به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از سایکوپست، تحقیقات اخیر نشان داده است که چگونه سطوح مختلف روشنایی - اندازه گیری میزان نور - می تواند هوشیاری و عملکرد شناختی را در انسان افزایش دهد. این مطالعه نشان داد که سطوح نور بالاتر بر مناطق خاصی از ناحیه مغز به نام هیپوتالاموس تاثیر میگذارد و عملکردهای شناختی خاصی را در طول وظایفی که شامل پردازش اجرایی و احساسی میشود، افزایش میدهد.
انگیزه اصلی این مطالعه که در مجله eLife منتشر شد، این بود که بفهمیم چگونه شدت های مختلف نور بر مغز انسان، به ویژه هیپوتالاموس، که نقش مهمی در تنظیم خواب، بیداری و عملکردهای شناختی دارد، تاثیر دارد.
آزمایش روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که مناطق خاصی از مغز به روشهایی به نور واکنش نشان میدهند که بر رفتار تاثیر میگذارد، اما انسانها پیچیدگیهای فیزیولوژیکی و عصبی متفاوتی دارند.
در حالی که به خوبی ثابت شده است که نور بر عملکردهای بیولوژیکی مانند خواب و بیداری تاثیر می گذارد، تأثیرات خاص نور بر فعالیت مغز انسان، به ویژه در رابطه با عملکرد شناختی، کمتر شناخته شده است. هیپوتالاموس، یک منطقه حیاتی مغز که در تنظیم ریتم شبانه روزی و هوشیاری دخیل است، به دلیل نقش مرکزی آن در این عملکردها، تمرکز این مطالعه بود.
ایسلی کمپبل، دکترای عصب شناسی از دانشگاه لیژ بلژیک و رئیس تیم تحقیقاتی این دانشگاه میگوید: ترجمه یافتههای مربوط به تاثیر قرار گرفتن در معرض نور بر مغز در مدلهای حیوانی به انسان، فرآیند دشواری است، زیرا بلوغ قشر در انسان، پردازش شناختی بسیار پیچیدهتری را ممکن میسازد. این تیم تحقیقاتی اعتقاد دارد که نور متعادل با عملکرد بهبود آموزش مرتبط است.