خبرآنلاین نوشت: عربستان سعودی برای جلوگیری از انتشار میکروبها و محافظت از سلامت زائران حج، یک نوآوری تحت عنوان «تسبیحهای ضدعفونیکننده دست» در جهان را معرفی کرد.
این تسبیحهای خاص حاصل ایدهپردازی یک استارتاپ بریتانیایی (Aetha Design) است؛ که از سال جاری در مراسمات حج به زائران عرضه میشود. خاصیت «ضدعفونیکنندگی»، مزیت نوین و برتر این تسبیحهاست؛ که میتوان با گرداندن تسبیح، پوست دست را از آلودگی زدود.
جنس این تسبیحها از چیست؟
در این نوآوری، به جای الکل صنعتی از عصاره برگ چای استفاده شده است. روغن درخت چای، به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی متعددی که دارد، سالهاست که در صنعت داروسازی و محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. در پروسه ساخت این محصول، مهرههای تسبیح طی فرایند قالبگیری، با عنصر ضدعفونیکننده (روغن درخت چای) به طور کامل پوشش داده میشوند و حتی پس از تمامشدن ماده ضدعفونی و از بین رفتن پوشش مهرهها، این وسیله به عنوان یک تسبیح معمولی سبزرنگ قابل استفاده است و بهعبارتی «یکبار مصرف» نیست.
در پی همهگیری کووید-۱۹، تأکید مصرفکنندگان بر سلامت و پیشگیری از بیماری، بهویژه در فضاهای شلوغ و اجتماعات بزرگ، اعم از زیارت حج، افزایش یافته است. از همین رو، محصولاتی با قابلیت ارتقای بهداشت و ایمنی در برابر انواع ویروسها و بیماریها، بیش از پیش مورد استقبال قرار میگیرند.
تولید و عرضه تسبیحهای ضدعفونیکننده (ProtecTasbih) همچنین نشان میدهد که نوآوری چگونه میتواند شیوههای قدیمی را بدون تغییر ماهیت و اهمیت فرهنگی آنها بهبود بخشد.