دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۷
نظرات: ۴
۰
-
ایران‌خودرو از شر این محصول زیان‌ده راحت شد +عکس

پژو پارس از جمله محصولات محبوب ایران خودرو در بازار بود و متقاضیانی که در بازار خودروهای داخلی به دنبال خودروی سدان (دارای صندوق عقب) بودند پژو پارس را در میان اولویت‌های اول خود جای می‌دادند.

اقتصادنیوز نوشت: بررسی صورت‌های مالی ایران خودرو در نیمه اول سال جاری نشان می‌دهد این خودروساز با حذف پژو پارس به طور میانگین فروش هر دستگاه از محصولات حاضر در گروه پژو را حدود ۹۲ میلیون تومان افزایش داده است. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص توانست به نوعی خود را از شر محصولی زیان‌ده خلاص کند و تا حدی روند درآمدی خود را بهبود ببخشد.  

آبی‌های جاده مخصوص در ابتدای سال جاری به طور میانگین هر دستگاه از محصولات حاضر در گروه پژو را حول و حوش ۳۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌فروختند. اما میانگین قیمت فروش هر دستگاه از محصولات حاضر در سبد محصولاتی گروه پژو در پایان شهریور ۱۴۰۳ به حدود ۴۰۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. بنابراین شاهد هستیم که آبی‌های جاده مخصوص به رغم اینکه موفق نشدند در نیمه اول امسال مجوز افزایش قیمت را از سیاست گذار خودرویی دریافت کنند اما با ترفندی توانستند میانگین قیمت فروش گروه پژو را طی ۶ ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۹۲ میلیون تومان افزایش دهند.  

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، به نظر می‌رسد خارج کردن پژو پارس از سبد محصولاتی این خودروساز بیشترین سهم را در این زمینه داشته باشد. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص سال گذشته به دلیل ارتقا استانداردهای خودرویی و عدم امکان همسان‌سازی استانداردهای پژو پارس با استانداردهای جدید تکلیفی از سوی سازمان ملی استاندارد به نوعی مجبور شد تا پژو پارس را از سبد محصولاتی خود کنار بگذارد. البته مدیران ایران خودرو با توجه به زیانی که روی تولید هر دستگاه پژو پارس متحمل شدند بدشان نمی‌آمد تا نسبت به حذف این محصول خود از سبد محصولاتی اقدام کنند.

ارتقای استانداردهای خودرویی بهانه لازم را در اختیار این خودروساز قرار داد تا پژو پارس را روانه موزه کند.  البته آبی‌های جاده مخصوص برای پاسخگویی به تعهداتی که بابت این خودرو داشتند مجوز موقتی دریافت کردند تا پژو پارس را در بهار ۱۴۰۳ همچنان در سبد محصولاتی خود حفظ کنند.  خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص برای اینکه بتواند زیان تولید خود را به نوعی مدیریت کنند برای فصل بهار مجوز افزایش قیمت موقتی برای پژو پارس دریافت کرد. اما به رغم دریافت مجوز افزایش قیمت اما به نظر می‌رسد به موزه فرستادن پژو پارس به نفع ایران خودرو شده است.  بنابراین می‌توان حذف پژو پارس از سبد محصولاتی ایران خودرو را یکی از درست‌ترین تصمیم‌های مدیران این خودروساز تلقی کرد.

این مساله به خوبی در روند میانگین قیمتی گروه پژو از فروردین تا شهریور سال جاری قابل رصد است. آبی‌های جاده مخصوص در اولین ماه از سال جاری هر دستگاه از محصولات تولیدی خود با برند پژو را به قیمت نزدیک به ۳۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروختند.  قیمت میانگین فروش هر دستگاه از محصولات این گروه خودرویی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حوالی ۳۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. بنابراین حدود ۴۵ میلیون تومان بیشتر به ازای فروش هر دستگاه پژو به حساب ایران خودرو واریز شد.  به نظر می‌رسد مدیران ایران خودرو از اردیبهشت توانستند مجوز افزایش قیمتی که برای پژو پارس دریافت کرده بودند را در فاکتورهای فروش خود اعمال کنند.  

روند افزایش میانگین قیمت فروش هر دستگاه پژو پارس در خرداد نیز ادامه داشت و آبی‌های جاده مخصوص توانستند قیمت هر دستگاه از محصولات خود با نشان پژو را تا نزدیکی‌های ۳۸۳ میلیون تومان افزایش دهند.  فاصله متوسط قیمتی هر دستگاه پژو در خرداد به نسبت اردیبهشت حدود ۲۳ میلیون تومان تخمین زده می‌شود. اولین ماه تابستان مصادف شد با خروچ پژو پارس از سبد محصولاتی ایران خودرو بنابراین میانگین قیمت هر دستگاه پژو نیز در صورت‌های مالی این خودروساز از مرز ۴۰۰ میلیون تومانی گذر کرد و حول و حوش ۴۰۴ میلیون تومان ثبت شد.  

مرداد امسال اما شاهد افت میانگین قیمت فروش هر دستگاه پژو پارس بودیم. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در دومین ماه از تابستان ۱۴۰۳ هر دستگاه پژو را حدود ۳۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه کرد. اما شهریور امسال بار دیگر میانگین هر دستگاه پژو بالای ۴۰۰ میلیون تومان رفت و آبی‌های جاده مخصوص هر دستگاه پژو را به طور میانگین حدود ۴۰۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروختند. میانگین قیمت فروش گروه پژو به نوعی در شهریور امسال رکورد زد. اما در حالی که ایران خودرویی ها از خروج پژو پارس از سبد محصولاتی خود خوشحال هستند شاهد هستیم که بازار چندان از این اتفاق خوشحال نیست.

پژو پارس از جمله محصولات محبوب ایران خودرو در بازار بود و متقاضیانی که در بازار خودروهای داخلی به دنبال خودروی سدان (دارای صندوق عقب) بودند پژو پارس را در میان اولویت‌های اول خود جای می‌دادند. بنابراین دل بازار خیلی زود برای پژو پارس تنگ شد. شاید اگر رکورد سنگین بازار خودرو نبود حذف پژو پارس قیمت بازاری آن را با شدت بیشتری افزایش می‌داد اما چُرت بازار سنگین‌تر از آن بود که با خبر حذف پژو پارس پاره شود و نمودار قیمتی این محصول محبوب در بازار صعودی شود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    پزو پارس خوشگل ترین ماشین تو جاده ها است. لابد کوییک را جایگزین کرده که هم زیبا و هم با کیفیت است خخخخخخخخخخخخخ
  • ali IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    هیچ کدام از خودرو های خودرو سازهای ما زیان ده نیستند تنها چیز و عنصر زیان ده در خودرو سازی ما مدیران دولتی بی سواد بی لیاقت و سود جو هستند هر وقت خودرو سازیمون از اینها خلاص شد خودرو سازی به سود میرسه.
  • مهدی IR ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    ایران خودرو با بازی در تولید و دپو خودرو هایش بخصوص پارس باعث افزایش کلی خودرو شده است واگر بجای خودرو های جور وا جور همین پژو پارس فرانسه را وارد می کردن بازار کنترل می شد
  • forni IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    نویسنه بسیار گزارش بدی نوشته و بجای کلمه ایران خودرو اصرار داره جمله کامل خورو ساز آبی رنگ کیلومتر جاده مخصوص کرج رو بکار ببره،درضمن اینطور با آب و تاب میگی بسیاری افراد رو ناراحت کردی چون پژو پارس مهمترین گزینه برای خریدشون است

نظرسنجی

اولین اقدام ترامپ پس از ورود به کاخ سفید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی