سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
نظرات: ۰
۰
-
ترامپ بازی‌ها را به هم می‌زند؟

محسن جلیلوند تحلیلگر روابط بین الملل گفت: ایران با آمریکایی‌ها در حال بازی شطرنج است، اقدام بعدی ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است و هر لحظه احتمال دارد صحنه بازی را تغییر دهد.

 دکتر محسن جلیلوند تحلیلگر روابط بین‌الملل درباره چشم انداز آینده کشور گفت: در شرایط کنونی ایران قصد مذاکره ندارد و به همین دلیل نیز فشار حداکثری افزایش پیدا خواهد کرد. در چنین شرایطی است که وزیر خزانه‌داری آمریکا به مردم ایران توصیه می‌کند که ارز خریداری کنند. منظور وی نیز این است که فشارها علیه ایران در آینده افزایش پیدا خواهد کرد. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که در ماه اکتبر غروب برجام است و به همین دلیل ایران در حدود هفت ماه فرصت دارد که مشکلات خود را با غرب حل کند. به همین دلیل نیز شواهد نشان می‌دهد که بهار و تابستان سختی را در پیش خواهیم داشت. در بهار و تابستان هم فشارها افزایش پیدا می‌کند و هم تحریم‌ها شکل جدیدی به خود می‌گیرد. این در حالی است که ناترازی‌های نیز خود را نشان داده و اگر ما در زمستان در زمینه برق و گاز با چالش مواجه بودیم در تابستان با چالش آب نیز مواجه خواهیم بود.

وی افزود: ترامپ در مصاحبه اخیر خود ایران را بر سر یک دوراهی توافق یا جنگ قرار داد، اما کار به این آسانی نیست و ما با آمریکایی‌ها در حال بازی شطرنج هستیم. این بازی در حالی در حال رخ دادن است که اقدام بعدی ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است و هر لحظه احتمال دارد صحنه بازی را تغییر دهد. کانون محوری که غرب در حال تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی درباره ایران است، اسرائیل است. تا زمانی که ایران با تمام قوا در برابر زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی ایستاده است، کشورهای غربی حتی با توسعه محدود ایران هم کنار نمی‌آیند.

جلیلوند تاکید کرد: مقامات آمریکا روی مشکلات داخلی ما حساب باز کرده‌اند و شرایط به صورت دقیق رصد می‌کنند. در مصاحبه اخیر هم ترامپ سعی کرد که بین مردم و حاکمیت جدایی بیندازد و بر چنین موضوعی تاکید داشت. چنین تصور و گمانی در بین سردمداران اسراییل هم وجود دارد و خیال می‌کنند که می‌توانند روی مشکلات داخلی حساب کنند. آنها هم در حال رصد وضعیت هستند. زمانی که از وحدت نظر در بین مسئولان سخن گفته می‌شود، دقیقا منظور همین است که سیگنالی به دشمنان خارجی فرستاده نشود.

به گفته وی، در سطح استراتژیک توافقاتی بین آمریکا، چین و روسیه در حال شکل‌گیری است که قطعا برای ایران حساسیت خاصی دارد. در مجموع با توجه به احتمالات متعددی که وجود دارد، تصمیم‌گیری بی‌نهایت مشکل و شرایط بسیار پیچیده است.

وی یادآور شد: ترامپ در صورتی از خود انعطاف نشان خواهد داد که بتواند از ایران امتیاز بگیرد. این در حالی است که ایران علاقه‌ای به دادن امتیاز به ترامپ ندارد. ترامپ خواسته‌های حداکثری خواهد داشت که برای ایران غیرقابل قبول است. به تازگی مقام معظم رهبری در سخنان خود مذاکره با آمریکا را رد کرده‌اند و می‌دانیم سیاست خارجی در اختیار دولت نیست و توسط نهادهای بالادستی تعیین می‌شود. نهادهای بالادستی زیاد علاقه‌مند مذاکره با آمریکا نیستند. به همین دلیل به سختی می‌توان آینده را پیش‌بینی کرد. ترامپ گمان می‌کند پس از آتش‌بس بین اسرائیل و حماس و سقوط حکومت بشار اسد، ایران دیگر کارتی برای روی میز گذاشتن ندارد. آنها خیال می‌کنند که تنها کارت باقیمانده در دست ایران، برنامه هسته‌ای است. آنچه که شایسته توجه بسیار است این است که اگر به درستی از این کارت استفاده نشود، به جای اینکه امنیت‌زا باشد، به آسانی ممکن است امنیت‌زدا شود. به همین دلیل اصولا زیاد به سود ایران نیست که با این کارت بیش از حد بازی کند. 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی