اطلاعات نوشت: تشدید ترافیک در کلانشهرهای کشورمان به ویژه تهران همزمان با تغییرهای پیاپی ساعات کاری ادارات دولتی و بانک ها، معضلی است که طی چند روز گذشته شهرنشینان را کلافه کرده است که رئیس پلیس راهور فراجا علت اصلی ترافیک در پایتخت را بی نظمی می داند.
سردار سید تیمور حسینی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر علت تشدید ترافیک در معابر طی چند روز گذشته، گفت: بر اساس آمارهای ما طی روزهای گذشته تردد افزایش چندانی نداشته و مانند قبل بوده ، حالا ممکن است فعالیتهای عمرانی و گرمای هوا و... هم سبب کندی آن شده باشد.
وی افزود: تغییر جهت های بی دلیلی و ناگهانی، پارک دوبل، تخلفات ساکن و ... وجود دارد و همین موضوع مردم را ناراحت میکند. در کشورهای توسعه یافته هم ترافیک وجود دارد، اما بی نظمی وجود ندارد. مردم از بی نظمی در ترافیک بیشتر ناراحت و عصبانی میشوند. دلیل اصلی ترافیک تهران، بی نظمی است.
انتقاد از کیفیت بدنه خودروهای تولید داخل
رئیس پلیس راهور در ادامه از کاهش مدت زمان فرآیند تعویض پلاک به کمتر از ۳۰دقیقه خبر داد و با انتقاد از کیفیت پایین بدنه خودروهای تولید داخل ،ادامه داد: یکی از مهمترین دغدغههای ما عدم استحکام بدنه خودرو است. خودروسازان داخلی ما باید به این مهم توجه کنند. ارتقا ایمنی خودروهای تولید داخل مطالبه جدی پلیس از خودروسازان به نفع مردم است.
وی همچنین از افتتاح مرکز آزمایش تصادفات در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این مرکز میتواند مقاومت خودروها در برابر تصادفات را ارزیابی کند که بسیار مهم است. البته مسئولیت آن با پلیس نیست.
افزایش 3 برابری جریمه ها
رئیس پلیس راهور فراجا همچنین با تاکید بر این که پلیس تمایلی به جریمه ندارد، اما در برابر تخلفات رانندگی نباید کوتاهی کنیم، ادامه داد: من همینجا از همه فعالان رسانه و تبلیغات دعوت میکنم که پویش #نه_به_تخلف_نه_به_جریمه را راهاندازی کنند و پلیس هم از آن حمایت میکند. خوب است مردم بدانند که از ۲۳تیرماه که مبلغ جرائم افزایش پیدا کرده است، میزان جریمههای رانندگی ثبت شده از سوی پلیس ۱۹درصد کمتر شده است. البته میزان ارتکاب جرائم رانندگی هم کمتر شده است.
حسینی با بیان این که بهطور متوسط جرائم رانندگی افزایش 3 برابری داشته است، تاکید کرد: همچنین تعداد کدهای جریمه از ۱۹۱کد به ۱۸۳کد کاهش یافت. از زمان افزایش مبلغ جریمهها تا کنون ۵۸درصد جریمهها در شهرها و ۴۲درصد در جادهها بوده است.
وی همچنین با بیان این که از این پس جریمههای رانندگی در بازه زمانی ۲۰اسفند تا ۲۰فروردین ۳۰درصد افزایش خواهد یافت ، گفت: در این مدت زمانی جریمههای رانندگی حدود یک سوم بیشتر میشود. همچنین در مورد برخی از تخلفات حادثهساز برای خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی هم جریمهها در تمام سال 2 برابر است.
حسینی از افزایش سقف جریمه برای توقیف خودرو خبر داد و گفت: سقف جریمهای که برای توقیف خودروها وجود دارد از 2 میلیون به 5 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی درباره کمین پلیس در جادهها هم گفت: بنای ما در پلیس راهور این است که اصلا ماموران کمین نکنند، این که مامور ما با خودروی راهور و سهپایه دوربین در کنار جاده یا راه میایستد دیگر کمین نیست. به نظرم در برخی از موارد باید به تعریف درستی از کلمه کمین برسیم.
ورود ماموران راهور به کشف حجاب
رئیس پلیس راهور در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا پلیس راهور در زمینه کشف حجاب وظیفهای دارد یا خیر؟ گفت: مقوله طرح عفاف و حجاب به تمامی یگانها و پلیسهای تخصصی ابلاغ شده است و پلیس راهور هم در این باره مسئولیت دارد.
وی همچنین از آغاز طرح ترافیک ویژه اربعین ۱۴۰۳از ۱۹مرداد ماه خبر داد و گفت: البته اکنون هم ماموران پلیس راهور در معابر منتهی به پایانههای مرزی حضور دارند. اما طرح رسمی و با تمام توان از ۱۹مرداد ماه آغاز می شود.
حسینی گفـت: ما همواره از مردم میخواهیم که از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند اما در مورد اربعین درخواست ما از زائران این است که از خودرو شخصی برای سفر به عتبات استفاده کنند. در پایانههای مرزی زیرساخت پارکینگ فراهم شده است و مشکلی در این باره وجود ندارد. همچنین لازم است که زائران حتما در سامانه مربوطه ثبت نام کنند.
رئیس پلیس راهور با بیان این که در سال گذشته بیش از 3 میلیون و ۵۰۰هزار زائر از مرزهای زمینی برای سفر به عتبات استفاده کردند، تاکید کرد: امسال پیشبینی میکنیم که آمار زائران ۱۰تا ۱۵درصد افزایش پیدا کند.
حسینی درباره نبود زیرساختهای ثبت تخلفات رانندگی در جادههای تازه ساخت هم اظهار داشت: ما بارها گفتهایم که نباید یک راه جدید شتاب زده افتتاح شود که نسبت به این موضوع انتقاد خود را اعلام کردیم و تاکید داریم که حتما باید زیرساختهای ایمنی و نظارتی در جادهها کامل و پس از آن نسبت به بهرهبرداری اقدام شود.
وی درباره سهم تقصیر دستگاهها در تصادفات هم گفت: ما این کار را انجام میدهیم و شهرداریها و راهداری به ترتیب سهم تقصیر را در حوادث رانندگی داشته اند.
رئیس پلیس راهور در ادامه به خدمات پلیس راهور اشاره کرد و گفت: در گذشته فرایند نقل و انتقال خودرو بیش از یک ساعت و نیم زمان میبرد، در حالی که امروز با اقدامات انجام شده این زمان به کمتر از 30 دقیقه رسیده است.