اطلاعات نوشت: افزایش نجومی جریمه های رانندگی، اقدام نافرجامی بود که از سال گذشته با تصویب دولت وقت و با هدف کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن، اجرایی شد که با به بن بست رسیدن این راهکار،رئیس جمهوری به وزارتخانه های ذیربط دستور داده است نسبت به ایمنی خودروهای تولید داخل و همچنین رفع نقاط حادثه خیز اقدام کنند که به طور حتم در صورت تحقق صحیح این دستور،می توان به کاهش تلفات سوانح رانندگی امیدوار بود،در غیر این صورت باید همچنان در انتظار شرایط سخت تر باشیم.
افزایش حوادث رانندگی و شمار تلفات ناشی از آن معضلی است که طی سال های گذشته بر شدت آن افزوده شده است که بر همین اساس رئیس جمهوری در آخرین جلسه هیات دولت، به دستگاهها و وزارتخانه های ذیربط ماموریت داد که ضمن ایجاد سیستم تشویق و تنبیه مناسب در زمینه رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، در جهت رفع نقاط حادثه خیز جادهها و همچنین افزایش ایمنی خودروهای داخلی اقدام کنند.
مسعود پزشکیان در جلسه یاد شده یکشنبه این هفته درباره پویش «نه به تصادف» که گزارش آن از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد، بر ضرورت اتخاذ مجموعهای از تدابیر و اجرای اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تصادفات جادهای، با توجه به نزدیکی تعطیلات نوروز تأکید کرد.
وی با اشاره به مشکلات هندسی جادههای بین شهری اظهار داشت: یکی از اقدامات برای کاهش تصادفات، اصلاح هندسی جادهها و نصب دوربینهای کنترل سرعت و ثبت تخلفات در جادههاست که با توجه به نزدیکی ایام نوروز و افزایش سفرها لازم است توسط دستگاهها مورد توجه ویژه قرار گیرد.
پزشکیان بهبود کیفیت و ارتقایایمنی خودروهای تولیدی داخل و بهبود سیستمهای ایربگ و ترمز خودروها را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: وزارت صمت باید در این باره اقدامات لازم را انجام دهد تا استحکام خودروها و سیستمهای ترمز و ایربگ آن ها به خوبی ارتقا یابد تا در این زمینه با کمترین نقص خودروها مواجه باشیم.
به گفته کارشناسان حوزه تصادفات، دستور یاد شده رئیس جمهوری به وزارتخانه های صمت و راه برای اصلاح وضع جاده ها و همچنین ارتقای ایمنی خودروها، نشان از نگاه تخصصی به این حوزه دارد که فقط در صورت تحقق آن ها،می توان به کاهش مرگ و میرهای تلفات سوانح رانندگی امیدوار بود.
پلیس استقبال کرد
پلیس راهور کشور که طی سال های گذشته به دفعات ،منتقد تولیدات ناایمن کارخانجات داخلی خودرو و همچنین عدم رفع نقاط حادثه خیز جاده ها بوده است، نسبت به سخنان رئیس جمهوری واکنش نشان داد و نسبت به تشدید نظارت بر رفتارهای ترافیکی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی قول اعلام آمادگی کرد و نسبت به همکاری همهجانبه دستگاههای دولتی از جمله وزارت صمت، وزارت بهداشت و وزارت راه در کنار پلیس راهور ابراز امیدواری کرد.
در شرایط فعلی از وزراتخانه های ذیربط، انتظار می رود در کنار پلیس، به دستورات رئیس جمهوری برای حفظ جان هموطنانمان اقدام کنند و به طور حتم هرگونه قصور و تقصیر بر عهده سکانداران وزارت راه و صمت خواهد بود.
رئیس پلیس راهور فراجا دیروز با استقبال از دستورات و تأکیدات رئیس جمهوری بر مقابله با تخلفات رانندگی و ایجاد سیستمهای تشویقی و تنبیهی، گفت: اظهارات دکتر پزشکیان نشاندهنده عمق نگرانی دولت نسبت به مساله تصادفات جادهای و تعهد جدی برای کاهش تلفات است که در این باره با تمام ظرفیت خود در جهت تحقق اهداف پویش« # نه – به - تصادف » اقدام خواهد کرد.
سردار سیدتیمور حسینی با اشاره به نقش کلیدی اصلاح رفتار ترافیکی در کاهش تصادفات، افزود: اجرای سیستم رتبهبندی رانندگان، که بر اساس رعایت قوانین و مقررات و رفتارهای ترافیکی آن ها انجام خواهد گرفت، از اولویتهای پلیس است. این سیستم رانندگانی را که به اصول ایمنی و قوانین احترام میگذارند تشویق و متخلفان را با جریمههای شدید مواجه می کند.
رئیس پلیس راهور تأکید کرد: بازرسان نامحسوس پلیس راهور هم بهعنوان یکی از ابزارهای کلیدی در پایش رفتار رانندگان و شناسایی تخلفات پرخطر، نقش مهمی در کاهش تصادفات خواهند داشت. حضور این بازرسان در کنار سیستمهای هوشمند و دوربینهای کنترلی، امکان برخورد دقیقتر و مؤثرتر با متخلفان را فراهم می کنند و بهطور مستقیم در ارتقای ایمنی جادهها تأثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه ضمن ارج گذاشتن به تأکیدات رئیس جمهوری درباره بهبود ایمنی خودروهای داخلی و نقش وزارت صمت در ارتقای کیفیت سیستمهای ایمنی همچون استحکام بدنه خودرو، ترمز و ایربگ، افزود: همکاری همهجانبه دستگاههای دولتی از جمله وزارتخانه های صمت، بهداشت و راه در کنار پلیس راهور، نقشی کلیدی در کاهش ریشهای مشکلات ایمنی جادهای خواهد داشت.
حسینی ادامه داد: تأکید رئیس جمهوری بر اصلاح هندسی جادهها و نصب دوربینهای هوشمند کنترل سرعت هم مسیری روشن برای ارتقای ایمنی ترافیکی فراهم میکند.
وی همچنین تاکید کرد: تخلفات پرخطر مانند رانندگی با سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و رعایت نکردن حد فاصل طولی بهعنوان تهدیدی جدی برای امنیت جادهها در نظر گرفته شده است و چنین تخلفاتی با جریمههای سنگین و برخوردهای قاطع مواجه خواهد شد.
ایجاد سیستم تشویقی
رئیس پلیس راهور با اشاره به تأکیدات رئیس جمهوری درباره ایجاد یک سیستم تشویقی برای رانندگان قانونمند، گفت: رانندگانی که موفق به کسب رتبههای برتر در رعایت قوانین میشوند، از امتیازات ویژهای همچون کاهش هزینه بیمه، تخفیف در عوارض و سایر مشوقهای اقتصادی برخوردار خواهند شد. این اقدام نه فقط انگیزهای برای رعایت قانون ایجاد میکند، بلکه به اصلاح رفتارهای ترافیکی کمک شایانی خواهد کرد.
حسینی با ابراز امیدواری نسبت به همسویی و همکاری دولت و پلیس راهور برای کاهش حوادث جادهای بهویژه در ایام نوروز، افزود: پویش «# نه – به – تصادف» به طور جدی در دستور کار پلیس راهور قرار گرفته و اقدامات نظارتی، آموزشی و اجرایی گستردهای برای کنترل و پیشگیری از تصادفات در این ایام برنامهریزی شده است.لذا با بسیج تمامی نیروها و امکانات، تلاش خواهیم کرد نوروز امسال به یکی از ایمنترین دورههای سفرهای جادهای تبدیل شود.
وی تأکید کرد: از تمامی دستگاهها و نهادهای مرتبط خواستارم با همکاری و هماهنگی کامل، زمینهساز کاهش چشمگیر تصادفات و تلفات جادهای شوند. روز بدون تصادف هدف نهایی پلیس راهور است و ما با جدیت به این مسیر ادامه خواهیم داد.