پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۷
نظرات: ۰
۰
-

حجت الاسلام سید محمد علی ایازی معتقد است که به باور برخی از مردم علی رغم رفت و آمد دولت ها و طرح وعده‌های انتخاباتی، مشکلات مردم هنوز حل نشده و تغییری در شرایط موجود جامعه به وجود نیامده است و این ذهنیت تاثیر به سزایی در استقبال سرد جامعه از امر انتخابات دارد.

حجت الاسلام سید محمد علی ایازی، استادیار دانشکدهٔ حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین»، بر این جمله که «انتخابات باید با مشارکت بالا برگزار شود» تاکید می کند و می‌گوید: متاسفانه در چند سال گذشته انتخاباتی با مشارکت پایین را تجربه کرده ایم که این اصلا نمی‌تواند زیبنده نظام اسلامی باشد.

به باور وی، مشارکت پایین در سال های اخیر نشانه این است که بخشی از مردم این حس را داشتند که نامزد هم رای و هم نظری در رقابت انتخاباتی ندارند و به همین دلیل انگیزه‌ای برای رفتن پای صندوق رای نداشتند.

چرا تنور انتخابات در سال‌های اخیر سرد شده است؟

این چهره حوزوی معتقد است که علی رغم وعده های انتخاباتی، مشکلات مردم در ادوار مختلف رفع نشد و رفت و آمد دولت‌ها تغییری در شرایط موجود جامعه نداد و این باعث شد تا برخی از مردم گمان کنند که اساسا جایگاه ریاست جمهوری به دلائل زیادی نمی‌تواند به عنوان جایگاهی موثر و گره گشا باشد. بنابراین باید اذعان داشت، این ذهنیت تاثیر به سزایی در استقبال سرد جامعه از امر انتخابات دارد.

به گفته وی، در شرایط کنونی که با حادثه تلخ شهادت رییس جمهوری مواجه شده ایم باید در اسرع وقت انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کنیم و لازم است همه تلاش مان را به کار بگیریم تا افکار عمومی را به این ذهنیت برسانیم که با حضور در پای صندوق رای، می‌توانند در تعیین سرنوشت خود نقش آفرین باشند.

او ادامه می‌دهد: حضرت علی در نامه به مالک اشتر می‌گویند «إِنَّمَا یُسْتَدَلُّ عَلَى اَلصَّالِحِینَ بِمَا یُجْرِی اَللَّهُ لَهُمْ عَلَى أَلْسُنِ عِبَادِهِ فَلْیَکُنْ أَحَبَّ اَلذَّخَائِرِ إِلَیْکَ ذَخِیرَةُ اَلْعَمَلِ اَلصَّالِحِ» به این معنی که افکار عمومی برخواسته از رای و نظرات مردم است و اصول خداوند هم بر اساس تفکرات جامعه است. به همین دلیل نظام هم باید مشروعیت خود را از نظر و رای مردم عامه طلب کند تا بتواند در راستای تحقق اهداف و در نتیجه تزریق آرامش به جامعه قدم‌های اصولی برداشت.

این چهره حوزوی - سیاسی درباره راهکار لازم برای مشارکت بالا در انتخابات می‌گوید: تصمیم گیران باید مشکل مردم را شناسایی کنند و بعد با برنامه ریزی دنبال رفع مشکل باشند. مشکل انتخابات چیزی جز گزینش جناحی کاندیدا‌ها نیست که باید این رویه اصلاح شود تا گروه های مختلف مردم نماینده‌ای هم نظر با خود را در رقابت‌های انتخاباتی داشته باشند.

این فعال سیاسی می‌افزاید: اگر قرار باشد، در انتخابات آتی که اتفاقا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است مردم بیایند و در صحنه حاضر شوند، به عقلا و افراد کارآمد همه طیف‌ها مجوز رقابت داده شود تا از این طریق هم نظام مشروعیت بالای خود را به رخ دنیا بکشد و هم دولتی روی کار بیاید که نماینده اکثریت ملت است.

ایازی در پایان یادآور می‌شود: در این شرایط نمی‌توانیم درباره افراد به طور مصداقی بحث کنیم. تاکید و تکرار می‌کنم، باید افراد باتجربه و دلسوز به این نتیجه برسند که حضورشان می‌تواند رضایت اکثریت مردم را برآورده کند. در پایان ذکر این نکته را لازم می‌دانم، کاندیدای ریاست جمهوری باید پشتوانه مردمی داشته باشد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی