سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
نظرات: ۱۹
۱
-
قانون حجاب صدای عارف را هم درآورد

معاون اول رئیس جمهوری در واکنش به قانون حجاب و عفاف گفت: در شرایط کشور مسئله اولویت چیست، ما به عفاف و حجاب اعتقاد داریم اما آیا در این شرایط کشور، این مساله باید مهمترین مسئله کشور شود؟

ایلنا نوشت: محمدرضا عارف در هشتاد و هشتمین جلسه هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تقدیر از زحمات ارزشمند مدیران این سازمان در تمامی ادوار گذشته گفت: با آنکه از نگاه دولت چهاردهم، این سازمان یک نهادعلمی و فرهنگی است که مسئولیت حفظ و حفاظت اسناد ملی را بر عهده دارد اما نکته مهمتر این است که این سازمان ظرفیت و توان بسیار بالایی در ایجاد ارتباط با دانشمندان، نخبگان، اساتید دانشگاهی و اندیشمندان دارد اما متاسفانه ما کمتر از این ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ایم.

در این جلسه که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، دکتر عارف با بیان اینکه این سازمان در دوره معاونت اولی او بنا نهاده شده بود گفت: جایگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی، در نظام جمهوری اسلامی به طور کلی، جایگاه بسیار رفیعی است اما اگر این جایگاه و کارکرد سازمان به صورت دقیق تبیین نشود کار به جایی می‌رسد که اهمیت آن درک نمی‌شود و جلسات هیات امنای آن هر چند سال یکبار برگزار می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور، در ادامه خطاب به رئیس سازمان گفت: از نگاه دولت چهاردهم، جایگاه این سازمان بازهم باید ارتقا یابد اما برای این منظور، طرحی بیاورید که جایگاه سازمان را مشخص کند، ما معتقدیم که ایرانیان جزو متمدن‌ترین و با فرهنگ‌ترین اقوام هستند اما باید ببینیم که امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم و می‌توانیم داشته باشیم و شما باید به ما بگویید امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم؟ شما باید کمک کنید که فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی را گسترش دهیم.

عارف گفت: در این طرح مشخص کنید جایگاه شما کجاست؟ برای رسیدن به آن جایگاه چه اقدامی باید انجام شود؟

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: شما بعنوان یک مرکز علمی باید به ما بگویید چالش‌های مهم کشور چیست؟ اکنون منطقه جنوب غرب آسیا در وضعیت خاصی قرار دارد و تحول شگرفی در حال وقوع است. جمهوری اسلامی ایران در کجای این تحولات قرار دارد؟

وی خاطرنشان کرد: شما باید به عنوان یک سازمان مرتبط با اندیشمندان و نخبگان بررسی کنید و بگویید که در مورد مسائل کشور و مردم آیا به صرف اینکه در مجلس یا دولت طرحی مطرح می‌شود آیا سایر نهادها بدون نظر دادن نسبت به آن طرح باید تابع باشند؟

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: امروز تصمیم ساز، تصمیم گیرنده و مجری یکی شده است و به همین دلیل است که وقتی یک طرحی مطرح می‌شود که مسئول آن، یک سلیقه خاص، یک نفوذی و یا حتی یک غیرمسئول بوده است که یک حادثه کوچک را بزرگ کرده است و با بحران روبرو می‌شویم.

عارف به عنوان نمونه به حوادث سال ۱۳۷۸ اشاره کرد و گفت: یک روزنامه بسته می‌شود، چند دانشجو اعتراض می‌کنند ولی کار به جایی می‌رسد که کشور با بحران روبرو می‌شود. در حالی که در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم، هرساله موارد مشابهی اتفاق می‌افتاد، اما آن را بدون تبعاتی حل می‌کردیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما مرکز اسناد و کتابخانه ملی را صرفاً یک کتابخانه دانشگاهی نمی‌بینیم، اینجا خانه اندیشمندان است و این مجموعه باید تصمیم‌سازی کند. اگر جایگاه کتابخانه ملی مشخص شود و مسائل را به تصمیم گیرندگان و مجریان گوشزد کند، آن وقت است که مسیر به درستی پیش می‌رود. شما بعنوان اندیشمندان باید بگویید امروز اولویت مردم چیست و مسائل فرعی کدام است تا تصمیم گیرندگان به سراغ مسائل اصلی مردم بروند.

وی با اظهار گلایه از اولویت قرار گرفتن مسائل فرعی در کشور، تصریح کرد: یک مسئله فرعی مطرح می‌شود و به اشتباه اولویت می‌شود.

عارف در این زمینه به قانون ممنوعیت آنتن ماهواره اشاره کرد و گفت: در زمانی که ممنوعیت آنتن ماهواره در مجلس مطرح شد، به شدت مخالفت کردم چون معتقد بودم فناوری آنتن‌های ماهواره آنقدر به سرعت رشد خواهد کرد که دیگر در پشت بام نمی‌ماند، دلیل دیگری هم که ارائه کردم، این بود که ما به مردم تمرد از قانون را نشان می‌دهیم، دلیلش هم این بود که این قانون اشکال داشت.

عارف افزود: نهادهایی مثل کتابخانه ملی، فرهنگستان‌ها و دانشگاه‌ها باید به دولت بگویند که در شرایط کشور مسئله اولویت چیست، ما به عفاف و حجاب اعتقاد داریم اما آیا در این شرایط کشور، این مساله باید مهمترین مسئله کشور شود؟

عارف با اشاره به موضوع وفاق ملی، گفت: فرهنگستان‌ها و نهادهای علمی مانند مرکز اسناد و کتابخانه ملی، باید وفاق را تعریف کنند، آیا تنها منظور، وفاق بین نهادهای حاکمیتی است؟ ما به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم با سایر قوا بنشینیم و گفت و گو کنیم اما آیا وفاق منحصر به این است؟

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وفاق ملی امری دوسویه است، تاکید کرد: وفاق ملی به این معنا نیست که حاکمیت هر چه گفت مردم بگویند چشم.

عارف افزود: در انتخابات ۵۰ درصد مردم آگاهانه رای ندادند. رویکرد وفاق ایجاد می‌کند که بررسی کنیم علت‌عدم این حضور چیست؟ ما باید به جایی برسیم که همه مردم علاقمند به شرکت در انتخابات شوند.

وی افزود: در اواخر دهه ۷۰ واوایل دهه ۸۰ خیلی از طرح‌هایی که تصویب شده بود عملا متوقف بود در آن دوران نفت را با قیمت ۷ دلار می‌فروختیم اما ما برای گسترش مرکز اسناد و کتابخانه ملی با جدیت تلاش کردیم تا کتابخانه ملی و مرکز اسناد به شکل امروزی تاسیس شد. اکنون شما باید بگویید که چه نقشی دارید؟ آیا کتابخانه ملی تنها همان نقش کتابخانه دانشگاهی را دارد، اگر این طور است خیلی از این ساز و کارها مورد نیاز نیست اما آنچه که توقع می‌رود ماموریت فراملی کتابخانه است که باید به مسائل کلان بپردازد و در دولت چهاردهم به دنبال ارتقاء جایگاه کتابخانه و مرکز اسناد هستیم و من از شما می‌خواهم طرحی را در هیات امنا بیاورید که به ارتقاء این سطح کمک کند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • امید IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    امرخداواجبترازهمه چیزاست حجاب امرودستورخداوندست وقانون کشورماست خجالت بکش
    • بهمن IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
      واجبات خودتو انجام بده واسه بقیه نسخه نپیچ
    • اسکندر IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
      جناب بهمن! یکی از همون واجبات که مهم ترین واجب الهی هست، امر بمعروف و نهی از منکره، اطلاعات دینیت رو بالا ببر.
  • باشرف IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    به حجاب میرسه خودشونو .. میدن که اجرا نشه به کوری چشمتان اجرا خواهد شد
  • منعم IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    بله اقای عارف مهم ۲۲۵ترینه اگه رضایت خدا وامام زمان راداشته باشی همه مشکلات حل میشه باور داشته باش اگه مسلمانی
  • بزری CA ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    مملکتی مدیران ومسولینش تا این اندازه شکاف وناهم آهنگی دارند برسر هیچی مثل عفاف وحجاب اجباری آیندش. جز بن بست وسقوط بهتر نخواهد بود بهتر است بساط خودتون واین بازیها را جمع کنید بکشید کنار اگر دشمنان خارجی از وضع واقعیتهای داخلی شما خبردار بشوند هیچ حسابی برای شماها باز نمی کنند مطمین باشید که باختید
  • بهناز IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    دم تون گرم جناب آقای عارف ... گل گفتین
  • صادق IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    آخرین میخ برتابوت دین گریزی آقایان از تکفیریها را مذمت میکنند درحالی که خود قوانین تکفیریها را به اجرا می گذارند.
  • نه به جهنم زورکی IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    آقای عارف،از امروز رو هوا هستند اول تشریف ببرند تابعیت فرزندان گرامی رو لغو کنند بعد بیان دم از قانون و اجراش بزنند،مشتی تو اصلا نباید معاون باشی،برو اول ثابت کن میتونی طبق قانون معاون باشی،بعد میشیم در مورد بقیه چیزا هم حرف میزنیم
  • علی IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    آقای معاون شما مجری هستید وظیفه دارید قانون رااجرا کنید، هرچند این بی عفتی را شما برمردم کشور تحمیل کردید
  • اسکندر IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    ارزش های دینی و ملی همیشه صدای مدعیان اصلاحات رو درآورده و این چیزی جدیدی نیست
  • Jvhiooo IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    آنهایی که با قانون حجاب موافق هستن منافقن با لایحه حجاب و حجاب اجباری تیشه به ریشه خودشون میزنن!
  • رضا IR ۰۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    راست میگه اولویت رسیدگی به دوتابعیتی پسرشه
  • ف ک IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    چنین قانونی صحیح نیست دین اجباری دین نیست.احترام و عزت انسان بدین معنی نیست ک گزارشگر هم باشیم..تمام خانمهای کشورهای مسلمان روسری ندارن میرن جهنم

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی