ابوالقاسم قاسم زاده: بیش از یک و نیم میلیون فلسطینی آواره از غزه به منطقه کوچک «رفح» در کنار مرزهای مصر پناه بردهاند.
بمبارانهای ممتد غزه در حالی آغاز شد که «نتانیاهو» به ساکنان آن اعلان کرده بود تا هر چه زودتر «غزه» را ترک کنند و در «رفح» شهر کوچک مرزی با مصر پناه گیرند.
اکنون ارتش رژیم صهیونیستی به دستور نتانیاهو در فاصله کوتاهی 50 بار «رفح» را بمباران هوایی کرده است.
بنابر گزارشهای اولیه، 110 فلسطینی در این حملهها قتل عام و 3 مسجد نیز ویران شدهاند! رسانهها از استفاده ارتش اسرائیل از بمبهای ممنوعه در این حملات خبر دادهاند.
حماس در اطلاعیه رسمی خود نوشته است: «حمله به «رفح» با هدف وادار کردن مقاومت به چشمپوشی از شروطش برای «آتش بس موقت» صورت گرفته است.» دولت مصر اعلان کرده است:«... در صورت حمله زمینی اسرائیل به رفح، از معاهده کمپ دیوید خارج میشود.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی شدید از وخامت اوضاع در شهر رفح گفت: «... ما به شدت نگران وضعیت مرز غزه ـ مصر (رفح) هستیم، جایی که عملیات نظامی جدید توسط ارتش اسرائیل صورت گرفته است.»
قتل عام 110 فلسطینی در 50 حمله هوایی ارتش اسرائیل به رفح، شرایط کنونی جنگ را پیچیدهتر کرده است، تا آنجا که موجب گفتگوی تلفنی پرتنش میان «جو بایدن» و «نتانیاهو» شد.
این حمله و قتل عام جدید زنان و کودکان و مردم عادی فلسطینی چند نکته را درباره بحران کنونی آشکار کرده است که به اختصار عبارتند از:
1ـ «نتانیاهو» و دولت راست افراطی او هم در داخل اسرائیل و هم در جامعه بینالمللی در «بن بست» قرار گرفته است. در داخل اسرائیل همه نخستوزیران گذشته دولت اسرائیل خواهان استعفای فوری او از نخستوزیری و برکناری دولت راست افراطی شدهاند که در صحنه بینالمللی، به ویژه در افکار عمومی مردم جهان منفورند. تا اینجا نتانیاهو نشان داده تعریف نظری صهیونیسم مترادفِ نژادپرستی است.
نسلکشی فلسطینیان و آوارگی آنها محصول استراتژی دولت راست افراطی نتانیاهو است که براساس شعار «نسلکشی و زمین سوخته» همچنان ادامه دارد.
نتانیاهو با ادامه این استراتژی تخریبی که برای فلسطینیان «حق حیات» نمیشناسد همچنان در افکار عمومی جهانیان نژاد پرست صهیونیست، خوانده میشود.
در میدان عمل هم تاکنون نتوانسته شهروندان اسرائیلی را که در اختیار حماساند رهایی دهد! دولت نتانیاهو اکنون منفورترین دولت نژادپرست در سراسر جهان خوانده میشود که با بمبارانها و قتل عام فلسطینیان هرگونه «آتش بس» حتی به صورت موقت را نیز رد میکند.
2ـ دولت بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است و در عمل دولت نتانیاهو را مخل اصلی برای خود در افکار عمومی مردم آمریکا در آستانه این انتخابات میشمارد، به ویژه که رقیب بایدن، ترامپ همچنان در سکوت کامل درباره نتانیاهو و دولت راست افراطی او صحنه انتخاباتیاش را مدیریت میکند.
3 ـ بیعملی اغلب دولتهای عربی، به ویژه دولتهای مصر و عربستان در ادامه جنایات دولت نتانیاهو علیه فلسطینیان، بستر ادامه آن را فراهم میسازد.
اکنون بمباران «رفح» و شهادت مظلومانه بیش از 110 فلسطینی از کودکان، زنان و مردم عادی، در عمل نفرت جامعه جهانی را علیه دولت اسرائیل حتی در غرب (آمریکا و اروپا) افزایش داده است. دیوان لاهه نیز بر این واقعیت از «جنایت جنگی» تأکید کرده است.
4 ـ در بستر چنین واقعیتی است که پذیرش آتش بس برای نتانیاهو، شکست کامل خوانده میشود، زیرا دولت او موجب انزوای بینالمللی اسرائیل شده است و در کنار نفرت سیاسی بینالمللی، از نظر «اقتصادی» و به ویژه در مجموعه منطقهای و روابط بینالمللی دچار «انزوا» و بحران شده است.
5 ـ سالها طول خواهد کشید تا دولت اسرائیل از «انزوای» بینالمللی رهایی یابد. این واقعیت را همه سیاستمداران برجسته در داخل اسرائیل و در صحنه بینالمللی و به ویژه در منطقه دریافتهاند.
آنچه که قتل عام بیش از 110 فلسطینی آواره در رفح با 50 حمله هوایی و بمبارانها به جای گذاشته است، تشدید پایان دوران نتانیاهو، جنایتکار جنگی و راست افراطی صهیونیسم است که هم اکنون در «انزوا و نفرت» در افکار عمومی جهانیان قرار گرفته است.