دستیار وزیر نفت در امور بهینه‌سازی انرژی تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی را مدیریت مصرف برشمرد .
به گزارش ایرنا، عبدالعلی رحیمی‌مظفری با بیان اینکه مسائل حوزه انرژی در کشور یک مساله به هم گره خورده است و نمی‌توان موضوع بنزین را از گاز و برق جدا دانست، خاطرنشان‌کرد: همه مسائل حوزه انرژی به هم ارتباط دارند، زیرا بحث توزیع و تولید انرژی‌ در کنار هم قرار دارند، هر چند موضوع بنزین متفاوت‌تر است، اما بحثی نیست که کاملاً منفک باشد.
وی با اشاره به اینکه مساله گاز و قطعی آن در صنایع به‌ویژه در فصل سرد سال یکی از چالش‌های بزرگ پیش روی ماست، افزود: موضوع ناترازی گاز، ضرر و زیان بسیار زیادی در حوزه صنعت ایجاد کرده و حتی بسیاری از بازارهای خارجی ما را هم تحت‌تاثیر قرار داده است، همچنین تعطیلی کارخانه‌ها یا کاهش تولید آنها مشکلاتی از جمله کاهش درآمدهای ارزی ایجاد می‌کند. این زیان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به دولت هم وارد می‌شود و درآمدهای آن را کاهش می‌دهد.
دستیار وزیر نفت در امور بهینه‌سازی انرژی با بیان اینکه ناترازی انرژی و به تبع آن قطعی گاز صنایع زیان بزرگی بر پیکره اقتصاد کشور چه در بخش خصوصی و چه دولتی وارد می‌آورد که نمی‌توان از آن به‌سادگی عبور کرد، گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه مسابقه غلط تولید و مصرف را به نحوی کنار بگذاریم؛ مسابقه‌ای که در آن همیشه مصرف از تولید پیشی گرفته است، بنابراین تا وقتی تفکرمان فقط این باشد که هرچه بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم تا هرچه بیشتر گاز تولید کنیم و آن را بسوزانیم، شک نکنید بازنده این مسابقه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه مصرف‌کنندگان گاز در کشور هر روز در حال افزایش هستند، اما صرفه‌جویی لازم در این بخش انجام نمی‌شود، تصریح‌کرد: برای بحث کاهش مصرف گاز چند اقدام اساسی باید انجام شود؛ یکی از اقدامات به‌ویژه در موضوع خانگی، رعایت مباحث مربوط به مقررات ساختمان و بهینه‌سازی مصرف در این مکان‌هاست.
رحیمی‌مظفری ادامه‌داد: یکی دیگر از روش‌ها برای کاهش مصرف گاز و رفع ناترازی، استفاده از بورس انرژی است. مردم باید رفع ناترازی‌ها را از طریق بورس انرژی دنبال کنند و همسو با اقدام‌های این بخش به مشارکت با بخش خصوصی بپردازند؛ البته باید پیش از هر کاری اعتماد لازم برای مشارکت مردم در این بخش فراهم شود.وی اظهار داشت: بورس انرژی می‌تواند زمینه تامین مالی پروژه‌ها در زمینه رفع ناترازی انرژی را فراهم کند و حتی در فروش انرژی هم نقش‌آفرین باشد.
وی اضافه‌کرد: همسو با این اقدام می‌توانیم ناترازی‌ها را برطرف کنیم. این مهم در برنامه هفتم توسعه هم لحاظ شده، اما نیاز است بوروکراسی بسیار پیچیده اداری که سد راه این کار است برطرف شود.دستیار وزیر نفت در امور بهینه‌سازی انرژی با بیان اینکه بسیاری از وسایل انرژی‌بر مورد استفاده مردم از جمله بخاری‌ها غیراستاندارد هستند، گفت: در برخی صنایع هم همین وضع حاکم است. بسیاری از صنایع به سمت بهینه‌سازی مصرف حرکت نمی‌کنند، از این رو باید برای این‌گونه صنایع که شدت انرژی بالایی دارند و موارد بهینه‌سازی را هم رعایت نمی‌کنند، محدودیت ایجاد کرد.
وی افزود: اگر بهینه‌سازی را به‌درستی اجرایی نکنیم یا دیدگاه مان در خصوص مصرف تغییر نکند، در موضوع ناترازی انرژی به نتیجه نخواهیم رسید. همچنین تا زمانی که این‌گونه بی‌قیدوبند مصرف می‌کنیم، ناترازی انرژی هم در کشور خواهیم داشت.
رحیمی مظفری تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی را مدیریت مصرف دانست و تصریح‌کرد: مدیریت مصرف به‌معنای مصرف نکردن نیست. باید به سمتی برویم که از وسایلی استفاده کنیم که کم‌مصرف باشند و تا زمانی که دیدگاه مان این نباشد، شک نکنید به نتیجه مثبتی نخواهیم رسید.
وی اظهار داشت: تا بحثی پیش می‌آید فقط اعلام می‌شود که می‌خواهیم بنزین را گران کنیم. به‌عنوان یک کارشناس می‌گویم اگر نرخ بنزین هم بالا برود دوباره همین روال مصرف پیش خواهد رفت. هرچند قبول دارم که موضوع بنزین به برخی مصلحت‌های سیاسی گره خورده و شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته که افزایش قیمت به‌صورت پلکانی انجام نشده است.
دستیار وزیر نفت در امور بهینه‌سازی گفت: قیمت و مصرف بنزین هم‌اکنون به‌گونه‌ای است که قشر مرفه جامعه از آن سود می‌برد و قشر کم‌درآمد زیان می بیند. بنابراین معتقدم باید به سمت استفاده از خودروهای هیبریدی حرکت کنیم و از مسئولان وزارت نفت هم می‌خواهم در این زمینه کمک کنند.
وی به بحث نیروگاه‌های با بازده پایین اشاره و تصریح‌کرد: اگر اجازه بدهیم بخش خصوصی وارد ساخت نیروگاه‌های خورشیدی شود، بخش بزرگی از ناترازی انرژی در صنایع و نیروگاه‌ها برطرف خواهد شد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی