سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱
نظرات: ۰
۰
-
همایش نقش جوانان و دانشجویان در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی برگزار شد

نخستین همایش نقش جوانان و دانشجویان در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی به همت کمیته جوانان مجمع جهانی صلح اسلامی برگزار شد.

به گزارش  «اطلاعات آنلاین» در آستانه فرا رسیدن سالروز گرامیداشت روز دانشجو در شانزدهم آذرماه، همایش نقش جوانان و دانشجویان در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی با حضور دبیر کل این مجمع، دیپلمات های وزارت امور خارجه، رایزنان فرهنگی و جمعی از دانشجویان و نخبگان کشوری شامگاه دوشنبه دوازدهم آذرماه برگزار شد.

عامری: رویکرد مجمع فرهنگی و علمی است

در ابتدای این همایش داوود عامری، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به ظرفیت های این مجمع برای پیشرفت کشور گفت: مدتی است به همت جمعی از جوانان نخبه کشور شبکه جوانان این مجمع برای اقدامات بشر دوستانه تشکیل شده است. این مجمع به عنوان بخشی از جبهه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران سال هاست مشغول خدمتگزاری و تعامل با گروه های مختلف در داخل و خارج از کشور است. همچنین این مجمع بخشی از جبهه علمی ایران عزیز است.

وی افزود: رسالت این مجمع تبیین، تعمیق، فرهنگ‌سازی، ترویج عدالت و صلح عادلانه با نگاه به آموزه‌های اسلامی برای کمک به حرکت جوامع انسانی در مسیر زندگی بهتر و سعادت بخش در سطح منطقه ای، ملی و جهانی است. همچنین مقابله با آسیب‌های فرهنگ بشری در جهان با محور قرار دادن صلح عادلانه به عنوان گفتمان اسلامی ایرانی و تبدیل آن به یک هنجار فرهنگی و اجتماعی پذیرفته شده در حوزه‌های فرهنگی، علمی اجتماعی حقوقی و سیاسی از دیگر اهداف این مجمع است.

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با بیان اینکه این مجمع دارای گفتمان های متعددی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی و ایران عزیز است، عنوان کرد: برجسته ترین گفتمان این مجمع گفتمان صلح عادلانه است. ما معتقدیم صلح و صلح جهانی یک آرمان بشری است و اگر همراه با عدالت باشد پایدار و اگر نباشد در عمل این صلح پایدار نخواهد ماند.

وی هدف این مجمع را ارتباط با جامعه نخبگی کشور عنوان کرد و افزود: جامعه نخبگی به دو گروه پیشکسوتان و جوانان تقسیم می‌شود. همچنین نهادهای وابسته ای به این مجمع مانند انجمن رهپویان فرهنگی ایران وجود دارد که هم روی ایرانیان خارج از کشور و هم خارجی های مقیم ایران کارهای فرهنگی انجام می دهد.

محمدی: جهان امروز در آتش و انسان امروز تشنه عدالت است

در ادامه این نشست، محمود محمدی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و معاون بین الملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تمدن کهن و جهانگیر ایران گفت: جوانان ما تمدن کهن که غنا بخش تمدن های جهانی است را دارند و بخش قابل توجه پیشرفت و حفظ هویت این تمدن است. ملتی که دارای یک پیشینه تمدنی و آثار کهن در جهان است باید انسان هایی در این تمدن پرورش پیدا کنند که هم ارزش گذار این تمدن باشند و هم این فرهنگ و تمدن را گسترش دهند.

وی افزود: ما تمدن کهن را داریم. در عصر حاضر شخصیت های بزرگی مانند امام خمینی (ره) توانست سرنوشت بشریت را در مسیری قرار دهد که امروز شاهد آن هستیم. این مسیر یک نظم نوین است. مسیری است که ریشه در تمدن، فرهنگ و صلح دارد. صلحی که ما از آن صحبت می کنیم متفاوت تر از صلحی است که غربی ها به آن می پردارند. جهان امروز، جهانی است در آتش اما انسان امروز تشنه عدالت و صلح است. ما وقتی به تحولات و تاریخ کنونی  نگاه می کنیم به این نتیجه می رسیم که ریشه بسیاری از ظلم ها ریشه در بی فرهنگی و بی تمدنی دارد. هرجا خیر در برابر شر، کفر در برابر ایمان و تاریکی در برابر روشنایی باشد، ظلم و جود دارد و هرگاه برعکس این موارد اتفاق بیفتد صلح و صفا در آنجا وجود دارد.

محمدی تصریح کرد: هویت و تاریخ ما بیان گر اثر گذاری برای صلح، ثبات، امنیت، دوستی، همزیستی و درک متقابل است. ما در مسیر زندگی فکری واندیشه خود اگر به سمت صلح و امنیت و آرامش و ثابت و عدالت در سطح جهانی حرکت کنیم این همان مسیری است که انبیا به دنبال آن بوده اند. اندیشه های تمدنی ما اگر بر علم سیاست، فرهنگ، ادبیات و گفتمان ما حاکم باشد صلح برقرار می شود. چون صلح چیزی جز دوستی، همزیستی مسالمت آمیز در سایه امنیت نخواهد بود. اگر جهان امروز تحت نظر حاکمان عدالت گستر اداره می شد، ظلم و ستم غلبه پیدا نمی کرد. رسالت انسان با فرهنگ و اعتقادی گسترش صلح و عدالت است.

وی گفت: ناتو در حال حاضر فعالیت های فرهنگی را در دستور کار خود برای پیشرفت و نزدیکی به ملت ها قرار داده است. این فعالیت ها تحت عنوان «جوانان رهبر» در حال حاضر مشغول به فعالیت است. در واقع ناتو به آنان آموزش می دهد مسیری را طی کنند که آنان درنظر دارند. بنابراین این مجمع باید مسیری را طی کند که در نهایت به گسترش حق علیه باطل منجر شود.

صفرنژاد: گفتمان مقاومت الگو و زبان پیدا کرده است

در ادامه این مراسم داریوش صفرنژاد، کارشناس ارشد مسائل اوراسیا با اشاره به روند حوادثی که اکنون در حال رخ دادن در منطقه است، گفت: این روند بدون تردید تعیین کننده نظم جدید جهان آینده خواهد بود. این موضوع در آموزه های اعتقادی ما است و جمهوری اسلامی هم بر همین پایه گفتمانی را برگرفته از اسلام تولید کرده است.

وی افزود: گفتمان مقاومت الگوی عملی پیدا کرده است. این گفتمان نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر به عنوان الگو قرار گرفته است.  این موضع از حاج قاسم عزیز تا سیدحسن نصرالله و شهدای دیگر ادامه دارد. کرمان در حال حاضر به عنوان پایتخت مقاومت در دنیا است. همچنین این الگو امروز داری زبان است و آن زبان فارسی است. در برخی از کشورها مانند کره جنوبی، تایوان و ژاپن و حتی آمریکا شعارهای خود را به زبان فارسی می دهند. در آن کشورها به جای استفاده از واژه انگلیسی شعار مرگ بر آمریکا را به زبان فارسی سر می دهند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی