جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۸
نظرات: ۵
۱
-
پاسخ به سوالی مهم؛ آیا گوشی‌های هوشمند امن هستند؟

تلفن‌های همراه هوشمند امروزی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که فضای بسیار کمی برای اضافه کردن هر گونه مواد اضافی، به خصوص مواد منفجره، دارند؛ البته این بدان معنا نیست که گوشی‌های هوشمند به طور کامل از نفوذ در امان هستند، بلکه باید گفت که هک‌ گوشی‌های هوشمند از طریق برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مخرب، جای دستکاری فیزیکی این دستگاه‌های ارتباطی را گرفته است.

سیتنا نوشت: انفجارهای اخیر دستگاه‌های ارتباطی پیجر و بی‌سیم در لبنان، باعث بروز نگرانی‌هایی پیرامون استفاده از این دستگاه‌های ارتباطی در کشورهای مختلف شده است.

این حادثه باعث شد بسیاری از مردم به تلفن‌های همراه خود به چشم یک تهدید بالقوه نگاه کنند و این سوال را مطرح کنند که آیا ممکن است چنین اتفاقی برای گوشی‌های هوشمند نیز رخ دهد؟

آیا گوشی‌های مدرن امن هستند؟

از آنجاییکه گوشی‌های همراه به بخشی ضروری از زندگی روزمره تبدیل شده‌اند، این سوال حیاتی به نظر می‌رسد: آیا تلفن‌های همراه ما امن هستند؟

طبق گزارشی که در «ایندیپندنت» منتشر شد، گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکترونیکی شخصی که مرد هر روز از آن استفاده می‌کنند، به طور کلی امن هستند و خطر مشابهی برای این دستگاه‌ها وجود ندارد؛ مگر اینکه در مرحله تولید به صورت عمدی مواد منفجره در این دستگاه‌ها کار گذاشته شده باشد.

بر اساس این گزارش، انفجار بی‌سیم‌ها و پیجرها در لبنان احتمالاً الهام‌بخش حملات مشابه در آینده خواهد بود، اما این به معنای تهدیدی مطلق برای دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی نیست.

تلفن‌های همراه هوشمند امروزی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که فضای بسیار کمی برای اضافه کردن هر گونه مواد اضافی، به خصوص مواد منفجره، داشته باشند. به همین دلیل، دستکاری در این دستگاه‌ها دشوارتر و آشکارتر خواهد بود.

«دانیل کارد» کارشناس فناوری اطلاعات در این مورد می‌گوید: «افراد عادی نباید درباره حملات احتمالی به زنجیره تأمین که برای افراد خاص طراحی شده، نگران باشند. احتمال اینکه تلفن‌های همراه ما به این شکل تحت تأثیر قرار گیرند، بسیار نادر است.»

عملیاتی پیچیده

کارشناسان امنیت سایبری می‌گویند که انجام هرگونه حمله مشابه با گوشی‌های هوشمند، نیازمند یک فرآیند بسیار پیچیده است. نصب کردن مواد انفجاری به گوشی‌های هوشمند نیازمند دسترسی به زنجیره تامین دستگاه‌ها است.

به عبارت دیگر، برای انجام چنین حمله‌ای، مهاجم باید یا به صورت تصادفی دستگاه‌هایی را دستکاری کند، یا راهی پیدا کند تا مطمئن شود دستگاه خاصی به دست کاربر هدف خواهد رسید. اما زنجیره‌های تامین در دنیای مدرن به قدری گسترده و محافظت شده هستند که این امر تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از کارشناسان گزارش داده است که دستگاه‌های ارتباطی کاربران عادی به هیچ وجه در خطر انفجار نیستند، مگر اینکه به صورت قابل توجهی با آن‌ها دستکاری شود و مواد منفجره در آن‌ها جاسازی شده باشد.

«جاستین کابوس» استاد امنیت سایبری در دانشگاه نیویورک، نیز تاکید کرده است که بسیاری از باتری‌های لیتیومی که در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند، ممکن است به دلیل نقص فنی دچار حریق شوند، اما احتمال وقوع انفجار به همان شکلی که در لبنان رخ داده، بسیار بعید است.

او گفت: «اگر شما یک کاربر عادی با باتری لیتیوم در دستگاه خود هستید، نیازی نیست که درباره این موضوع نگرانی زیادی داشته باشید.»

با این حال، این بدان معنا نیست که گوشی‌های هوشمند ما به طور کامل از هک و نفوذ در امان هستند.

به گزارش «ایندیپندنت»، بسیاری از آژانس‌های امنیتی و نهادهای خصوصی به طور مداوم تلاش می‌کنند تا از طریق نرم‌افزارهای جاسوسی، اطلاعات کاربران را جمع‌آوری کنند. این نوع هک‌ها معمولاً به جای دستکاری فیزیکی دستگاه‌ها، از طریق برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مخرب صورت می‌گیرد.

در پاسخ به این تهدیدات، شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند تلاش‌های گسترده‌ای برای تقویت امنیت دستگاه‌ها انجام داده‌اند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
    داخل موشک اتم چی میزارن با اون مواد هم نمیشه ؟
  • ث م IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
    در احادیث اومده قبل از ظهور تمام وقایع امروز گفته شده مرگ های ناگهانی دسته جمعی زلزله و حتی همین مرگ و مرگ سرخ و مرگ سفید تماما نزدیک به ظهور کاش اون هایی که کتاب علامه کورانی را نخوندند بخونند شاید به خود بیان وانقدر در طبل نفاق نکوبند بلکه آماده استقبال از امام مهدی جان علیه السلام باشیم وآماده رزم بر علیه اسرائیل و آزادی قدس شریف انشاالله
  • حرف حساب IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
    گرچه این پیشنهاد نزد کشورهای جنایتکاری مثل آمریکا و اسرائیل فایده ای ندارد...ولیکن سازمان ملل قانونی وضع کند که هر کس از این دستگاهای موبایلی جهت انفجار استفاده کند. قابل شکایت در دا گاه های بین المللی است..و آن کسور محکوم و مسئولانش تحت پیگرد قانونی جهانیان قرار خواهند گرفت.
  • علی IR ۰۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۱
    ای انسانها . ای آدمها .ای اشرف مخلوقات بیایید این اسراییل این غده سرطانی رو از رو زمین حذف کنیدتا همه دنیا یه نفس راحتی بکشند
  • ناشناس IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۱
    دستگاه مخابراتی بی سیم و با سیم امن نیست ، گوشیهای هوشمند احتمالا کلیه اطلاعات (شماره ها ، اطلاعات مکانی ، قدم شمار ، حافظه کلیه نرم افزارها و...) شما را با یک باند خاص و ناشناخته با سرعت بسیار بالا در کسری از ثانیه به برادر بزرگ ( خدای هوش مصنوعی ) ارسال و شما را تجزیه و تحلیل میکند . امروز من و شما برای این سیستم افراد عادی هستیم شاید فردا خطر محسوب شده و توسط سیستم یا انسانها نابود شویم

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب