یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۵
نظرات: ۴۲
۲
-
زنگ‌ها به صدا درآمد/ خطرِ فروپاشیِ کانونِ خانواده‌ها را جدی بگیرید!

رئیس دیوان عالی کشور معتقد است که طلاق یک آسیب جدی است و نباید از کنار آن  ساده عبور کرد. این اعتقاد باید منجر به بازنگری ما نسبت به سیاست‌های موجود در این حوزه شود و این سیاست‌ها در بعد فرهنگی، آموزشی و همچنین اقتصادی، قابل بازبینی است.

زهره گردان خبرنگار اطلاعات نوشت: رئیس دیوان عالی کشور معتقد است که طلاق، یک آسیب جدی است و نباید از کنار آن ساده عبور کرد.

چند ماه پیش، رئیس دیوان عالی کشور نسبت به افزایش پرونده‌های طلاق اظهار نگرانی کرد و این موضوع را زنگ خطری برای تهدید کانون خانواده‌های ایرانی دانست، زیرا فرزندان طلاق در معرض آسیب‌های زیادی هستند. اما چرا هر روز آمار زوجینی که به آخر خط می‌رسند، افزایش می‌یابد و چگونه باید و می‌توان به استحکام یک خانواده کمک کرد؟ 

چرایی افزایش طلاق

درباره علل افزایش طلاق، علت‌های بسیاری ذکر می‌شود، مواردی مثل خیانت، اعتیاد، مشکلات اقتصادی، عدم تعهد و مسئولیت‌پذیری، اما اعظم میرحاج، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه می‌گوید: اگرچه نمی‌توان طلاق را یک‌بعدی تحلیل کرد، ولی بیایید آسیب را ریشه‌ای‌تر بررسی کنیم. ازدواج‌ها به سرانجام نمی‌رسند یا در بن‌بست گیر می‌کنند، چون در اغلب موارد، انتخاب‌ها نادرست است. اکنون بیشترین طلاق‌ها در سال‌های اول تا پنجم ازدواج رخ می‌دهد. چرا؟ چون طرفین چشمانشان را روی نقاط تاریک و تضادها می‌بندند و برای ازدواج، عجولانه تصمیم می‌گیرند. من اصلا دلیل تصمیمات هیجانی نسل جدید را نمی‌فهمم. متأسفانه فرزندان ما مهارت تصمیم‌گیری درست را نیاموخته‌اند؛ نه در خانواده و نه در سیستم آموزشی. نتیجه این می‌شود که در بزرگ‌ترین تصمیم زندگیشان اشتباه می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهیم مشکل از ریشه حل شود، باید اول روی مهارت‌ تصمیم‌گیری و سپس مهارت‌های زندگی متمرکز شویم. آموزش، اولین کلید حل این مشکل است که ما متأسفانه از آن غفلت ورزیده‌ایم و به اشتباه در جای دیگری به دنبال علت‌ها می‌گردیم. 

وی می‌افزاید: مراجع من بعد از دو ماه آشنایی با فردی به این نتیجه رسیده که این مرد، همان شاهزاده سوار بر اسب سفید است و برای عقدِ زودهنگام اصرار می‌ورزد، اما رابطه‌اش حتی قبل از رفتن زیر یک سقف، تمام می‌شود و می‌گوید تفاهم نداریم. اگر شما فرد درستی را برای زندگی مشترک انتخاب می‌کردید، قطعا به نتیجه می‌رسیدید. 

دیگر مراجع من در ازدواج دومش هم تعجیل می‌کند. می‌گویم حداقل از تجربیات گذشته‌ات عبرت بگیر. می‌گوید که این یکی با قبلی فرق می‌کند و وارد زندگی جدیدی می‌شود که به احتمال زیاد، پایانش به جدایی عاطفی یا واقعی ختم می‌شود. دیگری با این‌که با دخانیات مشکل دارد، اما خواستگار سیگاری خود را می‌پذیرد، به این امید که بعدها او را ترک دهد، همین مسأله، عامل اصلی اختلاف وی با همسرش می‌شود. مراجع دیگر، خواستگار کنترلگر دارد اما این رفتار را به پای عشق می‌نویسد، بعد از ازدواج و خاموش شدن هیجانات اولیه از این همه نظارت کلافه می‌شود و به جدایی می‌اندیشد. استدلال‌های اشتباه و تصمیمات عجولانه راه را به بیراه می‌برد و آن می‌شود که نباید.

ضرورتِ شناخت

به گفته میرحاج، در گذشته‌ای نه چندان دور، ازدواج را با هندوانه سربسته قیاس می‌کردند، چون طرفین شرایطی برای آشنایی یکدیگر نداشتند، اما اکنون جامعه بازتر و فرصت برای شناخت مهیاتر شده است. معضلی که در زمانه فعلی با آن مواجه هستیم، این است که جوانان ما نمی‌دانند چگونه باید به شناخت برسند، چه پرسش‌هایی را مطرح کنند، چه مواردی را در نظر داشته باشند و روی چه رفتارهایی متمرکز شوند، بنابراین به اشتباه در این دوره وارد فاز احساسی ماجرا می‌شوند که اثر منفی روی تصمیم‌گیری می‌گذارد. 

این مشاور خانواده می‌گوید: باید بدانید که طولانی بودن دوره آشنایی به تنهایی باعث شناخت نمی‌شود، باید هدف خود را از رابطه مشخص کنید. 

مراجعان زیادی داشته‌ام که در مرحله بحران رابطه از آنان پرسیده‌ام که چرا در دوره آشنایی به این موارد توجه نکرده بودید، اکثر آنان پاسخ داده‌اند که عاشق شدیم و چشم‌بسته جلو رفتیم.

مراجعی داشتم که بعد از دو ماه آشنایی با فردی، تصمیم به ازدواج با وی گرفت، بعد از دو سال زندگی با اراده طلاق به من رجوع کرد. به او گفتم که برای جدایی مثل ازدواجت شتاب‌زده عمل نکن. نمی‌پذیرفت. گویی برخی صرفا برای تأیید گرفتن به دنبال مشاور می‌گردند.

مهارت‌های زندگی

به فرض آن‌که انتخاب ِدرستی صورت گرفته باشد و طرفین برای ازدواج مناسب یکدیگر باشند، چه عواملی ممکن است باعث جدایی زن و شوهر شود؟

سیده زهرا انجام، روان‌شناس و واقعیت‌درمانگر، نداشتن مهارت‌های زندگی را پاسخ این پرسش می‌داند و می‌گوید: من از میان انبوه علل طلاق، این مورد را خصوصا در سال‌های اول ازدواج، مهم‌تر می‌دانم.
متأسفانه زوجین نمی‌دانند چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و چگونه از پسِ چالش‌های زندگی برآیند. 

همین ناآگاهی و عدم آمادگی برای زندگی مشترک باعث می‌شود در شرایط سخت زندگی کم بیاورند و به اصطلاح از انتخاب خود پشیمان شوند.

این مدرس آموزش خانواده معتقد است ما بسیار با مشکل حل تعارض در زندگی مشترک مواجه هستیم، بسیاری از زوجین اصلا وجود اختلاف‌نظر را متناقض با عشق و دلدادگی می‌بینند. همین دیدگاه اشتباه باعث می‌شود رفتارهای مخرب شکل گیرد.

زوجین باید بدانند که وجود تعارضات در هر رابطه‌ای طبیعی است اما نحوه برخورد با آن‌ها تأثیر زیادی بر کیفیت رابطه دارد. در رابطه سالم، افراد به‌ جای پرخاشگری یا کناره‌گیری از یکدیگر، به ‌صورت سازنده به حل اختلافات می‌پردازند و این کار نیازمند مذاکره، احترام به نیازهای طرف مقابل و تمرکز بر یافتن راه‌حل‌های مشترک است.

انجام، حفظ یک رابطه سالم را نیازمند تلاش و توجه به چند اصل کلیدی می‌داند و می‌گوید: در چنین رابطه‌ای، درک نیازهای طرف مقابل بسیار اهمیت دارد، یعنی زوجین باید بستری را فراهم کنند تا نیازهای هر دو طرف برآورده شود، این روش باعث تقویت احساس تعلق و نزدیکی زن و شوهر می‌شود.

موضوع دیگر آن‌که باید به گفتگوی سازنده و فعال اعتقاد داشته باشیم و آن را در زندگی اجرایی کنیم، چرا که تا حد زیادی از بروز سوءتفاهم‌ها و تنش‌ها می‌کاهد، از این رو مشاوران خانواده روی مهارت درست گوش دادن، تأکید فراوان دارند.

در روابط سالم، افراد باید به‌ جای سرزنش دیگری یا تلاش برای تغییر او،  بر تغییر خود و بهبود رفتارهای شخصی تمرکز ‌کنند. ملامت همسر به مرور منجر به دلزدگی می‌شود. این باور که «همسر من باید آن‌گونه باشد که من دوست دارم»، کاملا اشتباه است و پافشاری بر آن فرد را خسته‌تر و ناامیدتر می‌کند. در واقع دلزدگی، زمانی اتفاق می‌افتد که تمام انرژی خود را صرف چیزی کنیم که در کنترل ما نیست، یعنی تغییر شریک عاطفی.

هنگامی که نگاه را از شریک عاطفی برداشته و بر خود متمرکز شویم، ناخودآگاه از ناراحتی‌ها و اختلاف‌هایی که با همسرمان داریم، کاسته می‌شود. از سوی دیگر، با تمرکز بر خود  پی خواهیم برد که راه‌حل‌های سودمند بسیاری برای حل مسائل وجود دارد.

سخن آخر

زوج‌ها به دلایل مختلفی از یکدیگر جدا می‌شوند که هر کدام به تنهایی قابل بحث است، اما برای شکل‌گیری یک خانواده مستحکم و سالم علاوه بر انتخاب مناسب و آگاهانه، به دست آوردن دانش و اطلاعات اولیه به منظور شروع یک زندگی مشترک برای دو طرف، امری بدیهی است که باید با آموزش مهارت‌های زندگی برای زوجین، پیش‌بینی شود  تا در آینده به صرف یک سری ناسازگاری‌های اولیه، نهاد خانواده از هم گسسته نشود. بدیهی است هر زمان دامنه ارتباطات ما گسترده‌تر و عمیق‌تر شود، انتظارات ما از طرف مقابل بیشتر می‌شود و با بالا رفتن انتظارات در زندگی، اختلافات دیگری بروز پیدا می‌کند.

البته که در شرایط اقتصادی فعلی، مشکلات مالی هم مزید بر علت شده است و مسئولان کشوری می‌توانند و باید با مهیا کردن مسکن و شغل مناسب برای جوانان، بخشی از این بار را به دوش بکشند. 

رئیس دیوان عالی کشور معتقد است که طلاق یک آسیب جدی است و نباید از کنار آن  ساده عبور کرد. این اعتقاد باید منجر به بازنگری ما نسبت به سیاست‌های موجود در این حوزه شود و این سیاست‌ها در بعد فرهنگی، آموزشی و همچنین اقتصادی، قابل بازبینی است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 39
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حسن IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    خوش به حال طلاق گرفته ها .زندگی منو ول نمیکنه مشکلات ...ایران رو تبدیل کردین به خونه مجردی بعدش نگرانید خخخخخ
  • علی IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    زنگها خیلی وقت به صدا در آمده ولی مسولین از خواب بلند نشده
  • بدبخت IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    اصلی ترین چرایی طلاق برمیگرده به حکومت چون آنچنان زندگی برمردم سخت شده که کانون خانوادهها یکی یکی داره ازهم میپاشه وهیچ مسئولی هم ککش نیست
  • ذتتتیتینبتبتبتبتبتبتب IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    ۱۰۰درصدبه خاطرمشکلات اقتصادی هست.۱۰۰نه۹۰درصدحتما
  • وحید IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    واقعیت این است وضعیت خراب اقتصادی و ضعف در تامین معیشت خانواده توسط سرپرست . عامل اصلی طلاق است . من خودم بخاطر همین موضوع از همسرم جدا شدم وهم اکنون با مادرم زندگی میکنم وخیلی از دوستان وآشنایان میشناسم که سرنوشت طلاقشان دقیقا" مشابه من است.
  • زهرا IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    اول پرورش و آموزش(بدی سیستم موجود:رقابت ناسالم مقایسه خودبادیگران وایجادفاصله زیادی یاتنفر بین دوجنس) دوم:ربا سوم:برای واژگون کردن اساس یک مملکت هیچ وسیله ای ظریفتر و مطمئنتر از کاهش ارزش پول رایج نیست. اینکار تمام نیروهای پنهان اقتصادی را در راستای نابودی به کار میگیردواین عمل را به گونه ای انجام میدهدکه حتی یک نفر از میلیونها نفر نیز متوجه آن نمیشود. جان مینارد کینز،اقتصاددان برجسته انگلیسی
  • حسین IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    حالا فکر کردین بعد از این گزارش چه اتفاقی می افته ،مسیولین و علما و دانشمندان کشور جمع می‌شوند و به این نتیجه می رسند که هر کسی طلاق بگیرد باید مبلغی به خزانه دولت بپردازد 😂
  • ناشناس IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    حقوق ارثی پدر را قطع کنید عده ای که به خاطر حقوق پدر طلاق صوری گرفتند دوباره عقد دائم می کنند دولت اینقدر در بعضی جاها بی رویه بودجه را خرج می کند که بدون شرم این عده ادعا می کنند صیقه شوهرشان شدند تا حقوق پدرشان را از حلقوم دولت در بیاورند
  • جلیل زاده IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    هرچقدراین کارشناسان محترم دلیل بیارن نمیدونم اعتیاد وخیانت و...درنظراکثرمردم جامعه علت ۸۵ درصدطلاق، مسایل اقتصادی ونداشتن درآمددرحدیک زندگی عادی است.خانواده که تامین نباشه بالطبع به سوی فساد،قاچاق،دزدی وازروی اجبارمنجرخواهدشد مردی که توان تامین معاش پوشاک خانواده را نداشته باشه ناخواسته،شکسته میشه،مضاف براینکه همیشه هم ازطرف زن وبچه موردهجمه بی عرضگی روپیشونیش هک کنن ۱۵ درصدبقیه رو واشکافی کنین
  • ناشناس IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    تبلیغات فرزندآوری تادلت بخواد، ولی کسی نیست که یه مادر برای تغذیه فرزندش چکا کنه، شیرخشک بده ازکجا، شیرخودشوبده نیازبه تغذیه خوب داره، ازاینهاگذشته، باخفت وخواری بزرگ کنی، درشرایط موجود،نیدانم به کجا میرویم، شاید، آخرش طلاق است چه عاطفی، چه قانونی، باید فکری کرد، نسل جوان وخانواده ها سردرگریبانند.
  • Ata IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    بخاطر بیکاری و افزایش جمعیت و افزایش قیمت ها افزایش ناهنجاریهای جامعه و اعصاب و روان مردم است
  • عبدالله IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    مسأله حجاب یک مسأله عرفی است و عفاف هیچ ربطی به آن ندارد دولت و مسولین نمی توانند با جریمه کردن این مشکل عرفی و اجتماعی را حل و فصل کنند با برچسب زدن و متهم کردن و بگیر و ببند زنان و دختران هم مسأله حل نمی شود و لج و لجبازی پیش می اید
  • Seyd ebrahim hosyhi IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    همه ما می‌دانیم که تمام مشگلات زندگی طلاق ها بیش از نود درصدش مربوط به اقتصاد خانواده می‌شود وفقی من به دخترم می‌گویم ازدواج کن می‌گوید کجاست مردی که بتواند زندگی را راه ببرد وبه پسرم برای ازدواج میگویم او نیز می‌گویداز پس مخارج خودم بر نمیایم چطور ازدواج کنم حال چه باید کرد دولت باید اول اقتصاد را درست کند تا....
  • یوسف رسایی DE ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    مشاور محترم اولین علت طلاق مشکلات اقتصادی بقیه درصد کمی دخیله
  • حسن IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    یکی‌ازدلایل‌اصلی‌طلاقوضعیت‌بداقتصادی‌که‌به‌لطف‌مسئولین‌درست‌شده
  • ۰ IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    ۴۵ساله که خانواده ها ازهم پاشید
  • V IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    مشکلات اقتصادی و حقوق کم و تورم عامل زیادی هست. من خودم در شهرستان دور از خانواده سر کار هستم حقوقم هم پایینه خانمم در شهر خودمون سر کار هست چند وقته که بخاطر لج بازی به من انتقالی نمیدن هر چی میگم مشکل دارم زندگیم داره از هم می‌پاشد گوش شنوا نیست نمی‌دونم دیگه به کی بگم که مشکلم حل بشه. خودم اینجا تنهام خانمم اونجا تنهاست واقعا مشکل دارم اما کسی گوش نمیده
  • آرین IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    عدم عدالت در تقسیم ثروت ریشه تمامی مشکلات پایه هستند. بی پولی شرافت ،صبر،گذشت،مهربانی و صد مورد دیگر را از انسان میرباید.
  • ,شادمهر IR ۲۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    متاسفانه طلاق یک آسیب جدا اجتماعی و بسیار بزرگه که حدود دو دهه است که رواج پیدا کرده و هر روز بر تعداد آن افزوده میشود و مشکلات اقتصادی یکی از دلایل اصلی طلاق است .
  • بینام IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    ی مسأله اقتصاد است ،دوم مسکن ،سوم نبود شغل مناسب ،چشمو همچشمی ،فاصله طبقاتی،جامعه بی طبقه توحیدی ،وهزاران مشکل دیگر
  • آمیتیس IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    صد درصد مشکلات اقتصادی هست. مشکلات دیگه زمان های قدیم هم بودن .فوقش زوجین طلاق عاطفی داشتن ولی به خاطر فرزندانشون باز هم کنار هم زندگی میکردن متاسفم که اینقدر دیر صدای زنگ به گوش مسولین رسیده . دیر است و دیراست و دیر..
  • جمشید IR ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    ۱۰۰ درصد از اقتصاد خراب مملکت است
  • امیر کبیر IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    این مسئولان اگه غیرت داشتند که کشور به این روز نمیافتاد از نظر مسئولان فقط زندگی مرفه فرزندانشان وبیزینسهای انها دغدغه میباشد بقیه مردم به گوزک پاشون
  • azam1981gh@gmail.com IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    قوانین وسنتهایی مثل مهریه هم نیازبه بازبینی وتغییردارند.....،آژیر خطره که دیگه اتصالی کرده،
  • لیلا IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    فعلا که مشکل ما مشکلات اقتصادیه اصلاهیچ چی درست نمیشه خسته ام دلم میخواد تموم شه یا بمیرم حتی یه زندگیه معمولیم نداریم هرسال بدتراز پارسال چه گناهی کردیم که توبچه گی پدرمون مُرد پشت نداشتیم خودمون مجبورشدیم زندگیمونو بسازیم اونم تواین وضعیت اقتصادی؟ برادرم عقدکرده هرروز توخونه مشکل داریم نمیتونن یه خونه بگیرن برن سرزندگیشون منم ازترس شرایط مثل اونا منتظرم بلکه یه اتفاقی بیفته
  • حسن IR ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    باسلام و عرض ادب به جناب ریس دیوان عالی کشور از شما میخ‌اهم و با التماس خدا پسندانه از مسعولان بخواهی به خانواده‌ای که پاشیده شده‌اند یک تجدید نظر ی بدهند واز نزدیک چاره آنها را ببینند و کمکشان کنید و دوباره به آغوش هم برگردند مثل من که بخاطر فشاراقتصادی و ۳۴ سال که ازدواج کردیم و خانمم مرا مجبور کرد که طلاق بگیریم تا تحت پوشش نهاد کمیته امداد باشیم والان فقط خودشان هستند و من همینطور اس آزگار مان
  • تدبیر IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    از زمانی که قضات با اراء جانبدارانه مهریه های سنگین و درآمد حاصله شمشیر را بروی مردان از رو بستند پدیده طلاق و فرزندان طلاق افزایش یافت. خلاء قانونی در خصوص تقسیم دارایی ها بطور یکسان حاصله بعد ازدواج میتواند اعتدالی بر به روز سیاه نشاندن مردان باشد تا کاسبی مهریه با ازدواج و طلاقهای متعدد رواج نیابد
  • بيچاره IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    نه از آن بالا شروع نکنید همین که نوشته شده تیتر آخر به این ور چرا مردم را به این روز انداختید نگویید عشق آتشین و نمیدونم چی نه عزیزان اینها همه از اقتصاد بد این کشور است بجای کمک به این خانوادهای پاشیده شده را دو‌باره بازسازی کنیم نه چرا بروید ببینید این خانمهای سرپرست خانوار در کمیته امداد ازفوت همسر است یا طلاق اجباری همسرها هستند اما درخفاچرا این کشور اسلامی را بنام شیعه علی می‌نامیم حضرت علي
  • کازرونی IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    با نهایت تاسف، کانون گرم در خوانواده ی ایرانی وجود ندارد، مردم را بیچاره کرده اند اونوقت ینفر میگه، وقتی درد داری از دردت نگو، برو عمووو برووو
  • سجاد IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    بیشترین علت طلاق ها حتی حدود 80درصد طلاق ها ریشه در عوامل اقتصادی دارد،یک زوج مجبور است 3شیفت کار کند و وقت برای بروز عواطف و احساسات خودش ندارد و زمانی که در خانه به سر میبرند به دلیل خستگی زیاد باعث بروز افزایش تنش میشود و باعث اختلافات عمیق
  • رضوانی IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    سلام خیلی از طلاقها به خاطر مادیات نیست از مشکلات روحی و روانی و فکری افراد نشأت میگیره بزرگواران
  • رضا فروتن IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    دیگر مردم روح روان از گرونی ازبی کاری ومشکهای توان ندارن من دست فروش از نا توانی خرید می بینم چقدر مردم زجر میکشدن،کسی جواب گو نیست
  • فرزاد مرادی IR ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    سلام.ضمن ارادت قانونی بازدارنده باید در کمترین زمان تصویب و اجرا شود تا جامعه بیشتر از این به گند نرود. قانون‌های فعلی به بهانه حق و حقوقات زوجین داره اجراه میشود، شده آفت جامعه، و نتیجه این قانون ها ۲ ازدواج یک طلاق. پاشیدن خانوادها. دادگاه پاسگاه. سرگردانی. سرافکندگی والدین . خانه مجردی و آسیب‌های دیگه بماند.این وضع می‌طلبد که دادگاه نباید جواب دعوای الکی زوجین را بده مگه در موارد لاینحل.
  • محمد IR ۰۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    متاسفانه بزرگترین زنگ خطر برای خانواده های ایرانی همین فزای مجازی میباشد که چقدر خانواده را از بین برد و جان هزاران هزار نفر را گرفت هرکجا که شوخی گرفتیم از همان جا به شدت مورد حجوم قرار گرفتیم بعضی آزمودن ها اصلا ارزش خراب کردن سالیان دراز یک عمر انسانیت را ندارد
  • حسن IR ۰۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    جناح اصلاحطلب دیر متوجه میشه!! این کاهش زادوولد و انقراض واقعی بیشر متوجه خانواهایی با تفکرات خاص است که نتیجه را در آینده نزدیک درک خواهید کرد.
  • Ahmad IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    بیشتر طلاق ها قیمت سکه ها هست و مهریه بالا که یه دختر میگیره و میره سراغ زندگی مستقل خودش نه خانواده براش مهمه نه کشورش
  • ناشناس IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    سلام.نظرات رو خوندم و یک کاربر نظرش به واقعیت نزدیکتر بود.مشکلات اقتصادی اگر سبب طلاق میشه،پس چرا توی قشر مرفه هر دو ازدواج یکی به جدایی ختم میشه؟نداشتن مهارتهای تصمیم گیری و مهارتهای اجتماعی از اقتصاد مهمتر هستش.قطعا" یه زندگی نیاز به پول هم وجود داره ولی واقعا" همه طلاقها به خاطر مشکلات مادی هستش،خیر.بخشی به خاطر اعتیاد،بخشی به خاطر خیانت،بخشی به خاطر دخالت اطرافیان،و.....
  • ناشناس IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    سلام.نظرات رو خوندم و یک کاربر نظرش به واقعیت نزدیکتر بود.مشکلات اقتصادی اگر سبب طلاق میشه،پس چرا توی قشر مرفه هر دو ازدواج یکی به جدایی ختم میشه؟نداشتن مهارتهای تصمیم گیری و مهارتهای اجتماعی از اقتصاد مهمتر هستش.قطعا" یه زندگی نیاز به پول هم وجود داره ولی واقعا" همه طلاقها به خاطر مشکلات مادی هستش،خیر.بخشی به خاطر اعتیاد،بخشی به خاطر خیانت،بخشی به خاطر دخالت اطرافیان،و.....
  • سینا IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    شماهرمشکلی راهم دررابطه باطلاق وعدم سازش نقل کنید،آخرش برمیگرددبه مشکلات معیشتی وهزینه بالای مسکن واقتصادمخروبه کشور!همین موضوع وکمبودشوهربدلیل گرانی،باعث میشوددخترهابه هرشخصی که جرآت کرده دراین شرایط پاپیش بگذاردجواب مثبت بدهند!وپسرهاهم فقط به این خاطرکه دخترموردعلاقه اش جواب مثبت داده!!وسرانجام اینگونه ازدواج هم میشودطلاق!

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی