اطلاعات نوشت: امروزه گرانی اقلام و اجناس به یک دغدغه تبدیل شده است که به دلیل عدم نظارت کافی دستگاه های ذیربط، این معضل در مناطق گردشگرپذیر نظیر استان مازندران بیشتر مشهود است و بر همین اساس ساکنان بومی و غیربومی انتظار دارند تا متولیان امر با اتخاذ تدابیر مناسب، نسبت به مدیریت و تنظیم بازار در آستانه نوروز گام بردارند.
یکی از اقلام خوراکی که مصرف آن به دلیل گرانی های مکرر، منحصر به اسفندماه شده است، ماهی سفید است و فروشندگان در روز بازارهای شهرهای مختلف مازندران به طور سیار و یا مقابل مغازههایشان انواع ماهی را به نرخ ۱۵۰تا 500 هزار تومان به فروش می رسانند.
به گزارش مهر، بازار میوه هم جنب و جوش ویژهای دارد، هرچند قیمت پرتقال تامسون داخل باغ به ازای هرکیلوگرم ۵تا ۷هزار تومان است اما برخی مغازه داران به شدت روی قیمتها کشیدهاند و این میوه تا کیلویی ۴۰هزار تومان هم به فروش میرسد !
بازار آجیل هم بیش از سال های گذشته رنگ و بوی گرانی به خود گرفته است به نحوی که مردم برای خرید یک کیلوگرم آجیل مخلوط باید چند صد هزار تومان هزینه کنند.
گوشت قرمز در کانال ۶۰۰ هزار تومان!
گوشت قرمز این روزها در کانال ۶۰۰هزار تومان درنوسان می باشد و همین مساله سبب شده است شمار زیادی از خانواده ها یا از خرید آن منصرف شوند و یا به میزان اندک تهیه کنند. قیمت گوشت مرغ هم بین ۸۶تا ۱۰۰هزار تومان در نوسان است تا نشان دهد هیچگاه تابع مصوبات تنظیم بازاری نبوده است .
علیزاده یک شهروند ساروی با بیان این که قیتها هر روز نوسان دارد و گران میشود، ضعف نظارت را از جمله دلایل گران فروشی می داند و می افزاید: به عنوان نمونه قیمت گوشت قرمز در قصابیهای مختلف و یا قیمت گوشت مرغ هر روز متفاوت و دست خیلیها از آن کوتاه شده است.
شهروند دیگری هم با اشاره به این که بسیاری از عرضه کنندگان کالاها دلیل گرانی را نوسانات قیمت ارز بیان میکنند، تاکید می کند: این در حالی است که تولید بسیاری از این اقلام ربطی به ارز و نوسانات آن ندارد.
مسئولان چه می گویند؟
در حالی که شهروندان از وضع نامناسب قیمتها و گرانی ها گلایه دارند، متولیان تنظیم بازار هم در آستانه نوروز از تشدید نظارت بر بازار خبر می دهند،مساله ای که در صورت اجرای صحیح می تواند به نتایج مطلوبی منتج شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه با بیان این که ۳تن گوشت قرمز منجمد با قیمت تنظیم بازار در شهرستان سوادکوه در حال توزیع است، می افزاید: تأمین اقلام و کالاهای اساسی مردم از اولویتهای اساسی شهرستان است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنیم.
محمدعلی سلیمانی با اشاره به توزیع ۳تن گوشت قرمز در فروشگاههای شهرستان سوادکوه، می افزاید: توزیع گوشتهای طرح تنظیم بازار در شهرستان آغاز شده و با قیمت مصوب ۲۲۰هزار تومان تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد . همچنین طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز از نیمه اسفند ماه در مازندران آغاز شده است که برای اجرای این طرح، مراکز عمده نگهداری کالاها و شرکتهای پخش و غیره زیر تیغ و رصد ناظران قرار میگیرند.
نادعلی کهنسال مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران هم از آغاز طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳از 16 اسفند ماه خبر می دهد و می گوید: این طرح نظارتی تا ۲۴فروردین سال ۱۴۰۳ادامه خواهد داشت.
وی می افزاید: برای اجرای هرچه بهتر این طرح، جلسات گوناگون هماهنگی با تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، بسیج اصناف، اتاق اصناف، غله و خدمات بازرگانی و … برگزار شده است که یکی از اولویتهای اصلی این طرح نظارت بر مراکز عمده نگهداری کالا شامل سردخانهها، بنادر، انبارها، میادین میوه و تره بار برای تأمین و توزیع کالاهای اساسی از قبیل خرما، شکر، مرغ، گوشت قرمز، میوه و تره بار با هماهنگی جهاد کشاورزی خواهد بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با اعلام این که نظارت بر شرکتهای پخش و عمده فروشان از دیگر اهداف این طرح است، از تشدید نظارت بر واحدهای صنفی عرضه کننده کالا و پوشاک مورد نیاز عموم مردم (البسه، کیف و کفش، آجیل، میوه و تره بار و شیرینی) در زمان اجرای این طرح خبر می دهد .وی ادامه می دهد: همچنین واحدهای اقامتی، پذیرایی، گردشگری، حمل و نقل کالا مورد رصد بازرسان قرار خواهد گرفت.کهنسال از عموم شهروندان مازندرانی درخواست می کند در صورت مشاهده هر گونه گرانفروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، گرانفروشی، تقلب مراتب را به تلفن ۱۲۴گزارش کنند.