یکشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳
نظرات: ۰
۰
-

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مجموع زیان انباشه ۷شرکت ۵۸۰هزار میلیارد تومان است.

اکو نگار نوشت: در آبان‌ماه سال جاری صورت‌های مالی بیش از ۱۰۰ شرکت دولتی و غیر بورسی منتشر شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در میان آنها ۱۰ شرکت سودده بوده و مابقی زیان‌ده و یا از حالت زیان‌دهی به سوددهی رسیده‌اند. 

شرکت‌های بورسی وضعیت و شرایط متفاوت‌تری نسبت به شرکت‌های غیربورسی دارند. بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که بیشترین مبلغ سود انباشته در بین شرکت‌های تولیدی حاضر در بازار سرمایه مربوط به گروه‌های فولادی با نمادهای فولاد، فملی، شپنتا،پارس، مارون و نوری است. 

در میان شرکت‌های بورسی، برخی نمادها پرچم‌دار زیان انباشته هستند.  بررسی‌ها نشان می‌دهد که مجموع زیان انباشه ۷شرکت ۵۸۰هزار میلیارد تومان است. در این میان بانک آینده با زیان انباشته ۲۸۴هزار میلیارد تومان در صدر این فهرست قرار دارد. 

بررسی عملکرد شش ماهه بانک آینده نشان می‌دهد که هزینه سود سپرده‌های  این بانک در پایان شهریور ۱۱۶ درصد بیش از درآمد تسهیلاتی آن بود. زیان عملیاتی بانک آینده ۶۹۲ درصد در شش ماهه ۱۴۰۲ رشد پیدا کرده و زیان خالص بانک با رشد ۲ هزار و ۴۳۳ درصدی رکوردی بجا گذاشت که بدترین شکل مدیریت در شبکه بانکی هم قادر به خلق آن نیست.

یک بانک و یک خودروساز پرچمدار زیان انباشته شدند

نتایج ناامید کننده بانک آینده که روی سود و زیان خالص سهام آن اثرگذار بوده باعث شد تا زیان خالص هر سهم بانک نیز که رابطه مستقیم با زیان خالص آن دارد ۲ هزار و ۴۳۳ درصد بیشتر شود و شاید اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند آینده ای برای بانک آینده نتوان متصور بود.

ایران خودرو یکی از شرکت‌های زیان‌دهی است که سال‌هاست این وضعیت حفظ کرده، صنعت خودروسازی امروز 200 هزار میلیارد تومان زیان انباشته، 180 هزار میلیارد تومان بدهی بانکی، 50 هزار میلیارد تومان بدهی به قطعه سازان و 20 هزار میلیارد تومان خرید دین به قطعه‌سازان دارند.بررسی‌ها نشان می‌دهد که مجموع زیان انباشته ایران خودرو و سایپا، حدود ۱۵۲هزار میلیارد است. 

در سال جاری وضعیت نمادهای خودرویی نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده و ایران خودرو پس از سال‌ها زیان‌دهی در ۹ماهه اول سال به ازای هر سهم ۴ریال سود شناسایی کرده است. 

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی