بررسی جزئیات لایحه بودجه از
سه شنبه در کمیسیون تلفیق آغاز می شود
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس بااعلام این مطلب که بررسی جزئیات لایحه بودجه از
سه شنبه در کمیسیون تلفیق آغاز می شود و تا ۱۰روز در این کمیسیون ادامه خواهد داشت گفت: پس از اتمام بررسی جزئیات بودجه در کمیسیون تلفیق ،نمایندگان سه روز فرصت دارند پیشنهادهای بودجه ای خود را برای بررسی در صحن مجلس در سامانه بارگذاری کنند.
به گزارش خانه ملت ، سلیمی افزود: پس از آن در هفته اول آذر کار بررسی جزئیات بخش اول بودجه در صحن بودجه در صحن آغاز خواهد شد و تا زمان اتمام بررسی بودجه در صحن، جلسات به صورت دو نوبته برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد:کار بررسی و تصویب بخش اول بودجه و رفت و برگشت های آن به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت عالی نظارت طبق برنامه باید تا ابتدای دی ماه به پایان برسد.
جبران کاهش اعتبار واردات بنزین با صرفه جویی
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: کاهش اعتبار واردات بنزین در لایحه بودجه به اندازه ای نیست که به دلیل آن قیمت بنزین افزایش یابد، بلکه این کاهش واردات با
صرفه جویی قابل جبران است.
غلامرضا تاجگردون افزود :کاهش اعتبار واردات بنزین از دو میلیارد دلار به یک و دو دهم میلیارد دلار، هفت میلیون لیتر بنزین را شامل می شود که این کاهش واردات با صرفه جویی و مصرف درست قابل جبران است. علاوه بر این که دولت در لایحه بودجه ماده یا تبصره ای را برای افزایش قیمت بنزین نیاورده است.
برداشت از صندوق توسعه ملی کاهش یابد
رئیس کل دیوان محاسبات کشور ،صندوق توسعه ملی را از ثروت ملی و بین نسلی اعلام کرد و گفت: با برداشت بیشتر از این صندوق، وضع تراز عملیاتی بدتر می شود و انتظار کسری بودجه بیشتری را داریم، بنابراین باید تلاش شود تا برداشت از صندوق توسعه ملی کاهش یابد و برداشتی ها به آن برگردد.
سید احمدرضا دستغیب در چهل و چهارمین جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور، با تاکید بر این که تلاشمان نزدیک کردن بودجه به شفافیت کامل است، اضافه کرد: هرچه شفافیت در قانون بودجه و گزارش تفریغ بیشتر باشد، بهره برداری از آن برای دولت، نمایندگان مجلس و عموم مردم بیشتر است و به ساختار نظام بودجه ریزی کشور کمک خواهد کرد.
تکلیف اتباع غیرقانونی باید مشخص شود
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: تکلیف اتباع غیرقانونی باید مشخص شود. احمد راستینه درگفتگو بافارس افزود: همیشه از اتباع که از کشورهای مختلف بهصورت قانونی در کشور حاضر میشدند استقبال میکردیم و میزبان خوبی برای آنها بودهایم، اما طبیعتاً تمام کشورهای دنیا دارای ضوابط مشخصی برای پذیرش اتباع هستند. وی ادامه داد:همه دولتها مکلف به ساماندهی اتباع بر اساس ضوابط قانونی و هستند و تکلیف اتباع غیرقانونی باید زودتر مشخص شود .
راستینه افزود: ایران سالهای متمادی از باب مهماندوستی میزبان اتباع بسیاری بوده، اما هیچگاه سازمان ملل به وظایف قانونی خود در زمینه حمایت از ایران در بحث اتباع عملنکرده است. در واقع وظایفشان را در حمایت از کشورهای مهاجرپذیر انجام ندادهاند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تاکیدکرد: حضور غیرقانونی اتباع موجب تهدیدات امنیتی، فرهنگی و اجتماعی است و رعایت ضوابط قانونی و حضور قانونمند اتباع خواست و مطالبه جدی همه مردم ایران است.
آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس تا
۲ هفته آینده
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تزریق واکسن روتاویروس گفت: این واکسن باید ۲تا ۳دُز در کودکان زیر ۵سال و ترجیحا دُز اول آن باید زیر ۱۵هفتگی و دُز آخر زیر ۸ماهگی تزریق شود. تلاش میشود این روند در برنامه واکسیناسیون کشوری گنجانده شود و تا ۲هفته آینده واکسیناسیون سراسری در کشور آغاز خواهد شد. علیمردانی اضافه کردک این واکسن مانع بیماری اسهال شدید و استفراغ در کودکان زیر ۵سال خواهد شد که منجر به کاهش تعداد بستری در بیمارستان و کاهش مرگ و میر خواهد شد.
وی با اشاره به عوارض واکسنها در کنار محاسن آنها ادامه داد: همواره محاسن بر عوارض اولویت داشته و چشمگیرتر بوده است. واکسن روتاویروس نیز عوارضی خواهد داشت، اما بسیار کم است و شاید در هر ۱۰۰هزار واکسیناسیون یک مورد دیده شود که به راحتی در بیمارستان قابل درمان خواهد بود اما اگر احساس شود عوارض بیش از این موارد است قطعا مجلس ورود خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه:
ادعای مداخله ایران در سوء قصد به مقامهای آمریکا بیاساس است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادعای مطرح شده مبنی بر مداخله ایران در تلاش برای
سوء قصد به مقامهای سابق یا کنونی آمریکا را کاملا بیاساس و مردود دانست .
اسماعیل بقائی با اشاره به طرح اتهامهای مشابه در ادوار گذشته که موکدا از سوی ایران رد شده و نادرستی آنها هم اثبات شده است، تکرار این ادعا در برهه زمانی کنونی را توطئهای مشمئزکننده از جانب محافل صهیونیستی و ضد ایرانی برای پیچیدهتر کردن مسائل فیمابین آمریکا و ایران توصیف کرد.
بقایی در عین حال تاکید کرد: همانگونه که قبلاً هم گفته شده است، جمهوری اسلامی برای احقاق حقوق ملت ایران از همه ابزارهای مشروع و حقوقی در سطح داخلی و بینالمللی استفاده خواهد کرد.
در نشست بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق صادر شد
دستور دکتر پزشکیان برای رفع مشکلات سرمایهگذاران صنعت برق
جلسه «بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر» صبح شنبه به ریاست رئیس جمهوری برگزار شد.
دکتر مسعود پزشکیان در این جلسه با تأکید بر ضرورت رفع موانع پیشروی سرمایهگذاران در تولید انرژیهای پاک و بهرهگیری از فناوریهای نوین در زمینه تولید برق، گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماههای آینده، وزرا و مسئولان مربوطه باید هماهنگیهای خود را بیشتر کنند و ضمن رفع موانع پیشروی سرمایهگذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به سرعت تهیه شودو در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.
رئیس جمهوری با تقدیر از فعالیتهای وزیر نیرو در این زمینه افزود: برای پیشبرد سریعتر امور اولویت با سرمایهگذاران و طرحهایی باشد که سرمایه آنها آماده است، اما با موانعی در کسب مجوز و در روند بروکراسی مواجه هستند و سپس به سراغ مشکلات آن بخش از شرکتهای خصوصی بروید که نیاز به وام و تکمیل سرمایه برای حضور در این حوزه دارند.
پزشکیان اظهار داشت: برای مجوزهایی هم که صادر میشود زمان و مهلت کافی تعیین کنید و در صورتی که در مهلت تعیین شده فعالیتی صورت نگرفت، مجوزهای صادر شده را لغو کنید. در این زمینه مشاهده شده است که برخی سرمایهگذاران در بخشهای اقتصادی مجوزهایی میگیرند، ولی بعد از چند سال هیچ کاری نکردهاند.
رئیس جمهوری از بخش خصوصی خواست پیشنهادهای خود برای اجرای پروژههای تولید انرژی به ویژه انرژیهای پاک را هر چه سریعتر ارائه کنند و گفت: به دلیل اهمیت رفع ناترازیها در حوزه انرژی، طی روزهای آینده جلسهای برای پیگیری موضوعات این عرصه داریم و پیشنهادهای ارائه شده در آن جلسه بررسی خواهد شد.
در این جلسه وزیر نیرو، گزارشی از وضع تولید برق در کشور در مقایسه سالهای پس از پیروزی انقلاب ارائه کرد و گفت: در سال 57، تولید برق ما هفت هزار مگاوات بود و در سال 1403 این رقم به 93 هزار مگاوات رسیده و خطوط انتقال برق نیز از 81 هزار کیلومتر در ابتدای انقلاب به 980 هزار کیلومتر رسیده است. طبق برنامه تا سال 1404 میتوانیم به 11 هزار مگاوات تولید برق خورشیدی برسیم و این رقم تا پایان 1406 به 38 هزار مگاوات خواهد رسید.
در این جلسه همچنین تعدادی از مدیران بخش خصوصی و سرمایهگذاران فعال در ساخت نیروگاههای برق خورشیدی و بادی حضور داشتند و به تشریح مشکلات پیشرو و راهکارهای تولید و ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی پرداختند که اهم آنها «مشکلات ناشی از تعیین دستوری قیمت برق توسط وزارت نیرو»، «موانع پیشروی صدور مجوز صادرات برق در ایام غیرپیک» و «تسریع در اعطای تسهیلات» بود.
انتصاب ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی
رئیس جمهوری با صدور حکمی دکتر غلامرضا امیرخانی را به عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب کرد. متن حکم رئیس جمهوری به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب آقای غلامرضا امیرخانی
به استناد تبصره(2) ماده(5) قانون اساسنامه کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1369. 8. 2 مجلس شورای اسلامی؛ مصوبه مورخ 1381. 6. 2 شورای عالی اداری و تأیید هیئت امنای محترم آن سازمان، نظر به مراتب تعهد، سوابق و تجارب ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب میشوید.
امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ با اتخاذ تدابیر متناسب و نظارت متقن بر حسن اجرای امور مبتنی بر قوانین مصوب در جهت پیشبرد اهداف و مأموریتهای سازمان اقدام نمائید.
توفیقات روزافزون آنجناب را در انجام شایسته وظایف محوله از درگاه خداوند سبحان خواستارم.
مسعود پزشکیان- رئیس جمهوری اسلامی ایران
شما چه نظری دارید؟