تحلیلگران معتقدند در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، سیاست خاورمیانهای آمریکا بیشتر بر مقابله با ایران و گسترش عادیسازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی متمرکز خواهد شد تا حل مناقشه فلسطین. در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، توافق ابراهیم به امضا رسید که طی آن چندین کشور عربی بدون حل مسئله فلسطین، روابط خود را با اسرائیل عادی کردند. رابرت گرینوی، از مشاوران ترامپ، تأکید میکند منافع اصلی آمریکا در خاورمیانه بر سه محور استوار است: ثبات در بازارهای جهانی، جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی و مبارزه با تروریسم.
ترامپ که همواره خود را متحد سرسخت اسرائیل نشان داده، از دولت بایدن به دلیل درخواست آتشبس و محدود کردن عملیات نظامی اسرائیل در غزه انتقاد کرده است. به نظر میرسد در صورت بازگشت او به کاخ سفید، اسرائیل در اقدامات نظامی خود آزادی عمل بیشتری خواهد داشت.
نکته قابل توجه این است که با وجود سیاستهای سختگیرانه ترامپ علیه ایران در دوره قبل که به "فشار حداکثری" معروف شد، او همواره تمایل خود را برای دستیابی به توافقهای بزرگ با ایران نشان داده است. این رویکرد نشان میدهد ترامپ فارغ از تنشهای دیرینه ژئوپلیتیک، به دنبال دستاوردهای سیاسی چشمگیر است.
تحلیلگران بر این باورند که در صورت پیروزی ترامپ، سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بیشتر بر راهبردهای کلان منطقهای متمرکز خواهد شد و مسئله صلح میان اسرائیل و فلسطین در اولویتهای بعدی قرار خواهد گرفت. مسئله فلسطین که زمانی محور اصلی سیاست خاورمیانهای آمریکا بود، در دوران ترامپ به حاشیه رانده شد و به نظر میرسد در صورت بازگشت او به قدرت، این روند همچنان ادامه خواهد یافت.