به گزارش «اطلاعات آنلاین»، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حادثه تروریستی شهرستان تفتان، ضمن تسلیت به خانوادههای شهدای این جنایت که در ۵ آبان ماه منجر به شهادت ۱۰ نفر از نیروهای جان بر کف مرزبانی شد، گفت: در این رابطه اقدام زیادی انجام شده است؛ بلافاصله بعد از وقوع این جنایت دادستان به همراه عوامل انتظامی و امنیتی در محل حادثه حاضر و دستورات قانونی لازم صادر شد؛ تا این لحظه ۱۰ نفر از عوامل پشتیبان و مرتبطین این حادثه بازداشت شدند.
وی گفت: در جریان درگیری و تعقیب و گریزی که بین تروریستها و عوامل انتظامی و نظامی صورت گرفت ۸ نفر از تروریستها معدوم و ۴ نفر از تروریستها دستگیر شدند.
جهانگیر ادامه داد: طبق آخرین صحبتی که با رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان داشتیم، کسانی که دستگیر شدند به جنایت خود در اقدامات تروریستی دیگری هم که قبل از این مرتکب شده بودند اعتراف کردند.
سخنگوی عدلیه افزود: اقدامات پلیسی و امنیتی لازم برای دستگیری سایر متهمان و سایر مرتبطین توسط عوامل وزارت اطلاعات، فراجا و نیروی زمینی قدس سپاه در حال انجام است که جا دارد از مجاهدتهای شبانه روزی این عزیزان که عزت و سربلندی را برای ملت ایران به ارمغان میآورند تشکر کنم.
وی در مورد ملیت این تروریستها گفت: در میان کشته شدگان اتباع غیر ایرانی نیز وجود داشته است که با بررسیها متعاقباً اعلام خواهد شد.
پرونده شهید فخریزاده به کجا رسید؟
جهانگیر در پاسخ به این سوال که با توجه به در پیش بودن سالگرد شهادت شهید فخری زاده، رسیدگی به پرونده عاملان این ترور در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: با توجه به تحرکاتی که رژیم صهیونیستی در رابطه با شناسایی و ترور دانشمندان ایرانی از سالهای قبل در دستورکار قرار داده بود، دستگاه اطلاعاتی کشور نیز با زیر نظر قرار دادن تحرکات اطلاعاتی سرویسهای خارجی در استانهای مختلف رصد خوبی کرد.
وی توضیح داد: چنانچه در استان آذربایجان غربی ۸ متهم شناسایی شدند که برای آنها پرونده تشکیل شد و پس از تحقیقات ۳ نفر از آنها به ارتکاب جاسوسی برای رژیم صهیونیستی با صدور قرار جلب دادرسی به دادگاه معرفی شدند و سه نفر از این افراد علاوه بر جاسوسی، در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تاسیسات ترور شهید فخری زاده به داخل کشور کرده بودند. درباره ۳ نفر یاد شده فرآیندهای قضایی در مرحله دادسرایی و دادگاهی در دادگاه انقلاب ارومیه انجام شد و در مرحله بدوی این سه نفر به اعدام محکوم شدند و پرونده در مرحله فرجام خواهی است.
سخنگوی دستگاه قضا یادآور شد: درباره سایر متهمان شناسایی شده در پرونده ترور شهید فخریزاده نیز باید گفت، پروندهای در دادگستری تهران مفتوح است که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
تصمیم قوه قضاییه در رابطه با فیلترینگ
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در مورد تصمیم قوه قضاییه در رابطه با فیلترینگ گفت: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت فضای مجازی تاکید داشتند و فرمودند که نباید فضای مجازی به دست دشمن بیفتد. همه دنیا روی فضای مجازی خودشان مدیریت میکنند و ما هم باید اعمال مدیریت بکنیم.
وی افزود: این موضوع از گذشته تاکنون در دستور پیگیری توسط مراجع ذیصلاح بوده است. از جمله مجموعههایی که وظیفه دارند این موضوع را دنبال کنند شورای عالی فضای مجازی است که دستگاه قضایی هم در آنجا حضور دارد، در صورتی که تصمیمی گرفته شود به اطلاع مردم خواهد رسید.
پرونده چای دبش به دادگاه میرود
سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه با توجه به صدور کیفرخواست چای دبش در ۲۴ مهرماه که توسط دادستان تهران اعلام شد، آیا زمان رسیدگی اعلام شده و به صورت علنی انجام خواهد شد یا خیر، بیان کرد: این پرونده در ۱۲ آبان به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی در کوتاهترین زمان تعیین شده و ۳ آذر به عنوان وقت رسیدگی تعیین شده است. علنی و یا غیرعلنی برگزار شدن دادگاه به تشخیص قاضی است که پس از تشکیل دادگاه در این رابطه اعلامنظر خواهد کرد.
الهه محمدی و نیلوفر حامدی درخواست عفو کردند
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی، گفت: این دو نفر از عملکرد خودشان پشیمان و نادم بودند و طی نامه مکتوبی در تاریخ اول آبان ماه سال جاری تقاضای عفو و مساعدت داشتند. در نامهای اعلام کردند که پشیمان هستند و تعهد میدهند که اقدامات خلاف قانون و مقررات کشور انجام ندهند و متعهد هستند که هیچ گونه رفتار خلاف قانون نداشته باشند و به تعهدات کتبی و اخلاقی پایبند باشند.
وی افزود: در ادامه این افراد ملتزم به رعایت قوانین و مقررات کشور شدند و اینکه از تعهدات خودشان تخطی نکنند. این افراد گفتند همانگونه که ما در عفو مقام معظم رهبری اعلام کردیم که نادم و پشیمان هستیم، با توجه به اینکه بخشی از حبس را تحمل کرده اند و الان محکومیت جدیدی پیدا کردند، تقاضای عفو و رفعت اسلامی داشتند.
جهانگیر گفت: در این خصوص رئیس قوه قضاییه دستور داد که نامه آنها جهت بررسی و طی مراحل عفو به کمیسیون مربوطه در دادگستری کل استان تهران ارجاع شد که در فرآیند رسیدگی به تقاضای عفو آنها قرار گرفته که پس از رسیدگی توسط کمیسیون نتیجه اعلام میشود.
تازه ترین اطلاعات درباره دو تبعه بازداشتی فرانسه در ایران
سخنگوی قوه قضاییه درباره اینکه فرانسه مدعی شده شرایط دو تبعه بازداشتی آنها در ایران مساعد نیست و اینکه چه حکمی برای آنها صادر شده است، گفت: این دو تبعه، «ژاک پاریسی» و خانم «سیسی کوهلر» هستند که به اتهام جاسوسی برای بیگانگان برعلیه کشور عزیزمان ایران و همچنین اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امینت کشور در اردیبهشت ۱۴۰۱ دستگیر شدند که کیفرخواست آنها در سوم اسفند ۱۴۰۱ به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شد.
جهانگیر با بیان اینکه در حال حاضر چندین جلسه دادرسی برگزار شده است، افزود: جلسه رسیدگی جدید در ۴ آذر برای آنها تعیین شده است. این دو نفر از شرایط خوبی در بازداشتگاه برخوردار بوده و در سلامت هستند لذا هرگونه ادعا درباره وضعیت غیرعادی آنها تکذیب میشود و متهمان از طریق کنسولگری با نزدیکان خود در تماس بودند و این مسئله نشان میدهد از همه حقوق انسانی و قانونی که مورد نظر بوده، برخوردار بودند.
صدور اعلان قرمز برای مرجان شیخ الاسلامی
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات دستگاه قضا نسبت به استرداد مرجان شیخ الاسلامی یکی از متهمان پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: در پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی، خانم مرجان شیخ الاسلامی اتهامات متعددی داشت. اتهامات او مشارکت در اخلال عمده و کلان اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع و همچنین کلاهبرداری بود که در یک پرونده به تحمل ۲۰ سال حبس محکوم شد و در پرونده دیگر به ۷ سال حبس محکوم شد.
وی افزود: برای نامبرده اعلان قرمز شد و به مراجع بین المللی اعلام شده است و از طریق پلیس بین الملل نسبت به استرداد او اقدام کردند که امیدواریم این محکوم فراری به زودی دستگیر و به کشور برای اجرای مجازات عودت داده شود و حقوقی که از بیت المال رفته از او بازپس گرفته شود. نسبت به سایر متهمین پرونده قرار است جلسات رسیدگی بعدی در بیست و یکم، بیست و دوم و بیست و سوم آبان ماه سال جاری در شعبه مربوطه برگزار شود.