چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۷
نظرات: ۱۴
۱
-
مذاکره ایران با ترامپ با میانجیگری این کشورها/ روابط تهران و واشنگتن بهبود می‌یابد؟

سفیر سابق ایران در آلمان گفت: می‌شود از مسیر سعودی، روسیه و ژاپن وارد شد و روابط را با آمریکای ترامپ بهبود بخشید.

انتخاب نوشت: علی ماجدی، دیپلمات سابق، درباره راهبرد مطلوب در مواجهه با ترامپ گفت: وقتی دوستان نمی‌خواهند با آمریکا ارتباط داشته باشند، چه فرقی می‌کند ترامپ رئیس جمهور باشد یا هریس؟ اول باید اصل قضیه را پذیرفت. وقتی ما می‌گوییم تفاوتی در آمریکا نیست و خواهان ارتباط با آمریکا نیستیم، شکل مطلوب ارتباط چیست؟ زمانی رئیس جمهور آمریکا برای ما متفاوت می‌شود که بخواهیم اصل ارتباط را مورد پذیرش قرار دهیم. ما بارها فرصت داشتیم با آمریکا مذاکره کنیم.

وی اضافه کرد؛ : با روی کار آمدن ترامپ و تجربه‌ی به هم زدن برجام، چه باید بکنیم؟ کشور یک راهبرد مشخصی درباره آمریکا باید داشته باشد. وقتی هیچ راهبردی وجود ندارد، پیشنهادات ما هم نتیجه‌ای نمی‌دهد. 

شاید از دست داده باشید:

ماجدی در رابطه با راهکار مذاکره با ترامپ بیان کرد: باید از وزیرخارجه بپرسید واقعاً برایشان فرقی نمی‌کند چه کسی در آمریکا رئیس جمهور است؟ می‌توان با هرکدام از روسای جمهور آمریکا گفتگو کرد. ترامپ یک آدمی است که درست است که از حزب جمهوری خواه آمده اما تصمیمات شخصی می‌گیرد. او با احزاب خیلی هماهنگ نیست. قاعدتاً با چنین فردی می‌توان از طریق لابی‌های مختلف گفتگو کرد. مثلاً در ژاپن رابطه‌ی بهتری با جمهوری خواهان وجود دارد، از آن طریق می‌توان وارد شد و راهی پیدا کرد تا اگر رابطه هم برقرار نشود، خود را از این وضعیت خارج کنیم. 

ماجدی تصریح کرد: باید ببینیم ترامپ در آن 4 سال با کدام کشورها رابطه‌ی نزدیک‌تری داشته است. اگر مذاکره مستقیم هم نمی‌خواهیم، باید از طریق این کشورها وارد شویم. ما فرصت مذاکره مستقیم داشتیم اما عمل نکردند. 

وی درباره کشورهای مؤثر در بهبود روابط ایران و آمریکا گفت: عربستان در بهبود مسیر ارتباطی ایران و غرب می‌تواند مؤثر باشد. ژاپنی‌ها هم راحت‌تر با جمهوری خواهان بهتر کار می‌کنند. روسیه هم رابطه‌ی خوبی با ترامپ دارد. عربستان و روسیه و ژاپن می‌توانند مقداری وضعیت روابط را بهتر کنند. 

این دیپلمات بازنشسته در رابطه با فرصت سوزی‌ها در دوران بایدن برای مذاکره اظهار داشت: در زمان جو بایدن فرصت‌هایی داشتیم که گفتگو کنیم. آن‌ها گفتند ترامپ اشتباه کرده که از برجام خارج شده و در اولین سال انتخابات گفته شد که سیگنال‌هایی رسیده است. ما وقتی چنین فرصتی را در دولت سیزدهم از دست دادیم، چگونه دنبال فرصت جدید بگردیم؟ دیپلماسی همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد. وقتی یک زمینه برای عبور از بحران وجود دارد، باید از آن استقبال کرد.

سفیر سابق ایران در آلمان گفت مسأله‌ی ایران و آمریکا باید از تلخی فعلی خود خارج شود. در زمان اوباما این تلخی کم شد اما ترامپ آن را سخت‌تر کرد. محصول گذشته‌ای که ما با ترامپ داشتیم خروج از برجام و بهبود روابط اسراییل با عربستان سعودی بوده است. 

ماجدی درباره تأثیر پیروزی ترامپ بر تحولات خاورمیانه گفت: وقایعی که در منطقه رخ داده تماماً به ضرر ما بوده است. جنگ خاورمیانه میان لبنان و اسراییل و غزه، شرایط جدیدی است که با توجه به روی کارآمدن ترامپ، باید بازتعریف شود. باید چند سناریو دقیق تعیین شود و نسبت به انتفاع کشور، مذاکره را شروع کنیم. بدون تردید ما از نظر نظامی باید قوی شویم اما در کنار تجهیزات نظامی، باید وضعیت سیاسی و اقتصادی خود را هم تغییر دهیم. نکته اساسی اینجاست که شرایط اقتصادی و سیاسی خود را با ترامپ چگونه بهبود بخشیم.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علی IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    مذاکره با امریکا طبعا به نفع عده ای نیست که انجام شود اینها منافع خود را در همین وضعیت می بینند و هر چیزی را بهانه قرار داده و از اب گل الود ماهی مگر پیامبر اسلام با دشمنان مذاکره نکرد و تا رسیدن به قدرت کامل با انها مدارا
  • آنا IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    مگه محاکمش نکردید!
  • مردان پور IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    بوی ترس از غرب و تحلیل آبکی عز سخنان این شخص کاملا هویدااست
  • خسروی IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    آخه این چه اشتباهی که ایران بخواد باامریکا باواسطه گفت بزند ..ریس جمهور ایران باید با ترامپ حتی محرمانه جلسه داشته وبه وقتش رسماً جلوی دوربین خبرگذاری ها بیایند و نباید آمریکا را لوله خرخره تصورکرد ایران شجاعت وتوانش را دارد لذا بعضی ازمسعولین بخاطر دوتابعیت بودنشان می‌ترسند ومذاکره مستقیم به نظرم دراینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد و همه باید به فکر آینده ملت ومملکت باشند ....
  • بینام IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    باید با تمام دنیا مثله کشورهای اسلامی دیگر که با همه کشورها روابط خوبی دارند ماهم همینطور باشیم
  • ,,امانی IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    واقعا جای بسی تاسف هست که ایشان دیپلمات وسفیر بوده اما هنوز نمیداند روسای جمهور آمریکا فقط اگر خوش بینانه هم نگاه کنیم ۱۰درصد درتصمیم ها چه داخلی چه خارجی دخیل هستند گردانندگان آمریکا کسانی هستند که حتی نامی از آنها برای خود امریکاییان هم مجهول ونامعلوم هست حداکثر دید سیاسی اصلاح طلبان همین حد است نه بیشتر مثل این جناب
  • محمود IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    با شیطان خبیثی چون امریکا که تمام جنگها و فتنه ها و کودتاها و تحریم ها و حیله های عالم نقشه اوست مگر میشود سر میز مذاکره نشست؟
  • سیامک IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    اقای سفیرازاینهمه رهنمودتحقیر امیز دل ادم بدرد می اید حرف زدن که بلد نیستی لااقل حرف نزن
  • محسن محمدعلی US ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    آهای علیِ ماجدی مگر رهبر نفرمود دیپلماسیِ التماسی را کنار بگذارید ، چرا روبرویِ دیده بان کشور و قلب تپنده مردم می ایستید
  • مصطفی IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    با ترامپ کثیف قاتل. نمیشود مذاکره کرد غلط کرد کسی بخواد مذاکره کنه

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی