شهرآرا نوشت: نتایج یک تحقیق جدید در رابطه با تنش آبی کشور ما که توسط دکتر آلن حسنیان؛ استاد دانشگاه اکستر انجام شده، سیاست آبی ایران را به عنوان نمونهای از نگاه قومیگرایی به مسئله آب مطرح و درخصوص لزوم دیدگاه ملی به مسئله آب تأکید کرده است.
در این مقاله آمده است: کمبود آب دلیل اصلی بحرانهای زیستمحیطی ایران است و تقریباً ۲۸ میلیون نفر از ۸۵ میلیون نفر ساکن ایران در مناطقی با تنش آبی زندگی میکنند که این وضعیت با عنوان «ورشکستگی آب» شناخته میشود. این امر به ویژه در استانهای مرکزی کشور که رویکرد صنعتی دارند، بیشتر صدق میکند.
این مطالعه عدم رویکرد ملی دولتهای گذشته درخصوص مسئله آب را در کنار مسائل طبیعی که سایر کشورها را نیز درگیر کرده است، دلیل اصلی این کم آبی دانسته و میگوید، سیاستمداران در گذشته با نگاه قومی و استانی به مسئله تأمین آب نگاه کرده و در دولتهای پیشین شاهد بودیم که دولت مردان در استانهای خود تعریف مشاغل جدید و توسعه صنعت و کشاورزی را در دستور کار قرار داده و تغییر مسیر رودخانه، احداث سد، کانال و تونلها به طول هزاران کیلومتر نیز در راستای همین نگاه انجام شده و پس از تحمیل هزینههای بسیار بر کشور، شرایط تأمین آب را نیز بدتر کرده است.