به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از نوریج، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه تورنتو، مشخص کرد که چگونه علاقه افراد به قهوه، همراه با ترکیب ژنتیکی آنها میتواند بر سلامت کلیهها تاثیر داشته باشد.
تاثیر قهوه بر سلامتی همیشه موضوع بحث بوده است. مطالعات قبلی تصاویر متناقضی را ترسیم کردهاند، با برخی هشدارها درباره اثرات مضر کافئین بر سلامت کلیهها، در حالی که برخی دیگر مزایای محافظتی آن را پیشنهاد میکنند.
با این حال، این تحقیق جدید ملاحظاتی را مطرح کرده که تعامل بین مصرف کافئین و ژنتیک نام گرفته است.
این مطالعه با تمرکز بر افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند، معادل حدود 300 میلیگرم اسپرسو، نقش مهمی را که ژنهای ما در نتایج سلامت ایفا میکنند، شرح میدهد.
نکته قابل توجه، در جاهایی مانند کانادا و ایالات متحده، میزان مصرف روزانه کافئین توصیه شده برای بزرگسالان به 400 میلی گرم محدود شده است.
در مطالعه جدید مسئله ژنتیک افراد و میزان متابولیسم کافئین در بدن مطرح شده و ثابت شده که میزان تجزیه و متابولیسم مواد موجود در قهوه در افراد متفاوت است و باید به میزان آن توجه کرد.
امروزه، با در دسترس بودن آزمایشهای ژنتیکی برای تغییراتی مانند ژن CYP1A2، افراد میتوانند توصیههای شخصی در مورد مصرف کافئین خود و پیامدهای بالقوه آن برای سلامتی دریافت کنند.
محققان با بررسی شاخصهای سلامت کلیهها مانند آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون دریافتند که متابولیسمهای کندی که قهوه مصرف میکنند با خطر بیشتری برای مشکلات کلیوی روبرو هستند.
این مطالعه با سرپرستی احمد السوهمی استاد دانشگاه تورنتو در مجله پزشکی JAMA Network منتشر شد، که نشان میدهد که تاثیر انتخابهای غذایی ما، مانند مصرف قهوه، میان همه مردم جهان مشترک نیست، بلکه عمیقاً شخصی است و تحت تاثیر ژنتیک است.
درک استعدادهای ژنتیکی ما میتواند منجر به انتخابهای سبک زندگی سالمتر شود که به طور خاص برای نیازهای فردی ما طراحی شده است و راه را برای تصمیمگیریهای آگاهانهتر و موثرتر تغذیه هموار میکند.