مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با حضور وزیر میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی، استاندار فارس و دیگر مدیران ارشد ملی و استانی عصر جمعه ۱۸آبان ۱۴۰۳در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث‌فرهنگی در این مراسم گفت: استان فارس، استان رمزها و رازها است. هر میزان که انسان در این جغرافیا برای شناسایی رمز و رازها تلاش می‌کند، درمانده‌تر می‌شود. تمامی این جغرافیا و منطقه و تاریخ ایران‌زمین با ما سخن‌ می‌گوید. فارس و شیراز به‌مثابه خورشید درخشانی است که در ایران و جهان می‌درخشد. ما نمی‌توانیم از میراث فرهنگی سخن بگوییم و از فارس حرف نزنیم.‌
سیدرضا صالحی امیری افزود: امروز توفیق شد تا دیداری از تمدن ساسانی داشته باشم. ای کاش صداوسیما هر روز این میراث فرهنگی را به مردم‌ نشان می‌داد تا ایرانیان احساس غرور کنند و ای کاش آموزش و پرورش و آموزش عالی ما هر روز در منابع درسی‌شان بیاموزند که ایران سرزمین تابانی است که در آن زیست می‌کنند و به آن افتخار کنند. انسان برای سخن گفتن در این دیار دچار سختی می‌شود که از چه چیزی سخن بگوید و از کدام بنا و کدام هویت صحبت کند.
وی بیان کرد: ما دچار یک شکاف هویتی شده‌ایم؛ زیرا نتوانستیم آن‌گونه که لازم و شایسته این نسل بوده است، هویت ایرانی را به مردم‌ معرفی کنیم. یکی از اهداف این جشنواره بازشناسی هویت است. این جشنواره نشان می‌دهد که مردمان این سرزمین فرهیخته هستند و نسل جوان به فرهنگ و هنر علاقه‌مند هستند. این جوانان، ادیبان و بزرگان کشور سرمایه‌های ملی ما هستند و نباید ناشناخته بمانند.
صالحی امیری افزود: ما در این جشنواره هیچ وقت قائل به تقسیم و تفکیک میان مردم ایران نبودیم و همه مردم‌ متعلق به این خاک هستند. ما باید بپذیریم که با نسل جدید با زبان جدید سخن بگوییم. باید سراغ نسل جدید برویم و فهم درستی از آن‌ها داشته باشیم. باید شکاف خودمان را با نسل جدید ترمیم کنیم. امروز سینما، شعر، موسیقی و فرهنگ ما متعلق به نسل جوان است و باید این امانت را به نسل جدید بسپاریم.
وی اظهار کرد: یک میلیون اثر تاریخی در این کشور شناسایی شده‌است و باید این امانت را به دست جوانان بسپاریم تا از آن‌ها صیانت کنند. میراث ما ایران ماست؛ ما باید آنگونه که شایسته مردم ایران است از این میراث حفاظت کنیم‌. من و همکارانم وظیفه خودمان می‌دانیم که تمامی تلاشمان را برای مرمت و نگهداری از آثار تاریخی به‌کار ببریم تا نسل جوان بدانند ایران همیشه یک خورشید تابان است.
صالحی امیری در پایان گفت: ارگ شیراز با توسعه جدید به سمت ثبت جهانی حرکت می‌کند.‌ با ثبت جهانی ارگ‌ و ایجاد میدان بزرگی که به مراتب زیباتر از نقش جهان خواهد شد، شیرازی‌ها شعف و غرور بیشتری پیدا خواهند کرد.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این‌ مراسم گفت: با موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، جشنواره چهارم به میزبانی استان خوزستان در سال ۱۴۰۴برگزار خواهد شد. علی دارابی تأکید کرد: امروزه شادی و نشاط یک نیاز مبرم است و این جشنواره‌ها هستند که جشن و سرور را میان مردم جاری می‌کنند. بیش از ۲۵نشست، کارگاه و بزرگداشت، بیش از ۱۰۰اکران‌ فیلم و نمایش با حضور مردم شیراز و هنرمندان برجسته در این دوره جشنواره برگزار شد و نزدیک به ۱۲هزار کودک و نوجوان در این برنامه‌ها حضور داشتند.
وی ادامه داد: جشنواره امکانی‌ مهم برای معرفی میراث ملموس و ناملموس و داشته‌های تاریخی است و این امکان را می‌دهد تا اجتماع بزرگی از بزرگان هنر و ادب گرد هم‌ جمع شوند. جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، امیدوارکننده و شادی‌آفرین است.
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گفت: ۹۰نفر از داوران و افراد برجسته کشور در این دوره آثار را مورد بررسی قرار دادند. مهم‌ترین پیام برگزاری جشنواره ثبات و امنیت در ایران است، زندگی جاری است و چرخ فرهنگ و هنر به امید فردایی بهتر می‌چرخد .
وی تصریح کرد: ما به‌عنوان خادمان ملت ایران خود را مکلف به نگهداری از میراث تاریخی، فرهنگی و هنری کشور می‌دانیم و با همین رویکرد شعار دوره سوم‌ جشنواره «ایران ما میراث ما؛ میراث ما ایران ما» انتخاب شد.  در ادامه جوایز این جشنواره به شرح زیر به برگزیدگان اعطا شد:
بخش فیلم کوتاه: محمد ثریا برای اثر «برنو»، هادی رحیم‌دل برای اثر «یک رویای واقعی» و اسماعیل عظیمی برای اثر« بچه‌خوان»
بخش فیلم مستند کوتاه: افشین آریافر برای اثر «مانی»
بخش فیلم مستند بلند: حامد کلجه‌ای برای پژوهش فیلم مستند «ماریان»، حسن نقاشی برای اثر «دبستان پارسی» و علیرضا دهقان برای اثر «اوسیا»
بخش فیلم پویانمایی: مهردخت خرمی‌پور برای متحرک‌سازی اثر «جیرفت» و حسین مرادی‌زاده برای اثر «پسران فریدون»
بخش فیلمنامه: روزبه حسینی برای اثر «میان نقشت گم شدم»، ساسان پسیان برای اثر «سینما سولی»، آرسان صفا و نیما صفا برای اثر «عمارت کلاه‌فرنگی بندرعباس؛ قلعه گمشده» و مصطفی رستم‌پور برای اثر «گالیا»
بخش فیلم بلند سینمایی: سهیل موفق برای اثر «نوروز»، زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد برای اثر «عروسک» و ارسلان امیری برای اثر «زالاوا»
جوایز بخش نمایشنامه‌نویسی: اصغر گروسی برای اثر «جادوخانه» و روزبه حسینی برای اثر «قلندر»،
بخش فیلم تئاتر: زنده‌یاد آتیلا پسیانی برای اثر «قهوه قجری» و بهروز غریب‌پور برای «اپرای عروسکی سعدی»
بخش «واقعه‌خوانی»: پریسا سیمین‌مهر برای اثر «نقل کریمخان زند»، مریم تواسونی برای اثر «خیمه‌شب‌بازی» و  امیرحسین ولی‌نژاد برای اثر «منقبت‌خوانی امام رضا»
بخش «تئاتر عمارت»: کاریس زارع‌زاده بازیگر کودک اثر «دریایی از مهر»، سینا صفری برای اثر «تبعیدی ۱۴۷» و «بهار شیراز»، مهدی روزبهانی برای اثر «قدم خیر»، بهنام کاوه برای اثر «چای با طعم قندپهلو» و مصطفی کولیوندی برای اثر «مقیاس یک سرزمین».
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی