به گزارش«اطلاعات آنلاین»، طی دهه های اخیر و با گسترش زندگی ماشینی، مسئله آلودگی هوا به یکی از دغدغه های مهم دولت ها و مردم جهان تبدیل شده است.
این روزها موضوع آلودگی هوا در صدر اخبار ایران قرار دارد. اما تاکنون واکنشی از سوی مسئولان درباره چگونگی برون رفت از وضع موجود نشان داده نشده است.
در همین حال بررسی های فنی - تحقیقاتی نشان می دهد که برخی از دولت ها در مواجهه با پدیده آلودگی هوا، سیاست ها و برنامه های قابل توجه و البته موثری را در دستور کار خود قرار داده و می دهند.
به تازگی سوئیس که با منابع آبی خود 75 درصد برق مورد نیاز مردم خود را تامین میکند و بااینکه جمعیت این کشور در سی سال گذشته 30 درصد افزایش یافته است اما میزان مصرف انرژی خود را 6 درصد کم کرده است!
همچنین دولت فنلاند اعلام کرده که تا 10 سال آینده هیچ کربنی را تولید نمی کند و تا ۶سال آینده میزان تولید برق خورشیدی را به ۴ برابر افزایش می دهد.
گفتنی است که در این کشور استفاده از خودروی برقی طی ۱۰سال گذشته ۲برابر بیشتر شده است.
از سوی دیگر دولت نروژ نیز اعلام کرده که بیش از 98 درصد برق مورد نیاز خود را از انرژی تجدیدپذیر تولید میکند!
نکته جالب این که ۹ خودرو از ۱۰ خودرویی که در این کشور عرضه و فروخته می شود برقی است!
پیش بینی ها بر این است که تا دو سال آینده فروش خودروی بنزینی در نروژ ممنوع می شود.
دولت دانمارک نیز نیمی از برق خود را از محل تولید باد تامین میکند و در حال نصب ۶۰۰ توربین در جزیرهای است که نهایتا مجموع برق مورد نیاز مردم خود را از باد تامین خواهد کرد.
سوئد هم اولین کشوری است که برای کربن قیمت تعیین کرده است. بیش از نیمی از تامین حرارت خانگی مردم خارج از منازل است!
بنابراین می توان این گونه نوشت که تمام این کشورها و برخی کشورهای دیگر برای سلامت مردم از آلودگی هوا از سه دهه پیش سیاستگذاریهای خود را آغاز کرده اند. اما متاسفانه در ایران علی رغم این که سالانه 30 هزار نفر به خاطر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند و همچنین 100 میلیارد دلار یارانه انرژی از بین می رود، همچنان سیاست و برنامه ای مشخص و مدون برای رفع آلودگی هوا اعلام نشده است.