مراسم یادبود زندهیاد پری صابری، نمایشنامهنویس، مترجم و کارگردان تئاتر ایران با حضور جمعی از استادان، هنرمندان و علاقهمندان جمعه ۱۸آبان در مرکز تئاتر مولوی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، این برنامه با سخنرانی ژاله آموزگار و حسین پاکدل و با پخش بخشهایی از مستند «پری بانو» برپا شد.
ژاله آموزگار، پژوهشگر حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی در این برنامه گفت: پری صابری خورشیدی بود که بر عرصه هنر ایران تابید. کارهای او مخاطبان زیادی را به سالنهای نمایش کشاند و با الهام از گنجینههای ادبی ایران خالق آثار ماندگاری شد. کارهای او نمایندهای شدند از فرهنگ اصیل ایرانی که در خارج از کشور نیز موفقیتهای زیادی کسب کردند .
سخنران دیگر این برنامه، حسین پاکدل، نویسنده و کارگردان تئاتر بود که به تمجید از این بانوی هنرمند پرداخت و افزود: پری صابری درک عمیقی از زیبایی داشت و این زیبایی را در آثارش بهخوبی تکثیر میکرد.
وی گفت: صابری برای تکثیر زیبایی، تئاتر که کاملترین هنر بود را انتخاب کرد و با اراده زنانه خود تلاش زیادی در این عرصه کرد و کارگردان تأثیرگذاری شد.
پاکدل به نقش مادرانه پری صابری برای جوانان تئاتر اشاره کرد و او را انسانی با معرفت و اخلاقمدار و صبور دانست که درون زیبایی داشت.
این مدیر تئاتری، صحبتهایش را با جملهای از پری صابری که خطاب به خواهرش نوشته بود پایان داد: «زندگی یک جشن است. من با تمامی آدمهای دنیا چه فرقی دارم؟ هیچ! من هم آدمی هستم که به این جشن دعوت شدهام. حالا یا از این جشن لذت میبرم یا آن را برای خودم و اطرافیانم جهنم میکنم. انتخاب با من است. پس چه بهتر که نهایت لذت را از این جشن ببریم.»
در این مراسم که به همت مرکز تئاتر مولوی و با همکاری خانواده این هنرمند برگزار شد، امیرحسین حریری بهعنوان مدیر مرکز تئاتر مولوی که بهخاطر حضور در یک جشنواره تئاتری امکان حضور نداشت، طی ویدیویی درباره نقش مهم پری صابری در تأسیس تئاتر مولوی گفت: نگاه توسعهگرای پری صابری بر هیچکس پوشیده نیست و این مجموعه طی نیمقرن فعالیت، معرف جوانان و هنرمندان صاحبنام کشور بوده و بر ما واجب است میراثدار شایستهای برای خانم صابری باشیم.
همچنین در بخشهای مختلف این مراسم، قسمتهایی از مستند «پری بانو» که به زندگی هنری صابری پرداختهاست، پخش شد.
اجرای موسیقی توسط گروه «وصل یار» که در نمایشهای این کارگردان با او همکاری داشتند، از دیگر بخشهای برنامه یادمان پری صابری بود.
شما چه نظری دارید؟