به گزارش «اطلاعات آنلاین»، دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در برههای فعالیت را آغاز میکند که نمایندگان منتخب مردم به دلیل وضعیت موجود، ماموریتی دشوارتر از دوره های قبلی را پیش روی خود میبینند.
محمد مهدی عبد خدایی در این باره به «اطلاعات آنلاین» میگوید: مجلس عصاره ملت و نماد فکری ملت و نظام اسلامی به شمار میرود. به همین دلیل نمایندگان در قدم اول باید به ارزیابی و شناخت دقیقی از وضعیت جامعه برسند تا بتوانند قوانینی برای پاسخ گویی به مطالبات مردم تهیه و تدوین کنند.
به گفته وی، تدوین قوانینی بدون اطلاع از نیازهای مردم و شرایط جامعه صرفا قوانینی نمایشی خواهند بود.
او میافزاید: برادر من (محمد هادی عبد خدایی) زمانی که در مجلس اول نماینده بود، قبل از سخنرانی ۸ روز مطالعه کرده بود تا نیازهای جامعه را درک کند تا نطق پیش از دستور او تاثیرگذار باشد. به باور من برخی از چهره ها اگرچه انقلابی هستند اما به دلیل عدم مطالعات دقیق و مناسب اجتماعی و عدم شناخت نیازهای جامعه نمی توانند اثرگذار باشند. برخی هم ممکن است، در میان مردم چهرهای شناخته شده و حتی مقبول باشند، اما دانشی از قانون گذاری ندارند که اگر وارد مجلس شوند، نمیتوانند نمایندهای موثر در راستای رفع مشکلات و اصلاح امور باشند.
از طرفی نیز مردم، صاحب نظران و نخبگان جامعه انتظار دارند، کسانی که وارد صحن بهارستان میشوند با آگاهی لازم در جلسههای مجلس شورای اسلامی حاضر شوند.
این فعال سیاسی یادآور میشود: امام (ره) در دیداری که با نمایندگان مجلس خبرگان رهبری داشتند، فرموده بودند که «نماینده قیم مردم نیست. وکیل و خدمتگذار مردم است» . بنابراین منتخبان مردم باید با توجه به سیره و خط مشی امامین انقلاب و نظام، برای برآورده کردن توقعات و مطالبات مردم تلاش کنند.
وی با اشاره به هشدارهای اخیر رهبر معظم انقلاب به منتخبان جدید مردم مبنی بر این که «مراقب باشند با دعوا راه انداختن، سخنان اختلاف انگیز و ستیزه گری های دشمن پسند کام ملت و فضای سیاسی کشور تلخ نشود»، تاکید میکند: نمایندگان مجلس همچنین باید از حاشیه سازی و مباحث جناحی_سیاسی پرهیز کنند تا از این طریق وقت و انرژی شان فقط در راستای اصلاحات امور هزینه شود. البته متاسفانه از هم اکنون شاهد برخی از بداخلاقی های سیاسی و گفتار و رفتار تامل برانگیزی هستیم که هیچ کدام شان هیچ ربطی به مسائل و مشکلات مردم ربطی ندارند.
او یادآور می شود: مردم ایران در ایام اخیر تنگناهای اقتصادی را با تمام وجود تجربه میکنند. بر همین اساس نمایندگان مجلس دوازدهم، به ویژه آنانی که در حوزه اقتصاد کارشناس و متخصص هستند، از همان روز اول باید مطالعه کنند تا ببینند، چطور میتوانند از پتانسیلهای داخلی برای بازکردن گرههای کور اقتصای بهره ببرند. تاکید و تکرار میکنم، هیچ هدف و هیچ بحثی نباید نسبت به شرایط اقتصادی در اولویت باشد تا بلکه جامعه بتواند با ترمیم فضای اقتصادی به سامان و اطمینان از آینده برسد.
عبدخدایی می گوید: نمایندگان مجلس همچنین در کنار قانون گذاری، رسالت مهم نظارت را هم عهده دار هستند. این روزها با توجه به همسویی سیاسی قوای مجریه و مقننه این نگرانی است که نمایندگان با سیاسی کاری و توجه به منافع جناحی از ضعفهای دولت چشم پوشی کنند که باید گفت، این مصداق بارز خیانت به کشور و همچنین خیانت به امانت است. چرا که تک_تک رایهای مردم امانتی مهم و گرانبها در دستان نمایندههای مجلس است.