اطلاعات نوشت: اصفهان از جمله مناطق کشورمان است که ساکنان آن در کنار معضلات زیست محیطی و کاهش شدید بارش باران، باید قیمت های سرسام آور گوشت قرمز و گوشت مرغ را هم تحمل کنند و به این ترتیب قیمت این کالای لوکس به طور روزانه و حتی ساعتی در سایه سکوت مسئولان افزایش می یابد.
قیمت گوشت قرمز در سطح فروشگاههای اصفهان به کانال ۶۵۰هزار تومانی وارد شده است و گوشت مرغ هم با قیمت ۱۰۰هزار تومان به فروش میرسد و هر کیلوگرم ماهی قزل آلا هم نزدیک به ۲۴۰هزار تومان فروخته می شود.
قیمتهای دستوری بی اثر است
مهدی کاظمی، فروشنده گوشت مرغ و ماهی در شهر اصفهان در این باره به مهر میگوید: هر کیلوگرم گوشت مرغ نزدیک ۸۲هزار تومان تا مقابل مغازه پای خودمان آب میخورد که نزدیک به ۸۸یا ۸۹هزار تومان میفروشیم.
وی ادامه میدهد: فروش گوشت مرغ نسبت به پارسال بیش از ۵۰درصد کاهش پیدا کرده است به عنوان مثال سال گذشته حداقل نزدیک ۲۵۰کیلوگرم روزانه فروش داشتیم که این میزان اکنون به نصف یعنی ۱۲۵کیلوگرم در روز کاهش پیدا کرده است.
کاظمی یکی از دلایل اصلی این امر را کاهش قدرت خرید مردم وعدم حمایتهای دولت از تولیدکنندگان عنوان میکند و میافزاید: فروش گوشت مرغ تولید اصفهان حدود ۵درصد برای ما سود دارد که میزان سود در مقابل این همه افزایش هزینه بسیار ناچیز است ، لذا خواستار عملیاتی شدن همان قانون افزایش ۱۰درصدی قانون عالی نظارت سود بر روی هر کیلوگرم گوشت مرغ هستیم.
این فروشنده مرغ و ماهی با بیان این که قیمتهای دستوری نمیتواند بازار گوشت و مرغ را کنترل کند، افزود: قیمت گوشت ماهی قزل آلا سال گذشته نزدیک به ۱۲۰هزار تومان بود که امسال دقیقاً 2 برابر شده است و خیلی از مشتریان فقط سئوال میپرسند و توانایی خرید ماهی به ازای هر یک کیلوگرم ۲۴۰هزار تومان را ندارند.
صحبت های یک دامدار
امیر جدیدی دامدار و قصاب یکی از محلات شهر اصفهان هم در این باره به مهر میگوید: اگر دولت به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز و ایام ماه مبارک رمضان حمایت لازم را از ابتدای چرخه تولید گوشت تا زمان مصرف انجام ندهد مجدداً شاهد ۱۰تا ۲۰درصدی افزایش قیمت گوشت گوسفندی و گوساله خواهیم بود .بازار دام از بیش از 2 سال قبل دچار آشفتگی شده است و قدرت خرید مردم حداقل نسبت به سال گذشته ۵۰درصد کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان این که 3 سال قبل میتوانستیم بازار دام را پیشبینی کنیم اما اکنون نه فقط بازار دام بلکه سایر بازارها هم غیرقابلپیشبینی شده است، تاکید می کند: گوشت زنده گوسفندی که از دامدار خریداری کنیم هر کیلوگرم ۲۶۵هزار تومان است اما پس از بارگیری، سلاخی، تأیید دامپزشکی و سایر موارد ، ۵۴۰هزار تومان به دست خودمان می رسد میشود و هزینه تمام شده یک کیلوگرم گوشت گوسفندی درجه یک بدون استخوان نزدیک ۶۲۰هزار تومان پای خودمان در میآید،در حالی که سازمان جهاد کشاورزی با قیمت دستوری میگوید ۴۸۰هزار تومان بفروشید ! در حالی که از دولت انتظار می رود که دامدار را با تأمین نهاده و همچنین سلاخ و کشتارگاه را با کمک هزینهها حمایت کند.
فعلا تحمل کنید !
محمدرضا رستمیان، دبیر انجمن کشتارگاههای طیور استان اصفهان هم در این باره میگوید: با توجه به گزارشهایی که نهادهای مربوطه منتشر کردهاند ظاهراً در خصوص جوجه ریزی جهت افزایش تولید مرغ و افزایش عرضه در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان فعالیتهای خوبی انجام گرفته است.
وی ایجاد نوسانات اخیر در بازار طیور را طبیعی می داند و تاکید می کند: در ۱۳۹۸برنامه ریزی خوبی توسط دولت برای افزایش تولید و عرضه به بازار انجام گرفت اما به علت انتشار ویروس کرونا تمامی این معادلات بهم ریخت.
دبیر انجمن کشتارگاههای طیور استان اصفهان با بیان این که با توجه به افزایش گوشت قرمز شاهد افزایش تمایل خانوادهها به سمت گوشت مرغ هستیم، ادامه می دهد: همه چیز در بازار اصفهان بستگی به عرضه و تقاضا دارد، برخی مواقع شاهدیم که تولید کنندگان به خاطر تأمین مرغ استان تهران یا حتی استانهای همجوار مرغ تولیدی استان اصفهان را به خاطر سود بالاتر به این استانها میفروشند.
وی با مخالفت شدید نسبت به اعلام قیمت دستوری گوشت مرغ از سوی وزارت جهاد کشاورزی تاکید میکند: تصمیمات خلقالساعه بدون پشتوانه کار کارشناسی قوی در تعیین قیمت گوشت مرغ بههیچعنوان نمیتواند کارایی داشته باشد .
نبود مدیریت صحیح
محمدمهدی مهرآسا مرغدار و همچنین کشتارگاه دار هم میگوید: بازار گوشت و مرغ اصفهان به دلیل عدم مدیریت کافی دچار آشفتگی است. مسئولان اقتصادی استانداری اصفهان و همچنین مدیران جهاد کشاورزی میخواهند قیمت مرغ و گوشت با ابلاغ قوانین دستوری جلو ببرند که این کار اصلاً شدنی نیست چرا که بسیاری از هزینهها از جمله تأمین خوراک طیور بهشدت وابسته به نرخ ارز و تورم حاکم بر بازار است و مؤلفههای تولید با قیمتهای دستوری زمین تا آسمان متفاوت است.پارسال استان اصفهان نزدیک به ۱۳هزار تن ذخیره استراتژیک تولید مرغ داشت اما امسال تا این لحظه شاهد چنین اتفاقی نیستیم.