حسین میر افضلی، کارشناس انرژی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به این که شرکت گاز به طرفین قرارداد گفته است، فقط برای مدت ۸ ماه برای تحویل گاز تعهد می دهد، اظهار داشت: اگر روز اول به این واحدها میگفتند، فقط ۸ ماه خوراک میدهیم، محال بود حاضر به سرمایه گذاری شوند. چون اصلاً جواب نمی دهد و منطقی نیست. در واقع باید خوراک واحدهای پتروشیمی حداقل برای یازده ماه سال تامین شود.
مدیرعامل اسبق پتروشیمی گفت: البته روشهای مختلفی برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی وجود دارد که باید انجام شوند تا کشور آسیب نبیند. این شرایط قطعاً دافعه سرمایه گذاری ایجاد می کند و سرمایه گذاری در این حوزه را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت به اقتصاد کشور آسیب هایی جدی می زند. بنابراین بحث تامین ۸ ماهه خوراک به هیچ وجه نباید مطرح شود. وزارت نفت باید به هر طریق ممکن خوراک پتروشیمیها را تأمین کند.
وی افزود: درباره این که بحث خوراک باید چطور تأمین شود، این بحث مطرح است که نیروگاهها خوراک مازوت را قطع کنند و در اِزای آن گاز دریافت کنند و همچنین آلایندگی ناشی از ان را کنترل کنند. به نظر من راههایی است که نیروگاهها میتوانند خوراک مازاد استفاده کنند و با اصلاحاتی می توانند بخش قابل توجهی از مشکل مربوط به محیط زیست را کنترل کنند.
او گفت: همچنین درباره مدیریت آلایندگی می توان گفت، راه هایی است که مقدمات کنترل آلایندگی را برای نیروگاه ها فراهم می کند. مثلا با اصلاحاتی در استک نیروگاه ها و در دود کش که هزینه خیلی سنگینی ندارد، می توانند بخش قابل توجهی از بحث های محیط زیستی را کنترل کنند. حتی اگر برای کنترل آلایندگی، مصرف آب نیروگاه در ۳ تا ۴ ماه سرد سال که مازوت سوزی وجود دارد افزایش می یابد، باز هم مصرف بیشتر آب تا زمان حل اساسی مشکل بهتر از قطع مازوت نیروگاه ها است
میرافضلی یادآور شد: مجبوریم مازوت به نیروگاهها بدهیم. چون گاز و گازوئیل هم نداریم و در واقع راه پس و پیشی وجود ندارد. از طرفی در زمستان ۶۵ تا ۷۰ درصد گاز مصرفی در خانه ها مصرف می شود. دولت باید برای صرفه جویی گاز از خودش شروع کند و بداند که لازم نیست به شرکت ها و ادرات دولتی به قدری گاز بدهد که در کوران زمستان کارمندان از گرما عرق کنند. به نظر من حتی لازم است ، جرائم سنگین و به شدت بازدارنده ای لحاظ کنند تا گاز به طور بی رویه در ادارات و بخش عمومی به هدر نرود. جرایمی که هیچ اداره دولتی و تحت مدیریت دولت بخش خصوصی عمومی جرات نداشته باشند دمای محل کار را بالای ۱۸ درجه ببرند در واقع به هیچ وجه منطقی نیست که ۶۵ درصد گاز کشور به مصرف خانگی اختصاص داده شود. عمده مصرف گاز باید در بخش صنعت و تولید و در جایی که اشتغالزایی دارد، مصرف شود.