به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از فیوچریسم، عادت کتابخوانی در عصر دیجیتال در حال تکامل است. آمارها درباره تعداد افرادی که در این دهه نسبت به دهه قبل داستان میخوانند بسیار متفاوت است. گرایش جدیدی در جامعه وجود دارد که در آن افراد سعی میکنند آثار داستانی و رمان بخرند و اطلاعات غیرداستانی مانند اخبار، حوادث، و اطلاعات را از اینترنت پیگیری کنند.
لنا ویمر، محقق فوق دکتری در دانشگاه ماکسیمیلیان آلمان، طی تحقیقی گسترده روی کاربران کتابخانههای این کشور نشان میدهد که خواندن کتابهای داستانی نسبت به دیگر کتابها تاثیر بهتری روی کارکرد مغز و مهارتهای شناختی افراد دارد.
این محقق آلمانی میگوید: در دهههای گذشته، محققان بارها تاثیر خواندن داستان در کارکردهای مغزی را ثابت کردهاند ولی در مطالعه محققان دانشگاه ماکسیمیلیان به طور عملی نشان داده شد که کارکردهای مغزی در نوارهای مغزی بهتر ثبت شدند.
ویمر و همکارانش برای اینکه بفهمند خواندن داستان بر مغز چگونه تاثیر میگذارد، دو آزمایش آنالیز مغزی موسوم به متا آنالیز انجام دادند. در اولین متاآنالیز، که شامل دادههای 70 کتاب داستان و بیش از 11هزار شرکتکننده بود، محققان دریافتند که خواندن داستانهای تخیلی تاثیر مثبت بیشتری نسبت به دیگر ژانرهای داستانی داشتند.
دومین متاآنالیز، که شامل 114 کتاب داستانی و غیرداستانی بود، با حضور بیش از 30هزار داوطلب همبستگی مثبت و قابلتوجهی را بین خواندن داستانها و تواناییهای شناختی، بهویژه زمانی که صحبت از مهارتهای کلامی، استدلال، تفکر انتزاعی و حل مسئله میشد، ثبت شد.
ویمر گفت، هر دو متاآنالیز روندهای مشابهی را نشان دادند: اینکه افرادی که زیاد داستان می خوانند نسبت به افرادی که کم یا اصلاً داستان نمی خوانند، مهارت های شناختی بهتری دارند.