جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی، صبح   دوشنبه با حضور دکتر مسعود پزشکیان برگزار شدو طرح‌های نوآورانه مدیریت هوشمند توزیع و مصرف انرژی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
 رئیس جمهوری در این جلسه با تأکید بر اینکه هر طرحی در زمینه رفع ناترازی و مدیریت توزیع و مصرف باید مبتنی بر عدالت و تخصیص سهمیه به همه شهروندان ایرانی باشد، تصریح کرد: رفع ناترازی انرژی نباید در یک قالب محدود شود، بلکه باید روش‌ها و راهکارهای مختلف را در کنار هم و متناسب با شرایط هر اقلیم و منطقه به کار گرفت، تا هم برای مدیران، میدان‌های عملیاتی با قابلیت انعطاف ایجاد شود و هم قابلیت عمل و وسعت کار افزایش یابد.
   پزشکیان در ادامه بر لزوم اصلاح الگوی مصرف از طریق آموزش با بهره‌گیری از ظرفیت مساجد، خانه‌های بهداشت و گروه‌های مرجع از جمله هنرمندان تاکید کرد و گفت: اگر   مردم را نسبت به تصمیمات خود اقناع  کنیم و آنها را در اجرا مشارکت دهیم، بر بسیاری از چالش‌ها از جمله ناترازی انرژی و مدیریت مصرف غلبه خواهیم کرد.
 رئیس جمهوری به‌ روزرسانی تجهیزات گرمایشی، ممنوعیت تولید تجهیزات قدیمی و غیر استاندارد و فعالسازی کنتورهای هوشمند را از ضروریات اصلاح الگوی مصرف در بخش خانگی بیان کرد و گفت: در ادارات و دستگاه‌های اجرایی نیز به ویژه در بخش تأمین برق، استفاده از پنل‌های خورشیدی الزامی خواهد شد.
  پزشکیان همچنین اطلاع دقیق از وضع  توزیع و مصرف مناطق مختلف و ایجاد ساختار عملیاتی متشکل از نخبگان برای اجرای طرح‌های نوآورانه مدیریت هوشمند توزیع و مصرف انرژی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه می‌توان از ظرفیت و تخصص شرکت‌های فناور بخش خصوصی به ویژه شرکت‌های کارور انرژی نیز استفاده کرد.
نشست تنظیم سیاست اجتماعی دولت
رئیس جمهوری در نشست تنظیم سیاست اجتماعی دولت با بیان اینکه صرف طرح مشکلات راهگشا نیست، اظهار داشت: انتظار از این جلسه و حاضران در آن این است که با شناسایی دقیق مشکلات، راهکارهای اجرایی موثر و کارگشا ارائه کنند.
دکتر مسعود پزشکیان با اشاره به اینکه مشکلات موجود به یکباره ایجاد نشده و طبیعتا به یکباره رفع نخواهند شد، افزود: به تجربه دیده و دریافته‌ام که تغییر افراد لزوما راهکار موثری برای رفع مشکلات نیست و باید نگاه افراد اصلاح شود.
وی تصریح کرد: یکی از شعارهای محوری و اصلی بنده ارتقای رضایت عمومی مردم در حوزه‌های مسئولیت دستگاه‌های اجرایی بود؛ اختیار اقدام و عمل در عرصه‌های متعددی از جمله بهداشت و درمان و نظام آموزشی و امثال آن در دست مجموعه قوه مجریه است که فارغ از بسیاری محدودیت‌های مطرح شده در این نشست، امکان بهبود عملکرد و جلب رضایت عمومی از خدمات ارائه شده از سوی این بخش‌ها فراهم است.
رئیس جمهوری با اشاره به برنامه دولت برای تفویض اختیار به استان‌ها تصریح کرد: تلاش داریم متناسب با تعریف دقیق مسئولیت‌ها و وظایف دستگاه‌های اجرایی، اختیارات لازم را برای پیشبرد این مسئولیت‌ها و اهداف در برش‌های استانی، شهرستان و بخش تهیه و ابلاغ کنیم و بعد بر کیفیت اجرای آنها هم به دقت نظارت خواهد شد. این اقدام می‌تواند بسیاری از ظرفیت‌های محلی را در مسیر حل مشکلات فعال کرده و باعث بهبود سرمایه اجتماعی از سطوح اول اجتماعی یعنی بطن مردم در شهرها و روستاها شود.
پزشکیان تصریح کرد: در این مدت همچنین شخصا پیگیر جلب مشارکت موثر و جدی دانشگاهیان و کارشناسان در بررسی مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف و درگیر کردن آنها در ارائه و اجرای راهکارهای اجرایی بوده‌ام که نتایج خوبی هم داشته است. متاسفانه یک نگاه و رویه عمل ناکارآمد در بدنه حاکمیت ما رسوب کرده که مانع بزرگی بر سر راه اقدامات اصلاحی است، اما در کنار تلاش برای اصلاح این نگاه و رویه عمل، معطل به نتیجه رسیدن آن هم نمانده و بسیاری از اقدامات و برنامه‌های مهم و فوریت‌دار را شخصا دنبال می‌کنم.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی