دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
نظرات: ۱۲
۲
-
پرچم طالبان در دست تجمع‌کنندگان مقابل بیت آیت‌الله جوادی آملی؟ +عکس

حواشی تجمع عده‌ای مقابل منزل آیت‌الله جوادی برای اجرای قانون حجاب و عفاف هنوز ادامه دارد.

فراز نوشت: روز شنبه حدود ۲۰ تا ۲۵ نفر از زنان محجبه‌ی تهرانی راهی قم شدند و برای اعتراض به وضعیت حجاب و سکوت علما، جلوی بیت آیت‌الله جوادی آملی تجمع کردند. این زنان، اعتراض به اجرایی نشدن قانون حجاب، وضعیت جامعه و سکوت علما را دلیل تجمع خود عنوان کرده بودند.

در ویدئویی که منتشر شد، یکی از زنان بیانیه‌ای خواند که در متن آن آمده است: متاسفانه سطح خیابان‌های کشور اسلامی از مظاهر اسلامی تهی شده ... در حالی‌ حضور پیدا کرده‌ایم که خون شهدا قطره قطره هدر می‌رود.... ما امروز آمده‌ایم به اتمام حجت که راه دیگری غیر از این ندیدیم... شما شاهدید که ریاست‌جمهوری مقابل قانون صریح اسلام قد علم کرده... و همچنان برخی از علمای که باید پشتیبان جبهه انقلاب باشند و علمدار حرکت‌های دفاع از اسلام باشند، سکوت اختیار کرده‌اند... 

اما نکته این‌جاست که این زنان محجبه پرچمی شبیه پرچم رسمی طالبان در دست داشتند؛ هر چند این پرچم کمی با پرچم اصلی طالبان تفاوت داشت ولی در ویدئوی دیگری که از حرکت خودروهای این زنان منتشر شده است، بیش از یک پرچم سفید دیده می‌شود. پرچم ایران روی خودروها کشیده شده است و پرچم‌هایی که زنان محجبه در دست گرفته و از شیشه‌ی خودروها برافراشته‌اند، همان پرچم سفید با متن لااله‌ الاالله و محمد رسول‌الله است.

تجمع حجاب رو به روی منزل جوادی آملی

برافراشتن پرچم طالبان در مشهد و تهران

به اهتزار درآوردن و دست گرفتن پرچم طالبان در ایران سابقه‌ی چند ساله دارد و پیش و پس از به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان، بارها در کشور ما تکرار شده است. اولین بار سال ۱۴۰۰، پس از این‌که طالبان توانست کاملا بر افغانستان مسلط شود و سیل مهاجران و پناهندگان به ایران سرازیر شد، ویدئویی از شادی جمعی تعدادی از افغانی‌های ساکن مشهد منتشر شد. جمعیتی از مردان پیر و جوان که در کوچه پس کوچه‌های محل جمع شده بودند، پرچم طالبان را می‌چرخاندند و شیرینی پخش می‌کردند.

مرداد ۱۳۹۹ و پیش از تسلط طالبان بر افغانستان، عده‌ای از اتباع در پارک ملت تهران جمع شدند و حمایت خود را از این گروه را با دست گرفتن پرچم طالبان به نمایش گذاشتند. به نوشته‌ی انصاف نیوز حدود ۷۰ نفر از اتباع که بعضی از آن‌ها لباس سنتی افغانستان به تن داشتند، ظهر روز عید قربان در این پارک جمع شدند و حمایت خود را از طالبان نشان دادند. نگهبانان پارک به خبرنگار انصاف‌نیوز گفته بودند که دیر به جمعیت رسیده ولی تعدادی را بازداشت کرده و به کلانتری تحویل داده‌اند. بر اساس همین گزارش، تجمع در شبکه‌های اجتماعی اعلام و به نوعی فراخوان داده شده بود.

همچنین در حالی‌که پرچم سه رنگ سبز، قرمز و مشکی پرچم رسمی و ملی افغانستان به حساب می‌آید، فروردین ۱۴۰۲ شهرداری تهران هم در دیوارنگاره‌ی میدان ولیعصر از پرچم طالبان به جای پرچم افغانستان استفاده کرد.

اهتزاز پرچم طالبان به پشتوانه‌ی قانون حجاب

آذر ماه ۱۴۰۳ وقتی قانون حجاب منتشر شد، واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. ماده ۳۲ قانون عفاف و حجاب، یکی از بندهای پرسش برانگیز بود که  تبصره دو آن، به اتباع بیگانه اجازه می‌داد به زنان ایرانی تذکر حجاب بدهند. شرط‌هایی که در ماده گذاشته شده بود که با داشتن آن‌ها، اتباع می‌توانند مجوز امر به معروف و نهی از منکر زبانی و نوشتاری بگیرند.

در واقع بر اساس ماده ۳۲ قانون عفاف و حجاب،‌ اتباع بیگانه و افراد غیر ایرانی با گرفتن مدرک اقامتی، در امور اجتماعی و حاکمیتیِ کشور ما نقش داشته باشند و دخالت کنند.

محمدرضا میرشمسی -معاون ستاد امر به معروف- اعتراض‌ها و نقدها به این ماده را ناشی از سوءبرداشت دانسته و به همشهری گفته بود: برخی از شهروندان دچار سوء‌برداشت شده‌اند زیرا بر اساس آن (ماده ۳۲ قانون عفاف و حجاب)، اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند، می‌توانند با اخذ مجوز از ستاد امر به معروف، مشمول قانون حمایت از آمران به معروف، آن هم برای تذکر به هموطنان خودشان شوند.»

میرشمسی در ادامه اضافه کرده بود: «درباره این ماده جزئیاتی در اجرا وجود دارد و با توجه به اینکه قانون هنوز ابلاغ نشده، دستورالعمل اجرایی هم ابلاغ نشده است. از این رو برخی افراد دچار سوء‌برداشت از این ماده لایحه شده‌اند.»

تجمع با پرچم طالبان روبه‌روی بیت آیت‌ا... جوادی آملی نشان داد، ماده ۳۲ قانون عفاف و حجاب فقط مجوز امر و به معروف و معترض شدن اتباع بیگانه به زنان و دختران ایرانی نیست. آن‌ها می‌توانند به پشتوانه‌ی همین قانون و به اسم امر به معروف، مجوز تجمع یا حضور در تجمع روبه‌روی بیت علما بگیرند و با خیال آسوده به مراجع تقلید شیعه درمورد اجرای قوانین ایران یا در مورد شرایط کشور ما، اعتراض کنند.

برچسب‌ها

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • غلامرضا صحرایی IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    مورچه چیه که کله پاچش چی باشه
  • علیرضا IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    برای هر چیزی که بوی طرف داری از اسلام ناب میدهد اسم طالبان روش نگذارید. اگر مسلمانید.
  • فرهاد نصراللهی 09132055590 IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    به آقای بانکی مبارک بگوئید . سر کوب مشت آهنی اجازه ندهید بیشتر رو داری کنند .
  • عماد IR ۰۵:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    مبارکه؟؟؟؟؟؟ افغانها آرام آرام وبی سرو صدا دارند ایران را اشغال می کنند و اونوقت بعضی ها تو ایوون نشسته اند و دارن چای میل می کنند و از آرزوهایشان تعریف می کنند....
  • ریگی IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    اتباع افغان از افراد مسلمان و فارسی زبان امت اسلامی هستند و به پیشرفت کشورمان کمک می‌کنند
  • حمید IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    افغانها باید از ایران بروند
  • حسین IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    خوب معلومه اینها. افغانی‌ها ی متولد شده در ایران که بغضی هاشون. فرقی. با زنان ایران. ندارند از نظر چهره تعدادشون. هم در ایران کم نیست اگر مردم ایران حرکتی. نکنند چند سال دیگه. ما مثل. فلسطینیان. آواره. از وطن. خواهیم شد خود دانید
  • مهدی IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    خدا به همه مردم ایران رحم کنه و این جماعت رو هم به راه راست هدایت کنه

نظرسنجی

پیش‌بینی شما از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی