معاون اول رئیسجمهوری برپایی نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو) را یک پروژه بزرگ ملی برشمرد و با اشاره به سطح مطلوب هماهنگی بین تمامی نهادها و دستگاههای امر برای برگزاری هرچه باشکوهتر این نمایشگاه تاکید کرد: با رویکرد دیپلماسی فرهنگی میتوان توطئه ایرانهراسی را خنثی کرد .
عارف دیروز در دومین نشست شورای سیاستگذاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو) با قدردانی از مسئولان برگزای این نمایشگاه بعنوان یکی از مهمترین رویدادهای کشور در سال آینده خاطر نشان کرد: باید حداکثر بهرهبرداری اقتصادی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کشور را در این نمایشگاه داشته باشیم و پیامهای روشن و واضح از جمهوری اسلامی ایران به مسئولان و مقامات ارشد سیاسی و فعالان اقتصادی سایر کشورها از توانمندیهای صادراتی داخلی و دستاوردهای دانش بنیان کشور داده شود.
وی برپایی این نمایشگاه را فرصت بسیار مناسب برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی دانست که باید از فرصت این رویداد در کنار بهرهبرداریهای اقتصادی در راستای تقویت اهداف سیاسی و فرهنگی استفاده شود. معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه نمایشگاه توانمندیهای صادراتی مهمترین نهادی است که میتواند اهداف راهبردی کشور را در بخش تجارت و صادرات پیگیری کند و سامان دهد، افزود: راهبرد دولت وفاق ملی در توسعه اقتصادی و تجاری جدیتر از گذشته است.
وی با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا بعنوان عضو ناظر و همچنین حضور فعال ایران در پیمانها و سازمانهای منطقهای حوزه تمدنی مشترک ایران و کشورهای منطقه تصریح کرد: انعقاد قرارداد تجارت آزاد با اوراسیا و همچنین رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم در تقویت همکاریها با همسایگان و کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران فرصتی مناسب برای فعالان اقتصادی، بخش خصوصی و همچنین تجار ایرانی و کشورهای منطقه است چرا که منطقه اوراسیا بعنوان یکی از بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران در دولت چهاردهم محسوب میشود.
عارف با اشاره به اهمیت توسعه روابط ایران با کشورهای قاره آفریقا و برگزاری چندین جلسه و نشست با سفرا و نمایندگان کشورهای آفریقایی و همچنین فعال شدن ستاد آفریقا در دولت چهاردهم، تاکید کرد: آفریقا بازاری بکر است که باید راهبرد توسعه با این قاره را در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی با قوت پیگیری کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در کنار برپایی غرفهها و این نمایشگاه ملاقاتهای دو جانبه و چند جانبه نخبگان و فعالان سیاسی در جلسات جنبی این نمایشگاه حائز اهمیت اساسی است، تاکید کرد: تقویت دیپلماسی سیاسی و فرهنگی در برپایی این نمایشگاه با جدیت پیگیری و دنبال شود. وی با بیان اینکه ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی و همچنین شرکتهای دانش بنیان دست برتر در منطقه را دارد، تصریح کرد: کشورهای منطقه و همسایه علاقمند به توسعه همکاریهای فناورانه به ویژه هایتک با جمهوری اسلامی ایران هستند که باید از این فرصت چند روزه برپایی نمایشگاه حداکثر استفاده شود.
عارف با اشاره به فضای ایران هراسی دشمنان ایران خاطر نشان کرد: با رویکرد دیپلماسی فرهنگی در این نمایشگاه میتوان توطئههای دشمنان را خنثی کرد چرا که هر کدام از مقامات و یا فعالان و تجار خارجی که به ایران سفر میکنند در بازگشت به کشور خود نظرات آنان نسبت به کشور تغییر میکند که این نمایشگاه نیز میتواند در این راستا کمک شایان توجهی کند. معاون اول رئیس جمهوری دستور داد تمامی دستگاهها و وزارتخانههای اصلی و مهم مرتبط با برپایی این نمایشگاه موظف به همکاری با مسئولان این نمایشگاه شوند. همچنین سید محمد اتابک وزیر صنعت،معدن و تجارت هم با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجام شده توسط همه دستگاهها فاصله بسیار معناداری با سالهای گذشته دارد، تصریح کرد: شرکتهای توسعهای از جمله بخش معدن و پتروشیمی در برپایی این نمایشگاه حضور فعالانه و جدی دارند .
شما چه نظری دارید؟