حسین انتظامی، یکی از کارشناسان میزگرد فرهنگی ایام انتخابات، معاون وزیر فرهنگ در دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده و تاکنون نقشهای متعدد اجرایی و مدیریتی در حوزه فرهنگ و رسانه داشته است. مهمترین محورهای گفت و گویی با این چهره رسانهای را در ادامه میبینید.
تلاش میکردم وارد جزئیات بشوم. مثلا فرض کنید به آقای زاکانی گفتم اتفاقا سوال کردن از شما راحتتر از پنج نفر دیگر است، چون همین الان در اندازهای کوچکتر، دارید یک کشور را اداره میکنید؛ و محصول نگاه شما را داریم میبینیم و لازم نیست بپرسیم دیدگاهتان در مورد حجاب چیست؟ آیا وقتی رئیسجمهور شدید، در سطح جامعه و کل کشور هم میخواهید همین کار را بکنید یا نه؟ عمق راهبردی (سوال از آقای جلیلی) یا اشاره به پوششی بودن بعضی نامزدها؛ البته طبیعی است که سوالات نباید مثل شابلون باشد، بلکه از هر کسی در حال و هوای خودش باشد و هر سوال در کانتکست خودش معنا مییافت. مثلا از آقای پزشکیان باتوجه به اینکه راجع به ایشان میگفتند گرایشات پانترکیسم دارد. البته من حتما باید سویه فرهنگی این موضوع را توجه میکردم و بحثم را با مجسمه فردوسی و هویت ملی شروع کردم و پرسیدم که درباره این موضوع چه موضعی دارید و چه تدبیری دارید که اطرافیان شما و کسانی که در ستاد شما هستند، اگر گرایشات تند یا افراطی پانترکیسم دارند، کنترل شود.
تلاش من این بود که رفتار حرفهای داشته باشم. یکی از وجوه رفتار حرفهای این است که حتی بعد از پایان میزگردها که کار تمام شده بود، باز هم خود را مقید میدانستم که مبادا یک جا یادداشتی بنویسم یا اظهارنظری بکنم یا اینکه توییتی بزنم که معنایش طرفداری از یکی از آن شش شخصیت باشد. در حالی که اگر در چنین میزگردی شرکت نمیکردم چه بسا بهعنوان یک فعال رسانهای، فرهنگی یا سیاسی نظر میدادم و از یک نامزد خاص یا جریان خاص حمایت میکردم. درست است که من کارمند صداوسیما نیستم، ولی پیش خود گفتم باید حرمت آن قاب را نگه داشت و سوءاستفاده نکرد.
وقتی یک نامزد همین حرفهای کلی درمورد فضای مجازی میزند و میگوید «فضای مجازی، هم تهدید دارد هم فرصت» ما باید درمورد جزئیات بپرسیم و نگذاریم او بتواند پشت حرفهای گرد و کلی پنهان شود. اصولا رعایت ادب در هر مصاحبهای لازم است، چه رسد به آنکه طرف مقابلتان نامزد ریاستجمهوری باشد، چون به هر حال او رئیسجمهور بالقوه است که قرار است نماد کل کشور باشد. البته کاری به این نداریم که بعضی خروجیهای شورای نگهبان، وهن عبارت «رجل» در قانون اساسی است.
متن کامل گفتگو را اینجـــا بخوانید