دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
نظرات: ۲
۱
-
مرگ ژاله علو

ژاله علو امروز، سوم دی ماه ۱۴۰۳ از دنیا رفت اما به‌قدری در زندگی درخشید که تا همیشه در بین اهالی هنر و البته قشرهای مختلف جامعه به عنوان هنرمندی شاخص و محترم ماندگار خواهد بود.

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، شوکت علو که میان مردم به ژاله علو شهره بود، با ۷۶ سال تجربه حضور در عرصه‌های مختلف هنر، پس از شامگاه دومین روز از زمستان که با روز مادر مصادف بود، چشم از جهان بست. ژاله علو زاده اول فروردین ۱۳۰۶ در تهران بود و ۹۷ سال بعد در همین شهر دار فانی را وداع گفت.

آغاز فعالیت هنری خانم علو، با رادیو

ژاله علو در کودکی به  آثار ادبی ادیبان ایرانی همچون حافظ، سعدی و مولانا علاقه‌مند و به یادگیری مشغول شد و این راه ورودش به رادیو را هموار کرد. او در سال ۱۳۲۷ کارش را با  دکلمه شعر و گویندگی در رادیو شروع کرد. ژاله علو جایی گفته «هنر همه خوبی است، اما حساب رادیو فرق دارد و دنیای دیگری است». ژاله علو آخرین بار در سال ۱۳۹۰ و در هشتادوچهار سالگی آخرین کار هنری‌اش را با رادیو داشت تا پایانی باشد برای یک عمر هنر و هنرمندی.

خاله‌لیلای روزی روزگاری

ژاله علو در سریال به‌یادماندنی روزی روزگاری که در سال‌های ۱۳۷۰ و ۱۳۷۱ پخش شد، در نقش خاله لیلا ماندگارترین بازی خود را به نمایش گذاشت. در واقع سکانس کل‌کل‌های خاله‌لیلا (ژاله علو) و مراد بیگ (خسرو شکیبایی) از صحنه‌های درخشان و جاودان سریال روزی روزگاری بود که هنوز هم در فضای اینترنت جست‌وجو می شود.

ژاله علو و خسرو شکیبایی در سریال روزی روزگاری
ژاله علو و خسرو شکیبایی در سریال روزی روزگاری

نقش مادر مختار

داوود میرباقری جایی گفته است نقش دمه در سریال تاریخی و آیینی مختارنامه را به هر کسی جز خانم علو می‌دادم، به قول معروف این نقش مهم سوخت می‌شد. اوج هنر وی در این سریال جایی است که وقتی مختار جامه رزم پوشیده و سوار بر اسبش می‌شود، با حسی که مادرانه‌اش برای مخاطب ملموس بود گفت: بتاز پسرم، به عشق علی بتاز!

ژاله علو در سریال مختارنامه
ژاله علو در سریال مختارنامه

صدای اوشین

سریال سال‌های دور از خانه در شنبه‌های اواخر دهه شصت پخش می‌شد و مخاطبان زیادی داشت. ژاله علو در این سریال که با نام اوشین شناخته می‌شد، نقش گویندگی ایفا می‌کرد و به همین دلیل وقتی شایعه‌پراکنی‌هایی درباره ماهیت اصلی اوشین مطرح شد، از گوشه و کنار به گوش رسید که «خانم علو اوشین را از این رو به اون رو کرده بود»! البته ترانه علیدوستی سال‌ها بعد در توییتی نوشت: در سفری که به ژاپن داشتم، این‌طور مطلع شدم که شخصیتی که ما از اوشین می‌شناسیم، خیلی با واقعیت فرقی ندارد.

ژاله علو در رادیو
گویندگی خانم ژاله علو

علو در قاب تلویزیون

از اولین نقش‌آفرینی ژاله علو در تلویزیون که با سریال امیرکبیر در سال ۱۳۶۴ بود تا آخرین باری که مردم با سریال سایه‌روشن در سال ۱۳۹۰ پای تلویزیون به تماشای او نشستند، نزدیک به ۴۰ اثر در کارنامه‌اش ثبت شده که می توان از گرگ‌ها، وزیر مختار، روزی روزگاری، باغ گیلاس، آوای فاخته، مسافر ری، شیخ بهایی و مختارنامه به عنوان آثار برتر تلویزونی‌اش یاد کرد که البته روزی روزگاری به قول معروف گل سرسبد است.

ستاره روی پرده سینما

ژاله علو در سال ۱۳۴۰ با «دندان مار» روی پرده سینما ظاهر شد و در نزدیک به هشتاد فیلم سینمایی حضور داشت که «فصل ماهی سفید» که در سال ۱۳۹۸ روی پرده سینما رفت، آخرین تجربه سینمایی او بود. همچنین بخشی از زندگی هنری - حرفه‌ای او به فعالیت در عرصه دوبله اختصاص دارد که در همین بخش هم یکی از شماره‌یک‌ها به حساب می‌آید که و از آثار پرمخاطبش که صدایش را برای کودکان و نوجوانان دهه شصت ماندگار کرد، گویندگی متن «پینوکیو» بود.

درگذشت ژاله علو

پایان ژاله

خانم ژاله علو (متولد ۱ فروردین ۱۳۰۶) با نام اصلی شوکت علو که به ژاله هم شناخته می‌شد، سوم دی ۱۴۰۳ از دنیا رفت اما به‌قدری در زندگی درخشید و چهره‌ای مثبت از خود بر جای گذاشت که تا همیشه در بین اهالی هنر و البته قشرهای مختلف جامعه به عنوان هنرمندی شاخص و محترم ماندگار خواهد شد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی