پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۰
نظرات: ۰
۰
-
پنجه آلودگی هوا گلوی خوزستان رنجور را فشار می‌دهد

روند آلودگی هوا شدت گرفته، به طوری که شاید شاخص آلودگی هم کم آورده است، زیرا شرایط استان خوزستان این اجازه را نمی‌دهد که نشان دهد شرایط اهواز و سایر شهر‌های جنوبی استان در شرایط سالم قرار دارند.

حسن فارسی زاده خبرنگار اطلاعات نوشت: استان خوزستان، به دلیل برخورداری منابع نفت و گاز و صنایع مرتبط با آنها که به دلیل استفاده از فناوری‌‌های قدیمی و عدم بهینه‌سازی، آلودگی‌های بسیاری را تولید می‌کنند، فقط در وضعیت زیست‌محیطی مناسبی قرار ندارد و بلکه در مواقعی از سال، وضعیت خطرناکی پیدا می‌کنند.

صنایع آلاینده پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و صنایع گاز به دلیل عدم بهره‌مندی از سیستم‌های تصفیه دود و همچنین عدم رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، موجب بیشترین آلودگی‌های ممکن، برای شهروندان خوزستانی هستند.

فلرهای چاه‌های نفتی هم مشکل دیگر آلودگی در خوزستان است که ترکیبات خطرناکی و از جمله منواکسید کربن و اکسیدهای نیترژن... تولید و فضای تنفسی مردم را با محصولات خود برای گسترش بیماری‌های تنفسی و دیگر موارد مستعد می‌کنند.

گازهای همراه مشعل هم سال‌ها است که وعده جمع‌آوری آن داده می‌شود، ولی هنوز نتیجه مطلوبی در پی نداشته است.سوزاندن مزارع کشاورزی یا زباله‌ها هم در ردیف این مشکلات در بروز آلودگی هوا است.

خوزستان در بیش از 15 سال اخیر در طول سال همواره با این آلودگی‌ها درگیر بوده است که البته گرد و غبار هم وجود دارد، ولی به شدت گذشته نیست.

از اوایل آبان‌ماه سال جاری روند آلودگی هوا شدت گرفته، به طوری که شاید شاخص آلودگی هم کم آورده است، زیرا شرایط استان خوزستان این اجازه را نمی‌دهد که نشان دهد شرایط اهواز و سایر شهرهای جنوبی استان در شرایط سالم قرار دارند.

تابستان سال جاری خشک شدن تالاب هورالعظیم در بخش عراق و آتش‌سوزی نیزارهایش نفس مردم را گرفت و پس از خاموش شدن آتش، دود ناشی از آن نیز مزید به علت شد.

آلودگی‌های صنعتی در استان خوزستان

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست خوزستان آلودگی‌های صنعتی را عامل کاهش کیفیت هوای برخی از شهرستان‌های این استان عنوان می‌کند.
داود میرشکار می‌گوید: آلودگی هوای این روزهای خوزستان مربوط به آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم نیست و دلیل آن ایستایی، شرجی و جهت باد دریا به خشکی است که سبب شده است آلودگی تولید شده توسط واحدهای صنعتی در هوا متمرکز شود.

وی می‌افزاید: قطع شدن حقابه به هورالعظیم در بخش عراقی باعث خشک شدن آن و آتش‌سوزی‌های مکرر شده است و روزهایی که جهت باد به سمت ایران و استان خوزستان است، شهرهای مرزی و مرکزی این استان را درگیر آسیب‌های چند ساعته می‌کند.

میرشکار با اشاره به اینکه تأمین حقابه هورالعظیم در بخش عراقی نیازمند دیپلماسی است گفت: تأمین حقابه موجب کاهش آتش‌سوزی و عوارض آن می‌شود و در مورد مهار آتش، چون دسترسی به آن نداریم و مکرر اتفاق می افتد، اجرای آن باید با کشور عراق هماهنگ شود.

وی اظهار می‌دارد: در نقشه‌های هوایی هم خشک شدن کامل تالاب هورالعظیم در بخش عراق به خوبی دیده شده و این خشکی موجب می‌شود که نیزارها آتش بگیرند.

تأثیر سوزاندن نیشکر و شلتوک در آلودگی هوا

به گفته مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان و بنا بر گزارش اداره کل هواشناسی این استان، به دلیل حاکم بودن جو پایدار بر روی استان از ابتدای ماه جاری این مسأله در افزایش آلاینده‌های هوا تأثیر گذاشته است.

داود میرشکار می‌افزاید: با توجه به آماده‌سازی زمین‌های کشاورزی برای کشت پائیزه، سوزاندن شلتوک در این مدت یکی از عوامل مؤثر در آلودگی هوای خوزستان است و سوزاندن نیشکر هم شرایط ناگواری از نظر آلودگی هوا ایجاد کرده است.

داود میرشکار با اشاره به ضرورت ارائه برنامه‌های آموزشی و ترویجی کارآمد و مؤثر از سوی اداره کل جهاد کشاورزی به کشاورزان می‌گوید: بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون هوای پاک، استمرار پایداری جوی یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها در کوتاه‌مدت سلامت انسان و محیط‌زیست را خطرناک می‌کند و عدم توجه به آنها و سوزاندن کاه و کلش مزارع در زمان برداشت و دود ناشی از محل‌های دفع زباله، سلامت جامعه و محیط‌زیست را به خطر می‌اندازد.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان هم در رابطه با آلودگی هوای خوزستان اظهار می‌دارد: خوزستان یکی از استان‌های درگیر و بحرانی در زمینه آلودگی هوا است و بیشتر ماه‌های سال در شرایط ناسالم و یا ناسالم برای گروه‌های حساس است.

قلی‌نژاد در خصوص منابع آلودگی هوا می‌افزاید: صنایع نیشکر، آتش‌سوزی بخش عراقی هورالعظیم، آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاوری، آتش‌سوزی مزارع برنجکاری، منابع متحرک یعنی خودروها و عدم توزیع سوخت استاندارد (یورو 4) موجب شده‌اند در شرایط سکون هوا و اینورژن، شاهد افزایش شاخص آلایندگی در خوزستان و به‌ویژه اهواز باشیم که در همین رابطه خوزستان باید به دستگاه‌های پایشی بیشتری مجهز شود تا با داده‌هایی که به دست می‌آید، علل آلودگی‌ها بررسی شود.

معاون محیط ‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان تأکید می‌کند: 36 ایستگاه پایش آلودگی هوا در خوزستان فعالند که 26 ایستگاه آن متعلق به اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان است و بقیه ایستگاه ها با همکاری صنایع در ناحیه‌های صنعتی استان خوزستان فعالیت دارند و اگر این داده‌ها نبود، امروز خیلی از علل آلودگی هوای استان مشخص نبود.

قلی‌نژاد با اشاره به مراحل احداث مرکز مانیتورینگ هوای خوزستان برای آنالیز داده‌ها، به ضرورت همکاری دستگاهای اجرایی در اجرای وظایف قانون پاک می‌افزاید: اجرای این وظایف از جانب دستگاه‌های اجرایی می‌تواند سلامت را به شهروندان بازگرداند و از بروز بیماری‌های تنفسی و ریوی پیشگیری کند.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز در خصوص مراجعان به مراکز درمانی می‌گوید: آلودگی هوا تاکنون 2 هزار و 500 نفر را در روزهای اخیر به مراکز درمان کشانده است. که بیشتر آنان با علائم تنفسی به صورت سرپایی درمان شدند و حدود 10 درصد بستری هستند. میثم معزی می‌افزاید: کودکان و افراد سالمند در شرایط آب و هوایی موجود باید حضور کمتری در معابر عمومی داشته باشند و در صورت ضرورت، حتماً از ماسک استفاده کنند و نوشیدنی، مایعات و میوه را در سبد غذایی خود داشته باشند.

هواشناسی خوزستان هم با توجه به نقشه‌های موجود اعلام کرده است که بارش‌های باران پیش رو موجب کاهش آلودگی هوا خواهد شد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی