شنبه ۴ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
نظرات: ۰
۰
-
در نوروز چطور روزه بگیریم؟

یک متخصص تغذیه گفت: بهتر است روزه‌داران در دیدو بازدیدهای نوروزی از خوردن غذاهای پرحجم و آجیل‌های شور پرهیز کنند.

میزان نوشت: منصور رضایی با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز به بیان توصیه‌هایی پرداخت و گفت: توصیه‌می‌شود در این ایام تلاش شود تا مهمانی‌ها بیشتر جنبه دید و بازدید داشته باشد و برای سیر کردن شکم نباشد چراکه اگر بعد از افطار حجم زیادی تنقلات مصرف کنیم دیگر نمی‌توانیم شام بخوریم و بنابراین شام حذف یا محدود می‌شود که این امر را در ماه رمضان توصیه نمی‌کنیم، بهتر است همان طور که در طول روز خوشتن داری کردیم در افطار و موقع پذیرایی در مهمانی‌ها نیز خویشتن داری را بیشتر کنیم تا بتوانیم شام و سحری را نیز میل کنیم.

وی درباره مصرف آجیلنیز گفت: اگر قرار است در این ایام از آجیل استفاده کنیم، بهتر است از آجیل تازه و بی‌نمک استفاده شود و آجیل‌های شور و کهنه مصرف نشود چراکه آجیل شور عطش آور است و نیاز به آب را در طول روز زیادتر می‌کند؛ شاید در آن لحظه متوجه نشویم، ولی روز بعد عطش زیادی را تجربه می‌کنیم. همچنین توصیه می‌شود آجیل شناسنامه‌دار باشد و از مراکز معتبر تهیه شود.

این متخصص تغذیه درباره مصرف شیرینی‌ها افزود: خوشبختانه در فرهنگ ایرانی‌ها در ایام نوروز برخلاف ۱۱ ماه دیگر اندازه شیرینی‌ها کوچک می‌شود که انتخابی عاقلانه است، اگر می‌خواهیم شیرینی را همراه با چای میل کنیم بهتر است شرینی را همراه با چای ولرم و کمرنگ میل کنیم چراکه اگر چای پررنگ و داغ باشد باعث مصرف بیشتر قند و شیرینی می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه باید در نگهداری میوه‌ها و شیرینی‌ها دقت کنیم که فاسد نشود و فرد را دچار مشکل معده نکند، بیان کرد: اگر قصد سفر در ایام نوروز را دارید باید به یاد داشته باشید که یکی از مواردی که مشاهده می‌شود اسهال مسافرتی است. فردی که قصد ده روز می‌کند و در مسافرت روزه می‌گیرد ممکن است و در طول سفر  آب به آب و دچار اسهال مسافرتی شود. یکی از مواردی که ما را در این زمینه بیمه می‌کند مصرف ماست است که در ایام سفر بسیار اثربخش است، مورد بعدی رعایت بهداشت آب است و توصیه می‌شود از هر جا آب ننوشیم و حتما آب لوله کشی و بطری مصرف کنیم و همچنین بهداشت دست‌ها نیز در سفر اهمیت بسیاری دارد.

رضایی درباره مصرف هندوانه و طالبی که در ماه مبارک رمضان افزایش پیدا می‌کند، توضیح داد: این‌ها میوه‌های نوبرانه هستند و مصرفشان چندان توصیه نمی‌شود، همچنین استفاده از گوجه سبز و چاقاله بادام که از میوه‌های فصل بهار هستند را نیزتوصیه نمی‌کنیم چراکه هضم این میوه‌های نارس سخت است و موجب ایجاد مشکل گوارشی می‌شود.

این پزشک متخصص همزمان با فصل بهار نیز به بیان توصیه‌هایی پرداخت و گفت: بهار همراه با آلرژی‌های فصلی است که گردافشانی یکی از عوامل آن است و ممکن است هر فرد نیز به یک ماده حساسیت داشته باشد. توصیه کلی در بحث آلرژی ۲ نکته است که یکی دوری از مواد آلرژی زا است که به کمک ماسک زدن انجام می‌شود و دیگری تازه خوری است؛ رژیم غذایی تازه خوری برخلاف رژیم‌های کهنه خوری اعم از کنسروخوری، فریزر خوری و غذای مانده و رستورانی، به ما در کنترل آلرژی بسیار کمک می‌کند.

وی افزود: بهتر است در ایام سفر خیلی به سمت لبنیات به ویژه شیر و پنیر غیرپاستوریزه نرویم، با اینکه شیر و پنیر محلی بسیار وسوسه انگیز است، اما سعی کنیم در ایام سفر بیشتر از ماست استفاده کنیم چرا که ماست هم قابلیت ضدآلرژی دارد و هم ما را از بسیاری از مشکل‌های گوارشی به ویژه در سفر دور می‌کند، شیر و پنیر همچنین می‌تواند آلودگی‌هایی همچون تب مالت را در افراد ایجاد کند.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی