به گزارش خبرنگار اطلاعات از مشهد، در یکصدوبیست و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، چهار موضوع و چالش بخش خصوصی استان مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادات دبیرخانه شورا به تصویب رسید.
محمدرضاتوکلی زاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این جلسه، به موضوع سهمیه بندی برای واردات برخی محصولات کشاورزی (از جمله موز و انبه) در قبال صادرات سیب استان اشاره کرد و متذکر شد: خراسان رضوی پتانسیل قابل توجهی در صادرات سیب دارد؛ اما با توجه به بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی، استان آذربایجان غربی تنها استانی است که معین صادرات سیب شده و مجوز واردات موز و انبه در قبال صادرات سیب با ظرفیت بسیار بالایی را اخذ کرده و این در حالی است که صادرات سیب در استان ما به دلیل عدم رفع تعهد ارزی به میزان نیاز استان و در شرایط موجود از طریق واردات موز و انبه صورت نمیپذیرد و بازرگانان را دچار چالش و خسارت میکند.
وی خاطرنشان کرد: مناطق عمده صادرکننده سیب کشور، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و سمیرم اصفهان است و محدودیتهای ایجاد شده در این حوزه، مانع رشد صادرات خراسان رضوی شده است. از طرفی، ظرفیت واردات انبه پاکستان از مرز خراسان وجود دارد؛ اما به دلیل محدودیتهای موجود، بخش عمده آن به صورت قاچاق وارد کشور میشود. خراسان رضوی ظرفیت اخذ مجوز واردات موز و انبه را به میزان صادرات سیب دارد و انتظار بخش خصوصی این استان، اصلاح وضعیت کنونی است.
همچنین در این جلسه، اخذ مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۹ درصد از مبادلات نقره، علیرغم معافیت واردات طلا و نقره از مبادی ورودی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار اطلاعات گفت: بررسی صادرات واردات اصلاح برخی قوانین مقررات بود که در بحث صادرات کشاورزی مصوبه خوبی داشتیم.
وی همچنین گفت: در این جلسه بررسی شد تا مالیات و ارزش افزوده نقره مانند طلا، برای فرآوری نقره، فقط لحاظ شود و در خود محصول برای واردات و تجارت نقره، ارزش افزوده لحاظ نگردد.
وی عنوان کرد: در رابطه با کارت بازرگانی راهکاری مطرح شد که برای تصمیم گیری، اختیار استانی داده بشود و محدودیت ها را بردارند و تضامین دیگری را از صادرکننده بگیرند.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: اجرای مصوبات شورای گفت و گو قطعی است که بخشی از آنها ابلاغ و بخشی پس از کسب مجوزهای ملی اجرایی می شود.