صادق کوشکی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به موج ثبت نامهای انتخاباتی میگوید: اینکه در این دوره تعداد زیادی از افراد برای حضور در انتخابات ثبت نام کرده اند، شاید غیرقابل پیش بینی بود، اما نمیتواند نشانگر موضوعی خاص باشد.
تحلیلگر اصولگرای سیاسی در ادامه میافزاید: باید منتظر باشیم که شورای نگهبان قانون اساسی کدام چهرهها را تایید میکند و چه کسانی را دارای صلاحیت کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری نمیبیند. البته احتمالا بعد از اعلام اسامی نامزدها، شاهد موجی از اعتراض خواهیم بود که باید اذعان داشت، همه این مسائل در فضای انتخاباتی امری طبیعی و غیرقابل اجتناب است.
به گفته وی، ایران در شرایطی به استقبال انتخابات میرود که نظام فقط ۵۰ روز وقت داشت تا مقدمات این امر مهم را فراهم کند. البته این کمیِ زمان برای جریانهای سیاسی هم شرایط فوق العادهای داشت. به هرحال مرسوم بود که تشکلها از یکسال پیش از روز رای گیری رایزنیهای خود را انجام بدهند. اما این بار این چهرهها بودند که با تصمیم شخصی ثبت نام کردند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در پیش بینی میزان رایهایی که در ۸ تیر به صندوقها ریخته خواهد شد، می گوید: واقعیت این است که مشارکت در چند انتخابات گذشته به حدی نبود که رضایتمندی به وجود بیاورد. اما این بار به طور حتم با مشارکتی خوب و قابل قبول مواجه خواهیم شد. البته مشارکت در انتخابات سینوسی است و گاهی زیاد و گاهی کم میشود. اما از هم اکنون علامتهایی دیده میشود که مشارکت بالا را نوید میدهد.
او در واکنش به ثبت نام قالیباف و نیکزاد که هفته پیش به عضویت هیئت رییسه مجلس درآمده بودند، می گوید: البته قانون به این افراد اجازه ثبت نام داده است. اما اینکه حضورشان در انتخابات آنهم در روزهای ابتدایی شروع به کار مجلس، خوب است یا بد، مردم در روز رای گیری به این سئوال پاسخ خواهند داد. یعنی اگر تایید صلاحیت شوند، مردم با رای خودشان قضاوت خواهند کرد.
کوشکی تاکید می کند: اینکه چه کسی و از کدام گروه رای بیاورد، مهم است. اما موضوع مهمتر این است که نظام از این امتحان سربلند بیرون بیاید و مدیریت کشور به دست کسانی نیفتد که با تصمیمهای نادرست اصول و اساس نظام اسلامی زیر سئوال برود.