جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۸
نظرات: ۳
۰
-
پیش بینی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا / ترامپ امتیاز می‌دهد؟

به باور یک کارشناس مسائل بین الملل در صورت شکل گیری مذاکرات احتمالی میان ایران و آمریکا، تامین نظرات تهران بسیار دشوار و شاید هم ناشدنی است.

مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفپیشت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا درباره فرصت ها و تهدیدهای این مذاکرات اظهار داشت: مسئله ایران و آمریکا، تنها مسئله دولت پزشکیان و دولت ترامپ نیست. بلکه نظام ایران به معنای جمهوری اسلامی، در مرکز هویتی خود عدم پذیرش آمریکا را به حدی بالا برده است که نشستن و مذاکره با آمریکا در دوره ترامپ را نشان دهنده شکستِ گفتمان انقلابی می داند. بنابراین از منظر جمهوری اسلامی شکل گیری دوباره مذاکره بدون تضامین جدی و عملیاتی صرفا موجبات ایجاد اختلاف در همگرایی میان قوه مجریه و مردم را فراهم خواهد کرد. به عبارتی اگر مذاکره بار دیگر شکل گیرد، به نظر می رسد در عمل به واسطه ایجاد نوعی هویت آمریکاستیزی مانند توافق نامه برجام با چالش های جدی روبرو خواهد شد.

این استاد دانشگاه و تئوریسین سیاسی افزود: پذیرش مذاکره با شخصی مثل ترامپ که در دوره پیشین کاخ سفید نشینی نکته های فراوانی درباره سیاست و رفتار شخصیتی او وجود دارد، با وجود شکل گیری تیم امنیتی و بسیار_بسیار ضد ایرانی ترامپ در دوره جدید که در واشنگتن دیسی در حال چینش است، آیا مذاکره ای دو جانبه خواهد بود و آنها روش ایران را می پذیرند یا نه؟ این سئوال چالشی بسیار جدی برای آینده مذاکرات به شمار می رود.

پیش بینی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا / ترامپ امتیاز می‌دهد؟

او افزود: در بحث احتمال مذاکره بین جمهوری اسلامی و آمریکا نمی توان به عملکرد این روزهای رژیم صهیونیستی بی تفاوت بود. به این نکته هم باید توجه داشت که نتانیاهو در قبال مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی نظرات و دیدگاه هایی دارد که در شبکه های رسانه ای انتشار یافته است. بنابراین در چنین وضعیتی اگر ترامپ این حس را داشته باشد که رژیم صهیونیستی در پی تنش افزایی در منطقه است و او نتواند بازدارندگی ایجاد کند، تحرکات اسرائیل در منطقه بیشتر و سخت تر خواهد شد. به تعبیر من در این حالت نظام قدرت علیه ایران با موتور ترامپ و رانندگی نتانیاهو حرکت می کند که این چالشی جدی است. چرا که اگر مسائل مربوط به ایران در منطقه حل نشوند، آمریکایی ها در مذاکره احتمالی با ایران این مطالب را برای مانع تراشی مطرح خواهد کرد.

مطهرنیا یادآور شد: البته چالش های موجود در ساختار سیاسی_امنیتی و اقتصادی ایران هم باید برطرف شوند. از سوی دیگر پیش بینی بر این است که غرب با حمایت از رژیم صهیونیستی می خواهد، تحرکات علیه ایران را گسترش دهد و در صورت خودداری ایران برای نشستن پای میز مذاکره ای که منافع آمریکا در آن لحاظ شود، زمینه هایی به وجود بیاورد که ایران از لحاظ اقتصادی دچار بحران هایی پررنگ شود. د

وی گفت: دولت پزشکیان به درستی تلاش دارد، سطح تنش ها را پایین آورده و زمینه ای ایجاد کند تا بتواند با رایزنی های بین المللی، دور جدیدی از مذاکره را آغاز کند. البته انجام مذاکره ایران و آمریکا به گونه ای که مطلوب ایران باشد، بسیار_بسیار دشوار و شاید هم ناشدنی است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی