این روزها انتشار بی شماری از پیام ها، تصاویر و فیلمهای عجیب، اغراق آمیز و توهین آمیز برخی جریانات و گروههای سیاسی در رقابتهای انتخاباتی علیه رقیب خود فضای مجازی را متشنج کرده است.
فضایی که یک گزارش میدانی ساده از نظرات و دیدگاههای مردم و کاربران فضای مجازی به خوبی نارضایتی آنها را از فضای مسموم و غیر قابل توجیه انتشار و پخش مطالب کذب و شایعات و دامن زدن غیر اخلاقی به موضوعات را نشان میدهد.
این در حالی است که رهبر انقلاب در آستانه برگزاری انتخابات، به نامزدهای انتخاباتی و افکارعمومی توصیه فرمودند: «فرض بر این است که همه نامزدها، ایران و جمهوری اسلامی را دوست دارند، چون میخواهند در این نظام و برای خدمت به مردم، رئیس جمهور شوند؛ بنابراین نباید بگونهای صحبت کنند که دشمن خوشحال شود.».
اما این روزها، اظهار نظرها، پیامها و بحث و حدیثها در فضای مجازی که مخاطبان میلیونی هم دارد نه تنها در راستای این توصیه مهم صورت نمی گیرد، بلکه به نظر میرسد با دو مرحلهای شدن انتخابات این بار به طرز عجیب شاهد نوع خاصی از ادبیات گفتاری و ارتباطی به ویژه در مناظرهها و تبلیغات هواداران دو نامزد ریاست جمهوری هستیم!
ادبیات خاصی که واکنش منفی افکارعمومی جامعه را در پی داشته و دارد، البته نگرانی اصلی زمانی بیشتر میشود که این واکنشها و فضای مسموم پس از انتخاب فرد برگزیده مردم نیز توسط برخی هواداران نامزد شکست خورده ادامه داشته باشد و در حقیقت پس از انتخابات هم به دنبال کارشکنی و تخریب بی دلیل رقیب گذشته در انتخابات باشند!
البته باید توجه داشت که مردم از بحثهای سیاسی بی نتیجه، تخریب ها، نبود برنامه کاری و انتقادها و گلایههای بی دلیل و غیر منطقی نامزدها و هواداران آن ها به یکدیگر، خسته و کلافه میشوند.
متاسفانه این روزها خواسته یا ناخواسته بخشهایی از جامعه و افکار عمومی را به قدری از فضای واقعی یک رقابت سالم سیاسی دور کرده ایم و در حقیقت سیاست زده کرده ایم تا حدی که برخی امور طبیعی زندگیشان را به سیاست گره زدهاند و بخشی از افکار عمومی هم از مباحث سیاسی خسته شده است!
اگرچه مباحث سیاسی و اقتصادی و معیشت مردم ارتباط مستقیم با هم دارند، اما فراموش نکنیم تخریب بی دلیل و بدون پشتوانه فکری و اعتقادی و گره زدن بیش از حد موضوعات روز جامعه با مباحث سیاسی و گسترش و نشر بدون حساب و کتاب بحثهای بی نتیجه از طریق فضای مجازی نه تنها مناسب نیست بلکه جامعهای که به شکل نامناسب وارد سیاست شود، از محور اصلی خود که همان تفکر و تامل برای انتخاب درست و عقلانی است، غافل خواهد شد، همان موضوعی که بسیاری از کارشناسان و اهل فن هم نگران آن هستند، این موضوع اپیدمی شدن «بحران آلودگی کلامی» در بین برخی گروهها، مدیران و چهرههای سرشناس سیاسی است.