یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۰
نظرات: ۱۴
۰
-
تبریز؛ پایتخت تجارت و مبادلات اقتصادی ایران

شهر تبریز از گذشته مهد علم و فرهنگ و تجارت بوده و بزرگان بسیاری را در دامن پرمهرش تربیت کرده است.

تبریز- خبرنگار اطلاعات: بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات کشور با حضور وزیر اقتصاد، معاونین وزرای کشاورزی و امور خارجه، رییس اتاق بازرگانی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مقامات استانی و روسای اتاق بازرگانی کشور در تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما در این همایش از دو سند تاریخی مربوط به تأسیس تجارتخانه تبریز در سال ۱۲۳۷ با حضور وزیر اقتصاد، رونمایی شد.
در این سند تاریخی که در مورخه دهم آذر ماه ۱۲۳۷ خورشیدی توسط ناصرالدین شاه صادر شده است، میرزا عباس خان نایب وزارت امور خارجه را که مسولیت کارگزاری امور خارجه آذربایجان را بر عهده داشت مامور شده است تا «دیوان‌خانه و مجلس تجارتی»را در تبریز راه اندازی نماید.
در متن این پیام آمده است که: رای انور اعلیحضرت اقدس همایون شاهنشاهی روحی فداه، به جهت رفع جمیع اختلاف ها و احقاق حقوق کسبه و تجار مملکت آذربایجان ، اعم از داخله و خارجه بر این قرار گرفته است که در دارالسلطنه تبریز قرار دیوان‌خانه و مجلس تجارتی داده شود، به ریاست مقرب الخاقان میرزا عباس خان معاون وزارت امور خارجه با اجزای مفصله که در تبریز معین خواهد شد.
هدف از این فرمان ناصرالدین شاه این بوده که با حضور تجار ایرانی و خارجی مقیم تبریز، به امور و مشکلات فی مابین بازرگانان این شهر رسیدگی کنند.
این گزارش می افزاید که با رونمایی از این سند مهم که در آرشیو اسناد وزارت امور خارجه بدست آمده است، تاریخ تاسیس اتاق بازرگانی تبریز به عنوان نخستین اتاق تجارت ایران از سال ۱۲۸۹ به سال ۱۲۳۷ تغییر یافته و حدود ۵۰ سال افزایش می یابد.

بیست و هشتمین همایش ملّی توسعه صادرات غیر نفتی

حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران: اقتصاد چشمگیری در بخش خصوصی دولت شاهد هستیم و مسئولین باید جوابگوی ملت در خصوص بدهکاری شرکت های بزرگ همچون ایران‌خودرو باشند. موضوع دیگری که اقتصاد کشورمان را اذیت می‌کند موضوع ارز آوری است که به هزاران زحمت دولتمان سعی می‌کند آن را بهبود بخشد. همچنین از آقایان خواهشمندم از مهندسین کشور در پیشبرد پروژه های بزرگ و حتی صادرات مصالح ساختمانی حمایت لازم را انجام دهند

قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت نیز گفت: خواهشاً اتاق ها دست به دست هم داده و باعث ارتقای توسعه کشور ایران شویم، همچنین بخش خصوصی را گسترش دهیم.

علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم این‌چنین گفت: ما چندین قرن مشکل اقتصادی داریم و دلیل آن هم مشخص نیست! یکی از راه حل های شکل اقتصاد، حل مشکل صادرات است و این راه حل می‌تواند خیلی از مشکلات همچون بیکاری و اشتغال‌زایی را حل کند. اینجا باید مسئولین پاسخگو باشند و حتی در این همایش ها شرکت کنند!

مهاجر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه هم در این همایش گفت: وزارت امور خارجه می‌تواند کار های مهمی را در خصوص اقتصاد کشور انجام دهد. واقعیت این است که اقتصاد ما مشکلات فراوانی دارد و اگر به بخش خصوصی تکیه نکنیم اقتصاد ما فروپاش می‌شود. وزارت امور خارجه (آقای عراقچی) با تلاش های فراوان و حتی با ورود به نیویورک نقطه شروع اقتصاد کشور در عرصه جهانی را پیش برده‌اند. از بخش خصوصی خواهشمندم با حمایت‌هایش سند پیشرفت را امضا کند و خودش صدای اقتصاد کشور باشد.

سرمست، استاندار آذربایجان شرقی هم خاطرنشان کرد: ما باید شجاعانه و قاطعانه تغییر نگرش بدهیم. ایران با توجه به موقعیت تاریخی خودش همواره دوام آورده و ثبات یافته است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: آذربایجان‌شرقی هم به لحاظ قطب فرهنگی و سیاست در تمامی ادوار تاریخ باعث سربلندی ایران بوده و همواره برای این کشور تلاش خواهد کرد. اتاق بازرگانی تبریز همچنان نقش پیشرفت کشور را به طرز عجیب و غیرقابل باور داشته. ما باید نسل جدیدی را پرورش دهیم تا در عرصه دیپلماسی کشور رشد کنند و کمک حال کشور باشند.

دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور هم که در این همایش حضور داشت چنین گفت: نقش اصلی دولت سیاست گذاری است. با وجود شرکت های فراوان باز هم ناکارآمد واقع می‌شوند و این یک ایراد اساسی است که دولت باید اصلاح کند.

شهرام دبیری افزود: متاسفانه در طول زمان ما به زیرساخت ها توجه نکردیم و این باعث ناترازی های شدیدی شده ولی در مقابل، آقای پزشکیان که از خاک و بوم همین آذربایجان می‌باشد، به تمامی مسائل وارد است و به مرور زمان برای رفع تحریم و بهبود روابط کشور تلاش خواهند کرد. امیدوارم با حمایت از بخش خصوصی، تولیدات داخلی افزایش پیدا کند و در خصوص صادرات هنوز به درجه و مقام دلخواه نرسیده‌ایم ولی با یاری خداوند میتوانیم بهبود بخشیم.

همتی، وزیر اقتصاد نیز اظهار کرد: ما حتی نتوانستیم تا ۲۸اُمین دوره این همایش‌ها، مشکلات و موانع صادرات و تجارت را حل کنیم. دولت ما بی‌وقفه تلاش می‌کند تا این موانع را بردارد؛ من شخصاً پشت کشور و اقتصاد این مملکتم هستم.

عبدالناصر همتی در پایان گفت: آمریکا در تلاش است تا ما در لیست سیاه بمانیم و همواره تحریم های جدیدی اعمال میکند؛ این موجب یک زیاد بزرگی برای ایران است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 8
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    آقاخواهشاانقدرازخصوصی سازی دفاع نکنند!هرچی میکشیم ازدست خصوصی سازیهاست!اینجا ایرانه وخصوصی سازی کارسازنیست!یک نفردرگفتگوهاش خوب گفته ۹۵درصد کارخانجات دست دیگران است ودولت هیچی نداردوحتی قادرنیست مایحتاج مردم راتامین کندوشکم شان راسیرکندآنهاهم هروقت دلشان بخواهددست به کودتاعلیه همه دولتهامیزنندجنس نایاب وگران میکنندتورم زایی میکننداین کارخانجات روآزاد کنید!دولت نبایدمحتاج باشدتاازش باج ورانت بگیرند
  • محمد IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    قطب اقتصاد و واردات و صادرات ایران هرمزگان بندرعباس هست
    • ک IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
      خخخخخ باشه
  • ایرانی IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    ما پاهای تخت به یغما رفته را نمی خواهیم ارزانی خودتان بروید سخت به بغل خود فشار دهید. دولت وظیفه دارد در تنظیم بودجه ی استان‌ها تبعیض قائل نشده و اهمیت این استان را مد نظر قرار داده و بودجه عمرانی خوبی برای توسعه ی آن در نظر بگیرد.
  • منیژه IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    یاشاسین اذربایجان وتبریزیم درانسانیت یک درتمیزی ابادانی شهر یک درلذت وخوردوخوراک یک دردرستی وجوانمردی یک کسی به پایش نمی رسد اما همه جای ایران عزیزم سرای من است وعاشق ایران وایرانیم بدخواهان وطنم نیست ونابودشوند وهرکس که خودرا ایرانی نمی داند گم شود
  • Araz IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
    تبریز زمان قاجار بزرگترین مرکز تجاری بود حتی از اروپا برای تجارت به تبریز می امدند ولی با سیاست مرکز گرایی و تبعیض تبریز را تضعیف کردن

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی