همایش بینالمللی مکتب نصرالله با حضور صاحبنظران و اندیشمندانی از ۱۳کشور و با حضورمحمد باقر قالیباف و محسنی اژهای روسای قوای مقننه وقضائیه، سیدعباس صالحی وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی، عباس عراقچی وزیر امورخارجه،محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهوری ، سرداراسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و حجتالاسلام اختری رئیس کمیته حمایت ازمردم فلسطین درچهلمین روز شهادت پرچمدارمقاومت ومجاهد شهید،سیدحسن نصرالله درسالن اجلاس سران برگزارشد.
رئیس مجلس دراین مراسم گفت:هربزرگداشتی برای رهبران وفرماندهان شهید مقاومت،یک بیداری وجدان و تجدید پیمان برای ماست.مومن واقعی در جستجوی شهادت است و کسی را نمیتوان از محبوبش ترساند. ما تا آخرین قطره خون ایستادهایم. چه دشمن را شکست دهیم و چه شهید شویم، در هر دو صورت پیروزیم. محمدباقر قالیباف اضافه کرد:ممکن است اکنون دلهایی بیقرار و نگران آینده حزبالله باشند؛ اما بدانید تجاوز اسرائیل به لبنان در گذشته عامل پیدایش حزبالله شد، جنگ جاری سبب استحکام و تعالی همه جانبه آن می شود. چیزی که در محاسبات صهیونیستها نمیگنجد و آنها درکی از این معادلات ندارند. حماس و حزبالله برخلاف تحلیل و محاسبات دشمن، اتکا به فرد ندارند؛ بازیابی سیاسی و نظامی حزبالله با رهبری جدید در همین چهل روز، طلیعهای برای فتح در روزهای آینده است.
وی تاکیدکرد:حماس و حزبالله برخلاف تحلیل و محاسبات دشمن، اتکا به فرد ندارند؛ بازیابی سیاسی و نظامی حزبالله با رهبری جدید در همین ۴۰روز، طلیعهای برای فتح در روزهای آینده است.
رئیس مجلس اضافه کرد: روزگاری امام موسی صدر که به گواه شهید نصرالله از الگوهای رهبران حزبالله بود، به درستی گفت «اسرائیل شر مطلق است». نصرالله هم از ابتدای طوفانالاقصی که در کنار مجاهدان حماس ایستاد، باور داشت و با صدای بلند گفت که «هیچ جنگی مانند مبارزه با صهیونیستها مشروع نیست؛ نبردی با مشروعیت کامل اخلاقی و دینی و انسانی». و امروز هم رهبر انقلاب می فرمایند: «هر ضربه به رژیم از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کلّ منطقه و بلکه به کلّ انسانیّت است.»
وی گفت: سیدحسن نصرالله یک سیاستمدار حکیم بود. او در اوج کنشگری انقلابی و جهادی در یک میدان پرتنش بر مدار دیانت و عقلانیت حرف میزد و عمل میکرد. او اجتماع شیعیان را بر اساس همافزایی درونی و همزیستی با دیگر طوایف لبنان ساماندهی کرد. رهبر شهید حزبالله با همین عملکرد عقلانیاش مولّد قدرت بود، قدرتی در خدمت انسان. او در جهان معاصر یک نهاد قدرتمند ایجادکرد که همسوبا منافع و امنیت ملی لبنان ودرخدمت پیشرفت این کشوربود. حزبالله زیرچتررهبری او،هم یک قدرت ایدئولوژیک بود،هم یک قدرت استراتژیک.
قالیباف اضافه کرد: مهمتراینکه حزبالله با رهبرانی چون شهید سیدعباس موسوی و سیدحسن نصرالله هیچگاه نه ریشههایش را از دست داد و نه از چشماندازش دور شد. فلسفه تأسیس حزبالله مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است؛ آموزهای که نه فقط اسلامی، بلکه مطابق وجدان انسانی است. همانگونه که اسلام خدمت به انسان را به ما تکلیف می کند، نصرالله نیز میگفت «انسان، مسئولیت ماست». او سربلندی لبنان را میخواست،اما اسرائیل را مانعی نه فقط در برابر لبنان بلکه سدّی در برابر پیشرفت کل منطقه میدید. وی ادامه داد: نصرالله؛ حزبالله را یک نهاد صرفاً نظامی نمی دید، بلکه او آن را چند گام فراتر برد و به یک سازمان اجتماعی تبدیل کرد، در حالی که قدرت دفاعیاش را هم ارتقا داد تا جایی که تبدیل به کنشگری راهبردی در منطقه غرب آسیا ست. نصرالله چنان ریشههای این نهال را در دل مردم کاشت که سرکوب و میرایی درباره آن معنا ندارد و هرکه با او درگیر شود مقاومت حزب الله موجب رویش بیشتر در آن و استوارتر شدن ریشههایش می شود.
وی افزود: او یک شخصیت برجسته شیعه بود اما نماد وحدت واقعی بر اساس منافع امت بود که به ویژه در مساله فلسطین خودش را آشکار کرد. او به عنوان رهبر حزبالله هرگز نگفت طوفانالاقصی مسالهای فلسطینی یا سُنی است، بلکه آن را مسالۀ مقاومت و مسالۀ اسلام و انسانیت شناخت و با همۀ توان حزب الله را وارد این میدان کرد و تا جایی پیش رفت که خودش را فدای آرمان مقاومت کرد.
قالیباف اظهارداشت:نصرالله خودش بزرگترین و گویاترین رسانه مقاومت بود.نقاط ضعف دشمن را دقیق میشناخت وسنگینترین عملیاتها را روی آن انجام میداد؛بدون آنکه ازصداقت فاصله بگیرد و ادعای گزاف مطرح کند.اویکتنه مفهومسازی و گفتمانسازی میکردوبا اینکارهم جبهه مقاومت را پیش میبردهم دشمن را زیرتازیانهاش میگرفت.هنوز جملات طلاییاش کابوس صهیونیستهاست وامروز درحالی که دستشان به خون این رهبرآزاده آلوده است، باید با عملیاتی شدن تهدیدهایش دستوپنجه نرم کنند. امروز میفهمند اندک اندک یعنی چه؟ به میدان نگاه کنید یعنی چه؟ امروز تا مغز استخوانشان از ضربههای مهلک حزبالله بعد از سید، تیر میکشد.
آثار گسترش جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
وزیر امورخارجه در این همایش گفت: جهان هوشیار باشد در صورت گسترش جنگ، آثار ان محدود به منطقه غرب آسیا نخواهد بود و ممکن است آثار آن به دور دستها سرایت کند.
سید عباس عراقچی، افزود: در دنیای امروز که روابط بینالملل بهطور فزایندهای پیچیده و چندوجهی شده است، شهید نصرالله با درک عمیق از مناسبات بینالمللی و توازن قوا، توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقهای و حتی جهانی تبدیل کند. او یاد داد که چگونه بدون وابستگی به قدرتهای بزرگ میتوان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و
تأثیر گذار بود. وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی، با تداوم سیاستهای تجاوزکارانه و نقض مکرر حقوق بینالملل، نه فقط ثبات و امنیت منطقهای را به خطر انداخته ، بلکه چالشی جدی برای نظام بینالمللی مبتنی بر قوانین و هنجارها ایجاد کرده است. شهید نصرالله بارها به جهانیان نشان داد که رژیم صهیونیستی به دلیل سرکوبگریهای مستمر خود، تهدیدی برای امنیت نه فقط در منطقه بلکه درکل جهان است.شهید نصرالله با رویکرد بینظیر خود نشان داد که چگونه باید در برابر چنین تهدیدهایی ایستاد و به ملل جهان آموخت که مقاومت، یگانه راه دستیابی به عدالت و حقوق پایدار است.
عراقچی اضافه کرد:سید حسن نصرالله همواره بر این باور بود که بیتوجهی به جنایات رژیم صهیونیستی، پایههای عدالت بینالمللی را تضعیف میکند و لذا بر اهمیت چندجانبهگرایی و همکاری کشورها برای مقابله با این بحرانها تأکید داشت. وی افزود: از ویژگیهای مهم شهید نصرالله باور او به دیپلماسی بود و اینکه پیروزی در فلسطین و لبنان، نیازمند حرکت همزمان مقاومت، دیپلماسی فعال و همکاریهای چندجانبه است. شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتگو و تعامل دیپلماتیک نیز برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راه حلهای عادلانه و همکاری با کشورها و نهادهای بینالمللی اهتمام میورزید. وزیرامورخارجه ادامه داد: شهید سید حسن نصرالله همواره منادی وحدت و همبستگی میان ملتها و طوایف مختلف بود. او باور داشت در دنیایی که اختلافات و تفرقهها میتواند به ابزار دست قدرتهای مداخلهگر تبدیل شود، فقط همبستگی داخلی ملل مسلمان و تقویت همکاریهای منطقهای است که میتواند مقاومت را از گزند دشمنان حفظ کند. لبنان با تنوع فرهنگی و مذهبی خود، نمونهای از جامعهای است که تنها با تکیه بر وحدت ملی، قادر است در برابر چالشها ایستادگی کند.
عراقچی افزود: جنگ کنونی در لبنان، ترکیبی از ابزارهای نظامی، اطلاعاتی، رسانهای و حتی فتنهانگیزی میان مسلمان با مسلمان و مسلمان با مسیحی است. هجمه رسانهای، روایت سازی دروغین و فتنه انگیزی، کمتر از جنگ نظامی مخرب نیست. شهید سید حسن نصرالله راهبرد حزب الله و محور مقاومت را به روشی هوشمندانه و با در نظر گرفتن اصول همزیستی میان تمام ادیان و عدم حذف آنها و مقاومت ملی در مقابل رژیمی اشغالگر طراحی کرد که سالهاست بخشهایی از سرزمین لبنان را اشغال کرده و حتی مطابق قطعنامههای سازمان ملل نیز این مناطق را تخلیه نکرده است.
وزیرامورخارجه تاکیدکرد:اکنون برقراری آتش بس عادلانه و یاری رساندن به مردم آسیب دیده و آواره شده لبنان باید اولویت جامعه جهانی باشد. ایران در این زمینه از هیچ تحرک، تلاش و کمکی دریغ نکرده است و نخواهد کرد. ایران همانطور که از گذشته تا کنون ثابت کرده است، همیشه در کنار ملتهای مظلوم منطقه بوده و خواهد ماند و لبنان و غزه هیچگاه از یاد ما نخواهد رفت و ما همواره حامی و پشتیبان آنها و حق مقاومت مشروع ضد اشغال و تجاوز آنها بوده و خواهیم بود. عراقچی اظهارداشت: سلاح مقاومت، موشک و پهپاد و دیگر تسلیحات نظامی نیست، سلاح اصلی مقاومت، خون شهید است
اسرائیل یک روز آرامش نخواهد دید
رئیس شورای راهبردی ریاست جمهوری هم در این مراسم گفت: شهدای فلسطین همه برای مقاومت در برابر اشغال و تجاوز و آدم کشی شهید شدند نه برای نیابت از دیگران، اگر کسی نیابتی دارد ما هستیم که در کنار مردم فلسطین میجنگیم نه آنان.
محمدجواد ظریف افزود:شهید حسن نصرالله ادامه راه درخشان مقاومت در برابر رژیم اشغالگر و کودک کش اسرائیل بود که این راه با شهدایی بزرگوار شروع شد و با شهدایی همچون قاسم سلیمانی و اسماعیل هنیه و یحیی سنوار و دیگر شهدای اخیر ادامه یافت و انشاالله این مسیر تا پیروزی ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: حسن نصرالله و دیگر مبارزان فلسطین همه برای مقاومت در برابر اشغال و تجاوز و آدمکشی شهید شدند نه برای نیابت از دیگران. اگر کسی نیابتی دارد ما هستیم که در کنار مردم فلسطین می جنگیم نه آنان که برای هدف اصلی خود می جنگند و این شهادتها آنها را باز نخواهد داشت.
رئیس شورای راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد:رژیم صهیونیستی پس از شکست هفتم اکتبر تلاش کرده است با آدمکشی خاطره شکست خود را به فراموشی بسپارد و خیال باطل آسیب ناپذیری و شکست ناپذیری اسرائیل جنایتکار زنده کند اما باید بداند که اینها شهدایی هستند که در سال ۱۹۸۲و بعد از آن که اسرائیل تا بیروت را اشغال کرده بود سازمانهای خود را تاسیس کردند یعنی حزب الله و حماس و جهاد اسلامی ثمره اشغال هستند و باید گفت مردم فلسطین و لبنان به خاطر اشغال صهیونیستها شکست نخوردند بلکه مقاومتر و بزرگتر در مقابل اسراییل ایستاده اند.
یک سیاستمدار جدی و کامل در عرصه ملی، منطقهای و جهانی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین مراسم با گرامیداشت یاد شهدای مقاومت به بررسی ابعاد شخصیتی شهید سید نصرالله پرداخت و گفت: سید حسن نصرالله ترکیب جامعی بود از ویژگیهایی که در فرد یا افراد به ندرت جمع میشود. دکترسید عباس صالحی گفت :شهید حسن نصرالله یک شخصیت اندیشمند و تحلیلگر بود و همه ما تحلیل و اندیشه های او را در حوزه های مختلف شنیدیم و مطالعه کردیم اما در کنار چنین شخصیتی یک شخصیت عملگرا هم بود. باید گفت بسیاری از افراد در صحنه معرفت پیشتاز هستند، اما در صحنه عمل و میدان آن پیشتازی را ندارند.
وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی ادامه داد : شهید حسن نصرالله وقتی تحلیل می کرد در قله بود و وقتی هم عمل می کرد در قله بود. همچنین او یک سیاستمدار جدی و کامل بود هم در عرصه ملی و هم در عرصه منطقه ای ودر کنار این موضوعات او یک فرمانده نظامی برتر بود.
صالحی افزود: از آغاز اشغال لبنان در سال 1982 توسط رژیم اشغالگر اسرائیل، شهید حسن نصرالله در نقش یک فرمانده نظامی ظاهر شدو باید گفت شخصیت های سیاسی کمی هستند که هم فرمانده نظامی باشند و هم سیاستمدار برجسته، اما شهید حسن نصرالله هر دو آنها بود.شهید حسن نصرالله به منافع ملی لبنان توجه داشت، به سرزمین و جغرافیای لبنان دلبسته بود و همچنین یک شخصیت اسلامی فراملی بود و اینکه یک فرد بتواند هم در افق جغرافیا تعریف شود و هم در افق منطقه و جهان، بسیار نادر است.
ابعاد ناشناخته شخصیت شهید نصرالله
حجتالاسلام ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هدف اصلی از شکلگیری این نشست را ادای دین به شخصیتی دانست و گفت: ابعاد ناشناخته شخصیت سید حسن نصرالله بیش از ابعاد شناخته شده او بود.
ایمانی پور هدف از اصلی این نشست و انتخاب ان به عنوان مکتب نصرالله ادای دین به شخصیتی بود که ابعاد ناشناخته شخصیت جامه اش بیش از ابعاد شناخته شده اش بود پر واضح است که برای پیروی راهش ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهان وجود پربرکتش هستیم.
شما چه نظری دارید؟