شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اطلاعات ضمن اشاره به کارنامه دولت چهاردهم در صدمین روز از فعالیت کابینه جدید گفت: در صد روز گذشته دولت چهاردهم مظهر وفاق و همفکری با تمامی اقشار فکری و گروه های سیاسی و اقتصادی بوده است.
وی گفت: پایبندی دولت به وعده های انتخاباتی رئیس جمهوری، ایجاب می کند که از تمامی استعدادها و نظرات جامعه برای تحقق این وعده ها استفاده کنیم و همین مساله زمینه وفاق و همفکری با گروه های مختلف سیاسی و اقتصادی را فراهم کرده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: در صد روز گذشته دولت بیشترین تعامل را با مجلس شورای اسلامی داشته و نمایندگان ملت هم به خوبی با دولت همکاری کرده اند. نمونه بارز این همکاری را می توان در تصویب کلیات لایحه بودجه سال آینده در مجلس شورای اسلامی و همفکری نمایندگان با کابینه دولت در بررسی لایحه بودجه مشاهده کرد. البته ناگفته نماند که بخش اعظم این تعامل و همفکری محصول نوع ارتباط شخص رئیس جمهوری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
وی گفت: آقای پزشکیان فرزند مجلس است و قبلاً در کرسی نمایندگان ملت حضور داشته و به خوبی به حساسیت های مجلس روی قوانین و مصوبات آگاهی دارد. این مساله باعث شده تا همدلی و همراهی کم نظیری بین نمایندگان و دولت شکل بگیرد.
دبیری گفت: رفع مشکلات پیچیده کشور بیش از هر زمانی ایجاب می کند که دولت و مجلس در کمال همدلی و وفاق راه های برون رفت از چالش های اقتصادی و اجتماعی را تدوین و اجرا کنند.
وی با اشاره به تعامل قوی کمیسیون های تخصصی مجلس با دولت در بررسی مفاد لایحه بودجه سال آینده گفت: نظیر همین همفکری و همدلی را می توان در مورد سایر برنامه های اجرایی دولت مشاهده کرد که با پشتیبانی مجلس به اجرا گذاشته می شود. از سوی دیگر همین وفاق و تعامل میان قوای مجریه و قضائیه وجود دارد که به استحکام تصمیمات کلان و سیاست های بنیادی دولت کمک می کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: یکی از وعده های رئیس جمهوری در دوران انتخابات، مساله بهبود ارتباطات در فضای مجازی و کاهش موانع فیلترینگ بود که اکنون شاهد پیگیری مجدانه این مساله در شورای عالی فضای مجازی هستیم.به گفته وی، در جلسه هفته قبل شورای عالی فضای مجازی که با حضور سران سه قوه و سایر اعضای این شورا تشکیل شده، رئیس جمهوری به وضوح تاکید کرد که ادامه فیلترینگ با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول نیست و قرار شد کارگروهی به فوریت ابعاد مختلف رفع فیلترینگ را بررسی و به شورای عالی فضای مجازی گزارش کند. این دقیقاً پایبندی دولت به وعده های انتخاباتی خود را ثابت می کند.
دبیری با اشاره به اینکه در مورد مساله حجاب و عفاف هم دولت به وعده انتخاباتی خود برای ایجاد آرامش در جامعه پایبند است،گفت: دولت چهاردهم حتما به مسئله عفاف و حجاب توجه دارد و توجه خواهد داشت. زیرا حجاب و عفاف در طینت خانواده های ایرانی نهادینه است. اما رسیدن به شرایط مطلوب در این حوزه نیازمند همکاری تمامی قوا و همفکری با یکدیگر برای حفظ آرامش در جامعه است.
وی گفت: برابر اصل ۱۲۳ قانون اساسی، رئیس جمهوری مکلف به ابلاغ قوانین ارسالی از سوی مجلس به تمامی دستگاه های اجرایی است، اما در مورد قانون حجاب و عفاف هنوز این قانون از طرف مجلس به دولت ارسال نشده است؛ بنابراین از آنجا که هنوز این قانون به دولت ابلاغ نشده نحوه اجرای آن در اولویت بررسی دولت نیست. ضمن آنکه این قانون تکالیف زیادی را برای دستگاه های مختلف تعیین کرده و فقط مربوط به دولت نیست و همه به ویژه نهادهای فرهنگی مسئولیت زیادی برای ترویج فرهنگ و ارزش های اخلاقی و تربیتی دارند و روش های اقناعی مقدم بر روش های سلبی است.معاون پارلمانی رئیس جمهوری افزود: باید توجه داشت ریشه این مسائل فرهنگی است و تلاش دولت و سایر نهادها در این زمینه باید نگاه ایجابی باشد. ما معتقدیم مسایل و مشکلات فرهنگی راه حل فرهنگی دارند.
وی همچنین به ناترازیهای شدید در حوزه انرژی اشاره کرد و افزود: آنچه ظرف چند روز اخیر در مورد خاموشی منظم شهرها با آن روبرو بوده ایم، ناشی از همین ناترازی ها است. رئیس جمهوری هم در حاشیه جلسه اخیر هیات دولت به خبرنگاران گفت که ذخایر سوخت نیروگاهی ما کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم؛ بنابر این ناگزیریم ذخایر نیروگاهها را طوری تنظیم کنیم که زمستان با مشکل مواجه نشویم. البته واقعی نکردن قیمت انرژی در طول سالهای گذشته آسیبزا بوده است و هماکنون سالانه ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی پرداخت میشود که باید به نفع اقشار آسیبپذیر اصلاح شود.
دبیری همچنین با اشاره وعده انتخاباتی رئیس جمهوری برای رفع موانع تجارت خارجی ایران و بهبود مبادلات پولی و بانکی با دیگر کشورها گفت: شخص رئیس جمهوری و تمامی اعضای اقتصادی کابینه به دنبال این هستند که پرونده عضویت در گروه ویژه اقدام مالی (FATF)روند خودش را در مجمع تشخیص مصلحت نظام کامل کرده و بهصورت قانونی تأیید نهایی شود.
وی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام روی دو بند از این پرونده تمرکز ویژه ای دارد ولی درمجموع نمایندگان چندان مخالف رفع موانع FATFنیستند. فقط برخی از آنها بر این باورند که باوجود تحریمهای اقتصادی ممکن است تصویب و اجرای کامل FATFاثرگذار نباشد.ولی ما معتقدیم ادامه حضور ایران در لیست سیاه FATFمی تواند اثرات روانی نامطلوبی برای تعاملات بانکی و مراودات تجاری ایران داشته باشد. به همین دلیل طبق وعده انتخاباتی رئیس جمهوری بطور جدی دنبال بررسی تمام ابعاد این پرونده در مجمع تشخیص مصلحت هستیم.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: مسلماً در صد روز آینده اتفاقات خوبی رخ خواهد داد و آثار وفاق و همدلی تمامی قوا برای اجرای وعده های انتخاباتی رئیس جمهوری بیشتر مشخص خواهد شد.
شما چه نظری دارید؟