تجارت نیوز نوشت: طی این مدت، ارزپاشی بازارساز همچون اهرمی مانع رشد قیمت دلار شد. رفت و برگشت دلار به محدودهای مشخص نشان داد دست سیاستگذار پر است. مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی از منظر تکنیکالی کف و سقف مشخصی برای اسکناس دلار عنوان کرد. او معتقد است فراز و فرودها به سیاستهای دولت بستگی زیادی دارد.
دلار بعد از پایان یافتن چالش میان ایران و اسرائیل در ابتدای سال که بازار ارز را تا کریدور ۶ و ۷ بالا برد، به دست سیاستگذار مهار شد. اسکناس آمریکایی تا نیمه کریدور پنجم پایین آمد و افت و خیزهای پلکانی در همین محدوده داشت؛ اما در روزهای اخیر با وجود اینکه ارزپاشی همچنان ادامه داشته است، قیمت دلار با رشد پلکانی به کانال پایانی کریدور پنجم صعود کرد و این اخبار و رویدادهای سیاسی بودند که به قیمت دلار روند دادند.
کف قیمت دلار کجاست؟
در همین راستا مجتبی دیبا، کارشناس اقتصادی، با نیمنگاهی به قیمت تتر در خصوص کف و سقف قیمت دلار اظهار کرد: «سقف کانال هشتم از کریدور پنجم را میتوان کف قیمت اسکناس دلار در نظر گرفت. در صورتی که دلار از این محدوده فراتر رود به کریدور ششم ورود میکند و قیمتها صعودی میشود.»
او به ناترازی قیمت اونس جهانی طلا نسبت به قیمت دلار در هفتههای گذشته اشاره کرد و گفت: «این واگرایی برای کلیت بازار چندان مساعد نبود. اگر بازارها همگرا بودند مناطق پایینتری در قیمت طلا دیده میشد.»
این کارشناس اقتصادی محدوده قیمتی دلار را در کریدور بالاتر پیشبینی کرد و توضیح داد: «با توجه به اینکه قیمت دلار در دو روز گذشته افزایشی بوده و به کانال پایانی کریدور پنجم صعود کرده، بنابراین سقف حمایتی خود را در روزهای گذشته شکسته است.»
او اضافه کرد: «بنابراین احتمالاً منطقه قیمتی بعدی برای دلار، پله چهارم از کانال ابتدایی کریدور ششم است؛ در غیر این صورت فضای ساید و حتی نیمه کریدور پنجم را میتوان برای دلار در نظر داشت.»
گارد نزولی طلای جهانی فرصت خوب سرمایهگذاری است
دیبا با اشاره به اینکه فراز و فرودهای قیمت دلار به سیاستهای دولت بستگی زیادی دارد، در خصوص قیمت اونس جهانی طلا گفت: «با توجه به اینکه اونس جهانی طلا در کوتاهمدت گارد نزولی دارد، انتظار میرود این گارد نزولی فرصتهای سرمایهگذاری خوبی برای فعالان بازار طلای داخلی فراهم کند.»
او در پایان روند آهسته و پیوسته صعود را برای قیمت دلار پیشبینی کرد و گفت: «یکی از دلایلی که کارشناسان روند قیمت دلار در بلندمدت را صعودی پیشبینی میکنند، رشد خروج سرمایه از کشور است. هرچند این خروج سرمایه به خاطر رکود بازارهای مولد و بازارهای سرمایه، مسکن و سهام مقداری افت کرده اما نسبت به افزایش قیمت دلار آلارم میدهد.»