نگاه نکنند وحرص نخورند ومزاحم شادی مردم نشوند،مردم انتقاد نمیخواهند
  • ایرانی IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    آشغال ترین فیلم که دیدم همین فیلم است دو قسمت دیدم دیگه وقتم را تلف نمیکنم ببینم طرف داراش هم مثل خود فیلم است
  • نظری IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چرا همیشه بایدگریه کرد خبرگزاری حوزه خانواده هاشون شبانه روزدارن گریه میکنن؟ چرا نمیذارین مردم شادباشن جمع کنین دیگه شماها شکمتون سیره مردم ندارن حداقل یه طنزببینن شادبشن
  • Sz IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    برنامه‌ای که باتحمیل ساخته بشه بهتر از این نمیشه
  • ناشناس IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چرا آب تو تلمبه ست، چرا گوشتکوب قلمبه ست!
  • ناشناس IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    پایتخت همیشه خوب و عالی بوده وهست قرار نیست همیشه عزا باشه همین کارها و حرفها زده شده که خیلی از جوونا از دین گریزون شدن فیلم کمدیه دیگه یه عده انتظار دارن فقط گریه و غم توی فیلمها گذاشته بشه الان مردم انقد بی اعصاب شدن که حوصله کسی رو‌ندارن با دیدن کمدی کنی حوصله شون میاد سر جاش پایتخت فیلمیه که از دل زندگی مردم بیرون میاد
  • مجید IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    حیف عمر با ارزش انسان صرف دیدن همچین چیزایی بشه
  • محمد IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چرا ماه می درخشد ؟! چرا خورشید نور می دهد ؟ چرا روز شب نیست ؟! چرا زغال سیاه است ؟! چرا ماست سفید است ؟! چرا توی خبرگزاری نظرت را با زور به مردم تحمیل می کنی ؟! چرا توی خبرگزاری می خواهی مردم بله قربان گوی تو باشند ؟؟ چرا تو نمی فهمی مردم قبولت ندارند ؟! مردم گوسفند نیستند ، خودشان صاحب تشخیص هستند .گذشت آن زمانی که آن سان گذشت .
  • محمود جانقربانی SC ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    این سریال مخاطبان زیادی داره و با بودجه همین مردم درست شده و مردم درست با نادرست است بازیگران رو الگو می دونن پس باید در رفتار و گفتار دقت بیشتری کنن
  • ناشناس IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    به زنها هم توهین کردن یعنی چی سمعک برمیداره که صدای همارو نشنوه این توهین به خانمها مگه مردها زر نمیزنن
  • ایران IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بهترین کار اینه که اصلا تلویزیون نگاه نکنید ماهواره بهترین جایگزین برای تلویزیون است من که نزدیک به ۳۰ساله تلویزیون ایران رو نگاه نمی‌کنم.
  • باران IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    تمام شده نقد.. مسخره بازی... اتفاقا عالی سریال پایتخت . نقد از، دیگرانی بکنید ک بیچاره کردن مردمو
  • ناشناس IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    اون اگه گفته شاید ۲هزارنفر متوجه شدن شما کاری کردی ۸میلیون نفربفهمن همه کارهاتون همینجوریه که مردم ازتون گربزونن
  • امین IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    به خدا اینقدر گرفتاریهای مردم زیاده که به هیچ عنوان اینقدر ریز بین سریال رو نگاه نمیکنن مث خودم فقط روشن میکنن میبینن ولی صداشو نمیشنون
  • حسین IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    دارن دست و پا میزنن تا با هر کاری که شده بیننده پیدا کنن. اگه این مسخره بازیها و چرت وپرت ها نباشه هیچکی اینا رو نمی‌بینه. داستان سریال خیلی پیش پا افتادس. چهار تا پت و‌ مت کنار هم ... وشعر میگن مردم سرگرم شن
  • رضی IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    به‌ این‌ اقای‌ حوضوی‌ بایدگفت‌ چهل‌ هفت‌ ساله‌ صداوسیما‌ مساجد‌ مدارس‌ امام‌ زاده‌ ها‌ امزش‌ وپرورش‌ دانشگاخاووودستتون‌ بود‌ چچیزی‌ دادیدید‌ بیرون‌
  • رضا US ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    چرا رقصیدن؟؟؟باید بزنن تو سرخودشون ناله و گریه کنن اشک بریزن چون حضرات اینو میخوان،خوشحالی تو ایران جرمه
  • .. IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بله، متاسفانه این فصل جدید پایتخت، ایراداتی دارد، از جمله همین فحش. و متاسفانه آرایش و لباس کوتاه هم که توش هست... اینها نباید عادی سازی بشه
  • سعید IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    ایرادهای بنی اسراییلی گرفته در اصل خانه از پای بست ویران است در صداسیمای جبلی جلیلی باید گل بگیری وتخته بزنی همش بی محتوا کم مخاطب حیف از بودجه بیت‌المال خرج میشه
  • مرادی IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    یک نفر هم یک فیلم طنز درست میکنه که مردم کمی غم های ناشی از مهاجران زیاد ، گرانی و بیکاری رو... را یک ساعت فراموش کنند شما چوب لای چرغ اش بگذار
  • امین SG ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    تو جامعه از این بدترش هست
  • جبار FR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    حوزه مربوطه. بذارید ملت خوش باشن ، دل و روده شون خشک شده از گرسنگی و فلاکت ، بذار بخندن و شاد باشن تا گرسنگی و غم از یادشون بره .
  • مهشید IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    شما ناراحتی نگاه نکن برو تو حجره درستو بخون
  • رضا IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    خخخخخخخخ.عجب
  • سلام ایرانی IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    سریال معفل خوب
  • خسرو صادقی معلم بازنشسته IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بنده اصلا تلوزیون ایران را نمیبینم اما وقتی رقصیدن مشگل داره که دیگه اصلا دیدن نداره .اینا دوس دارند مردم همش گریه کنند.ایران و حوزه !!!!!!
  • علی شکویی IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    این سایت اطلاعات چقدر سمیه؟
  • حرف دل IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    باحال و جالبه که سریال یه بار رانی تبلیغ میکنه یه بار شیرکاکائو یه بار برنج بار دیگر هم اسامی سلبریتی ها رو به رخ میکشه ... ولی تا وقتی که بازیگران با هم رابطه انسانی و کلامی قوی داشته باشند طنزش عالی میشه اگه مثل وقتی که فهیمه دنبال به روز از اوپن پایین اومد میتونست جنگ وجدال و دیالوگ های بیشتری داشته باشه میتونست با کفگیر و قابلمه بیوفته دنبال به‌روز و رجز بخونه .. یا سکانس نقی رو بیشتر
  • احمد IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بهترین سریال بدون پایتخت انگار اصلا سال جدید نیومده
  • حسین IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    کسی دیگه صدا و سیمای میلیتون رو نگاه نمیکنه.....فقط مردم به عشق سریال پایتخت دارن تلویزیون تماشا میکنند.......یه مشت خشک مذهبی نشستن که به همه جای این سریال گیر بدن...............اگه دوبار مسجد و نماز و جنگ نشون بدن آیا راضی میشید؟؟؟؟؟؟ یا بازم میخواهید حذف کنید این سریال رو؟؟؟؟؟؟؟
  • ش.ن IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    متاسفانه توهین به فهم مازندرانی ها که در اکثر عرصه ها در راس کشور هستن قابل تحمل نیست در قسمت ۴ نقی به پادکست میگه پاکدست یا به کابوس میگه کاموس خب که چی .واقعا چه احمقهایی میان فیلمنامه مینویسن و به اینهمه ملت توهین میکنن و به نوعی خنگ نشون میدن
  • محمد IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
    بسیاطر ضعیف و بی محتوا و بدون هیچ نکته آموزنده‌ای فقط کلیشه ای شده و مزخرف حیف برق!
  • مریم فرجی IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۸
    تنها برنامه ای که اکثر مردم از پای ماهواره می کشه تلویزیون خودمون اونا هم واسه این ناراحتن
  • مجتبی IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۸
    به این حرفها میگن اورد شکم سیری! وگرنه اگه برای لقمه ایی نان از صبح خیلی زود تا پاسی از شب جان بکنی! این اشعار!؟ یادت میره!؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی