نرگس خانعلی زاده در ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات نوشت: صفحه شیما قاسمی، یکی از متفاوتترین محتواهایی است که این روزها در شبکههای اجتماعی، دست به دست می شود و دهان به دهان میچرخد؛ دختر جوانی که با تحصیلات مهندسی برق- الکترونیک، مجموعه تعمیرات تخصصی لوازم خانگی را راه انداخته و عنوان اولین بانوی تعمیرکار را به خودش اختصاص داده است. حالا و در آستانه سال نو، چند راهکار برای تعمیر، شستشو و افزایش کارایی لوازم برقی خانه و آشپزخانه ارائه کرده است. در این گزارش، برخی از این راهکارها را بررسی میکنیم .
ماشین ظرفشویی
اگر ماشین ظرفشوییتان شستشوی خوبی ندارد و یا بر روی ظروف، لکهای متفاوتی بر جا میگذارد، لازم است که سرویس دورهای ظرفشویی را با مواد جرمگیر مناسب و اصلی، انجام بدهید. آبفشانها را بیرون بیاورید و کامل تمیز کنید.نمک دستگاه را حتما چککنید و اگر نمک ندارد، حتما آن را پر کنید چرا که نمک باعث میشود که سختی آب کم شود و شستشوی بهتری داشته باشد. در نظر داشته باشید که اگر سبد ظرفشوییتان زنگزدگی دارد، آن را حتما تعمیر کنید، به دلیل اینکه اگر زنگ زدگی را جدی نگیرید، داخل ماشین هم زنگ میزند و کابین سوراخ
میشود.
در نهایت هم این نکته را بدانید که هیچوقت پیش از چیدن ظروف در ماشین، آنها را نشویید چرا که دستگاه سنسور کثیفی ظروف دارد و این کار باعث میشود که دستگاه، شستشوی ظروف را به درستی انجام ندهد.
جاروشارژی
هر دستگاهی که شارژی هست، یعنی از باتری تغذیه میشود. پس مواردی که باید رعایت کنید این است که دستگاه دائم در شارژ نماند. باتری باید شارژ و دشارژ شود. وقتی مکش جاروشارژی کم شد، بلافاصله آن را به شارژ نزنید چون باتری داغ هست و آسیب میبیند. خوب است بدانید که عمر مفید باتری بین دو تا سه سال است.
اتو بخار
برای دستگاههای حرارتی، حتما از آب جوشیده سرد یا تصفیهشده استفاده کنید. تا حد امکان اجازه ندهید که آب داخل اتو بماند تا رسوب شود. بعد از استفاده، حتما کلید بخار اتو را ببندید؛ چرا که در بیشتر مواقع، علت آبریزش اتو همین است و چون اتو سرد هست، به جای بخار، اتو آبریزش دارد. اگر اتو کلید (calc) یا رسوبزدایی دارد، هر وقت بخارش کم شد، حتما آن را بزنید. در غیر این صورت، بسته به مصرف و استفادهتان، در حالت داغ چند بار بخار با فشار بگیرید تا داخل دستگاه رسوب نگیرد. این را هم بدانید که اگر آبپاش اتو کار نمیکند، احتمالا به دلیل گرفتگی منافذ آبپاش است که میتوانید با یک سوزن، آن را تمیز کنید.
کتری برقی
برای اینکه کتری برقی شما آسیب نبیند و عمر طولانیتری داشته باشد، نباید اجازه بدهید که کف دستگاهتان رسوب داشته باشد. اگر حجم رسوب کف دستگاه زیاد است، بهتر است از مواد جرمگیر مخصوص استفاده کنید و اگر کم هست، بهتر است از یک لیوان سرکه و یک قاشق جوش شیرین استفاده کنید، سپس اجازه بدهید این مواد همراه با آب داخل دستگاه بجوشد تا رسوبزدایی انجام شود. بعد از اینکه تمیز شد، میتوانید بعد از هر بار استفاده، کف کتری را با اسکاچ تمیز کنید تا رسوب آن زیاد نشود؛ چرا که به دلیل اینکه وقتی رسوب زیاد باشد، فشار زیادی به المنت وارد میشود و دستگاه آسیب میبیند.
لباسشویی
درپوش فیلتر خروجی که در قسمت پایین دستگاه هست را باز کنید و داخلش را کاملا تمیز کنید.لاستیک لباسشویی را کاملا با دستمال مرطوب و سوراخهای روی لاستیک را با گوشپاککن تمیز کنید. جای پودر را هم بیرون بیاورید و آن را با مسواک به خوبی بشورید و در نهایت، از جرمگیر مناسب لباسشویی، طبق دستورالعمل استفاده کنید.
مایکروویو
یکی از توصیههای کاربردی برای شستشوی مایکروویو این است که به مدت ۵ دقیقه، یک ظرف آب با ظرفیت ۳ لیوان و یک قاشق جوش شیرین را داخل دستگاه بگذارید تا به جوش بیاید. داخل کابین را با دستمال و اسپری چند منظوره تمیز کنید. اگر میتوانید، مایکروویو را برعکس کنید تا المنتهای سقف را نیز تمیز کنید. ورق میکا(عایق) را بیرون بیاورید و اگر سیاه شده است، حتما آن را عوض کنید. اگر سینی مایکروویو فلزی هست، حتما آن را با آب گرم بشورید که چربی بر روی آن باقی نماند. برای تمیزی کلیدها هم میتوانید آن را با مسواک نرم و کمی اسپری تمیز کنید. فراموش نکنید که پیش از هرگونه تمیزکاری و شستشو، دستگاه را از برق بکشید و اسپری را به دستمال بزنید نه به خود دستگاه!
جاروبرقی
ابتدا برس، لوله تلسکوپی و لوله خرطومی را تمیز کنید تا چیزی داخل آن نباشد. کیسه جارو اگر پر شده است، آن را دور بیندازید، فیلتر پشت پاکت و فیلتر بیرونی جاروبرقی هم اگر تازه نیست، یک فیلتر جدید جایگزین آن کنید. سپس درب جاروبرقی را ببندید و در حالت روشن و با مکش زیاد، چندین بار دستتان را و در حد چند ثانیه، جلوی مکش آن بگیرید و بردارید تا اگر گرد و خاکی هست، کامل تخلیه شود.
یخچال
برای سرویس خانگی یخچال، کندانسور یخچال که پشت دستگاه قرار دارد را تمیز کنید؛ بهتر است ابتدا کندانسور را جارو بزنید و سپس با دستمال مرطوب، آن را کامل تمیز کنید. تمام قسمتهای پشت دستگاه اعم از موتور و...را تمیز کنید. لاستیک یخچال و فریزر را کامل با دستمال مرطوب تمیز کنید و با یک آهن ربا، به صورت آرام، آن را روی لاستیک بکشید تا لاستیک یخچال تقویت شود.