به گزارش «اطلاعات آنلاین» دکتر سید علیرضا مرندی در نامهای با رویکرد تعیین جایگاه سلامت و کمک به حل مسائل نظام سلامت در دولت چهاردهم، به نامزدهای ریاست جمهوری نوشت: فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران که نقش مشاوره، نظریهپردازی و آیندهنگری در همه زمینههای سلامت و مشارکت در دیدهبانی و رصد همه ابعاد سلامت (ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی) را در کشور دارد، پیشنهادهای راهبردی خود را در حوزه سلامت برای دولت آینده با عنوان جایگاه سلامت در دولت چهاردهم، تقدیم میدارد.
امید است با عملیاتی شدن اولویتهای ارائه شده، جایگاه سلامت در نظام جمهوری اسلامی ایران از وضعیت نامطلوب کنونی، ارتقا یابد.
در بخشهای دیگری از این نامه اشاره شده است: که از مهمترین اصول، تحقق عدالت در سلامت همه جانبه است و لازمه برخورداری از عدالت در سلامت، اولویت دادن به اقدامات ارتقائی و پیشگیری، روزآمد کردن و تکمیل نمودن شبکه بهداشتی درمانی کشور در تمام سطوح است.
تکمیل شبکه مزبور علاوه بر کمک به برخورداری آحاد مردم از اولویت اقدامات ارتقائی و پیشگیری و نیز مراقبتها و خدمات اولیه سلامت و به ویژه تحقق عدالت در سلامت در جامعه، موجب صرفه جویی قابل توجهی در هزینهها و نیروی انسانی مورد نیاز و کاهش هزینههای کمرشکن و پرداخت از جیب مردم خواهد شد.
همچنین احیای کامل طرح داروهای ژنریک و نظام داروئی کشور از دیگر اولویت هائی است که باعث کاهش چشمگیر هزینهها خواهد شد.
مرندی در این نامه خاطرنشان کرد: از اولویتهای دیگر، بازنگری در نحوه گزینش و تربیت دانشجویان و ارزیابی مستمر آنان و نیز تجدید نظر در نحوه ارتقاء اعضای هیئت علمی است. باید آموزش ارزشهای انسانی اسلامی در همه آموزشها و محیطهای آموزشی و نیز در عرصه ارائه مراقبتها و خدمات سلامت به طور مطلوب و مستمر صورت پذیرد، به نحوی که ارزشهای مزبور در جامعه نهادینه شود. / انتهای مطلب